| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Vpliv nove železniške postaje v Murski Soboti na kakovost prometne storitve
Maja Horvat, 2015, diplomsko delo

Opis: Železniški promet je v današnjem času ena izmed najbolj varnih oblik prometa v Sloveniji. Da bi povečali število uporabnikov v železniškem prometu in izboljšali kakovost prevoza potnikov, je potrebno izboljšati kakovost železniške infrastrukture. V diplomskem delu smo najprej na splošno predstavili železniško postajo v Murski Soboti in standard kakovosti. V nadaljevanju smo opisali rekonstrukcijo železniške postaje oziroma njeno prejšnje in današnje stanje nato pa predstavili prednosti in slabosti celotne rekonstrukcije. V praktičnem delu diplomskega dela smo s pomočjo anketnega vprašalnika pridobili informacije s strani uporabnikov v Murski Soboti, in sicer smo ugotavljali vpliv nove železniške postaje na kakovost prometne storitve.
Ključne besede: Železniški promet, kakovost potnikov, standard SIST EN 13816, kakovost prometne storitve
Objavljeno: 17.09.2015; Ogledov: 687; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

2.
SKLEPANJE POGODB O ZAPOSLITVI ZA DOLOČEN ČAS
Maja Horvat, 2013, magistrsko delo

Opis: S podpisom pogodbe o zaposlitvi se med delavcem in delodajalcem ustvari delovno razmerje. Pogodbo o zaposlitvi za določen čas ureja Zakon o delovnih razmerjih kot eno izmed podlag za nastanek delovnega razmerja, vendar z določenimi posebnostmi. Zakon o delovnih razmerjih izhaja iz načela, da je pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas pravilo, pogodba o zaposlitvi za določen čas pa izjema. Ker je vsako leto zaposlitev za določen čas več, smo se odločili, da bomo v magistrskem delu raziskali in analizirali ali se pogodbe o zaposlitvi za določen čas na Javnem zavodu RS za varstvo kulturne dediščine sklepajo v skladu z zakonodajo ter skušali ugotoviti ali se na novo zaposluje za določen ali nedoločen čas. Rezultati magistrske naloge so pokazali, da je sklepanje pogodb za določen čas na Javnem zavodu RS za varstvo kulturne dediščine v skladu z zakonodajo in da se z vsemi novimi delavci sklene pogodbo o zaposlitvi za določen čas na podlagi dopustnega razloga in v skladu s časovno omejitvijo. Reforma trga dela skuša zagotoviti manjši delež zaposlovanja za določen čas tako, da je bilo sprejetih kar nekaj ukrepov za destimulacijo zaposlovanja za določen čas in stimulacijo zaposlovanja za nedoločen čas, vendar je vprašanje, če bodo temu sledili tudi delodajalci.
Ključne besede: pogodba o zaposlitvi za določen čas, delovno razmerje, delavec, delodajalec
Objavljeno: 07.11.2013; Ogledov: 1899; Prenosov: 281
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

3.
OPOROČNO DEDOVANJE IN NOTARSKA OPOROKA
Maja Horvat, 2013, diplomsko delo

Opis: Področje dednega prava je precej kompleksna kategorija prava, saj v svojem bistvu vključuje več elementov in ravni človekovega življenja in nenazadnje tudi smrti, s katero je dedovanje neposredno povezano. Dejstvo je, da brez nastopa smrti o institutu dedovanja ne moremo govoriti. Precejšnjega pomena pa je ureditev dednih zadev pred smrtjo in posledice, ki jih ta za dediče prinaša. Namreč, ob nastopu smrti in dedovanja, se za dediče začne stresno obdobje, katerega velikokrat še bolj zaostrijo premoženjske zadeve, ki pred smrtjo niso bile urejene. Prav zaradi tega je ključnega pomena, da se premoženjska razmerja, kadar je to mogoče, uredijo pred smrtjo. Če zapustnik nima posebnih želja in zahtevkov glede premoženja in kadar so odnosi z dediči urejeni do te mere, da po smrti ni pričakovati sporov, ni potrebe da zapustnik prehod zapuščine posebej ureja. Dediči bodo v tem primeru namreč dedovali po zakonu in načeloma ne bo okrog tega nobenega večjega problema. Kadar pa si zapustnik želi urediti premoženjska razmerja drugače kot določa zakon, so mu na voljo dednopravne pogodbe ali oporoka. Oporoka je, kljub temu da je precej star institut dednega prava, še zmeraj najbolj fleksibilna in subjektivna oblika razpolage s premoženjem. Dejstvo pa je, da laik ne bo zmeraj poznal obličnostnih zahtev, ki jim oporoka mora zadostiti, poleg tega lahko nastopijo tudi problemi s hrambo oporoke. Prav zaradi tega je izrednega pomena notarska oporoka, ki jo ureja Zakon o notariatu. Ker gre za osebo javnega zaupanja in ker mora delovati po zakonskih okvirih, bo notar pravi naslov za strokovno napravo ali prevzem oporoke v hrambo. Oporočitelj bo svojo lastnoročno oporoko notarju izročil in ta jo bo hranil v svojem arhivu. Lahko pa oporočitelj notarju svojo poslednjo voljo izjavi, ta jo zapiše v notarskem zapisu in shrani v arhiv oporok. V obeh primerih bo oporoka zadostila obličnostnim zahtevam zakona, sodelovanje notarja pa bo oporočitelju omogočilo, da razjasni morebitna vprašanja oziroma pridobi mnenje strokovnjaka ter si tako zagotovi, da bo njegova poslednja volja ustrezala njegovi pravi in resnični volji brez morebitnih razhajanj med voljo in izjavo.
Ključne besede: Ključne besede: oporoka, dedovanje, dedič, zapustnik, notar, oporočno dedovanje.
Objavljeno: 10.10.2013; Ogledov: 3287; Prenosov: 531
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

4.
5.
MARKETINŠKO KOMUNICIRANJE V ODBOJKARSKEM KLUBU ACH VOLLEY
Maja Horvat, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem obravnavala marketinško komuniciranje v odbojkarskem klubu ACH Volley, s poudarkom na oglaševanju in odnosih z javnostmi. Dobri odnosi z vsemi javnostmi so postali pogoj za uspešno delovanje športnih klubov. Opisala sem tudi značilnosti pospeševanja prodaje, donatorstva in sponzorstva. Predstavila sem teoretične osnove marketinškega komuniciranja in jih kasneje nadgradila s praktičnimi primeri v ACH Volleyju. Predstavila sem v Sloveniji najuspešnejši odbojkarski klub ACH Volley, ki se ponaša z vrhunskimi rezultati in uspešno zastopa klubske barve tako doma kot v tujini. Klub ima dobro usposobljen kader za oblikovanje in vodenje programa marketinškega komuniciranja, kar v slovenskih klubih ni razširjen pojav. Pohvalijo se lahko s številnimi nagradami, ki so jih prejeli prav na tem področju, in sicer za odlično komuniciranje z javnostmi (še posebej z mediji), za strateško komuniciranje, bili so imenovani za športnike leta itn. Z dobro igro odbojkarjev in uspešnim vodenjem kluba so lahko vzgled številnim športnim klubom. Posebno pozornost sem v diplomskem delu namenila sponzorstvu, saj predstavlja osnovni vir finančnih in drugih sredstev vsakega kluba. Opisala sem različne strategije in modele sponzorstva, v sklopu tega pa sem predstavila tudi generalnega sponzorja blejskega odbojkarskega kluba, ACH, d. d., po katerem klub nosi ime. Gre za sodobno evropsko holdinško družbo s sedežem v Ljubljani, ki deluje na področju proizvodnje, trgovine z vozili, finančnih naložb, telekomunikacij in poslovnega hotelirstva. Sodelovanje z odbojkarskim klubom se je z vmesnimi zapleti izkazalo za zelo uspešno. Odprtje večnamenskega objekta Stožice, v katerem igra ACH Volley tekme Lige prvakov, predstavlja za člansko moštvo izjemno priložnost, saj dvorana sprejme neprimerno večje število obiskovalcev kot telovadnica v Radovljici. Ključ do uspeha so zagotovo tudi navijači, brez katerih bi bila marsikatera tekma izgubljena. Klub se lahko pohvali z velikim številom zvestih navijačev, ki jih spremljajo na vsaki domači tekmi, pogosto pa so prisotni tudi izven slovenskih meja, saj imajo organizirane prevoze na tekme v tujini.
Ključne besede: marketinško komuniciranje, oglaševanje, pospeševanje prodaje, odnosi z javnostmi, sponzoriranje, donatorstvo.
Objavljeno: 09.09.2011; Ogledov: 2016; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (601,98 KB)

6.
Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici