| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
MODEL VAROVANJA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V SREDNJE VELIKEM PODJETJU
Tadej Horvat, 2012, master's thesis

Abstract: Mnogi, ko omenimo varovanje informacijskega sistema, pomislijo na varovanje informacijskega sistema pred napadi z raznimi virusi, črvi, trojanskimi konji, vdori. Vendar je to le del varovanja informacijskega sistema, varovanje informacijskega sistema obsega namreč mnogo več. Informacijski sistem je potrebno obvarovati pred raznimi naravnimi katastrofami, nedovoljenimi aktivnostmi uporabnikov, odpovedi strojne opreme, izpadu električne energije, pred nenamerno izgubo podatkov shranjenih na raznih podatkovnih medijih ali drugih mobilnih napravah ipd. Mnogi se tako sploh ne zavedajo kako širok je pojem varovanja informacijskega sistema in nabora dejavnikov, ki lahko to varnost ogrožajo. V nalogi smo se osredotočili na problematiko varovanja IS (informacijskih sistemov) v srednje velikih podjetjih. V začetnih poglavjih splošno opisujemo varnost IS, obravnavan je sodoben način vršenja varnosti IS ter vse nevarnosti, ki grozijo sodobnim informacijskim sistemom. Vsa poglavja v nadaljevanju so usmerjena v IS v srednje velikih podjetjih. V zadnjih poglavjih naloge je obravnavan primer razvoja sistema za varovanje informacij v srednje velikih podjetjih z avtomatiziranimi sodobnimi varnostnimi mehanizmi. Iz primera so povzeta splošna priporočila za varovanje IS v srednje velikih podjetjih.
Keywords: Ključne besede: srednje velika podjetja, informacijski sistem, zaščita IS, varnost IS, zanesljivost IS.
Published: 31.01.2013; Views: 1063; Downloads: 169
.pdf Full text (3,85 MB)

3.
4.
Marketing in the New Europe: opportunities for Slovenian small and medium sized companies : diplomsko delo
Tadej Horvat, 2007, undergraduate thesis

Published: 30.05.2012; Views: 746; Downloads: 26
.pdf Full text (467,29 KB)

5.
ANALIZA DELOVANJA ELEKTROLIZNE CELICE V ODVISNOSTI OD ZAREZ V ANODI
Tadej Horvat, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisano delovanje elektrolizne celice v odvisnosti od zarez v anodi. Predvsem smo se osredotočili na anodo s tremi zarezami, za katero smo izdelali geometrijski model in izvedli simulacije. Na začetku je predstavljena zgodovina aluminija. V nadaljevanju spoznamo osnovne elemente za pridobivanje aluminija in podrobno dogajanje v sami elektrolizni celici. Rezultati simulacij so bili zelo pozitivni, saj smo prišli do spoznanj, da lahko sprememba mehanske strukture anode vpliva tako na samo delovanje elektrolizne celice kot tudi na njeno stabilnost in izkoristek električnega toka.
Keywords: elektrolizna celica, anoda, stabilnost celice
Published: 29.01.2016; Views: 957; Downloads: 94
.pdf Full text (1,31 MB)

6.
ANALIZA PROCESNEGA VIDIKA KOMUNIKACIJSKIH REŠITEV
Tadej Horvat, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali notacijo BPMN 2.0 in izbrane komunikacijske rešitve. Z metodo deskripcije smo predstavili notacijo, dobre prakse in validacijo diagramov. Izbrane komunikacijske rešitve smo predstavili, analizirali in zmodelirali z izbrano notacijo. Vseh trinajst izbranih rešitev je predstavljeno z diagramom pogovorov in diagramom sodelovanja. Validacija izrisanih diagramov je potekala na podlagi delujočih rešitev, njihove dokumentacije in javno dostopnih virov, ki smo jih preučili in raziskali. Na podlagi dobrih praks in uporabljenega orodja smo predstavili ugotovitve o izrisanih rešitvah. Z izrisom diagramov komunikacijskih rešitev smo uspešno prikazali primernost in raznoliko možnost uporabe notacije BPMN 2.0.
Keywords: BPMN 2.0, komunikacija, procesi, komunikacijska rešitev
Published: 22.09.2016; Views: 351; Downloads: 47
.pdf Full text (4,80 MB)

Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica