| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 242
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
MODERNIZACIJA KRMILJA TER UREDITEV PRIKAZOVANJA NAPAK NA INDUKCIJSKI PEČI ABB EBS 15
Damjan Pšeničnik, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema opis kovaške linije, na kateri se proizvaja toplotno preoblikovanje kovinskih materialov. Podrobneje je predstavljena naprava za indukcijsko segrevanje materiala. V nalogi so opisane težave, ki se pojavljajo pri delovanju indukcijske peči in posledično zamenjava obstoječega krmilnika ABB KR200, ki služi za krmiljenje delovanja indukcijske peči s krmilnikom Siemens S7-314 ter dodatnim prikazovalnikom ESA VT505 – ekran na dotik. Opisano je delovanje in sestava indukcijske peči za segrevanje materialov iz železa in njegovih zlitin. Dodatno so opisani krmilniki podjetja Siemens z uporabljeno programsko opremo STEP7, VTWIN. Predstavljene so tudi uporabljene elektronske komponente, ki so potrebne za delovanje peči. Naloga zajema orisne poteke programa in podprogramov v krmilniku. V nalogi je pojasnjen namen in cilj modernizacije, kakor tudi ugotovitve pri zagonu same aplikacije.
Ključne besede: Kovaštvo, indukcijska peč, ojnica, avtomatizacija, krmilna tehnika, PLK, STEP 7.
Objavljeno: 29.04.2009; Ogledov: 2632; Prenosov: 303
.pdf Celotno besedilo (3,40 MB)

7.
IZDELAVA NAPRAVE ZA SORTIRANJE OJNIC
Marjan Jereb, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so opisane težave pri pregledovanju ter sortiranju ojnic. Zaradi nenehnih večjih zahtevah kupcev po določenih dodatnih pregledih ojnic je prišlo do realizacije projekta. Podrobneje je predstavljena novogradnja naprave za sortiranje ojnic, z uporabo krmilnega sistema VIPA 115-6BLO01, ter prikazovalnik (poslužitveni panel) VT 155W. Dodatno je opisana tudi programska oprema STEP7, VTWIN, ter frekvenčna regulacija motorja podjetja HITACHI in posamezne komponente, potrebne za delovanje naprave. Na koncu so zapisane še ugotovitve pri samem zagonu.
Ključne besede: Proizvodnja ojnic za motorje, avtomatizirana končna kontrola, avtomatizacija, PLK, krmilna tehnika, meritve
Objavljeno: 29.04.2009; Ogledov: 2252; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (3,03 MB)

8.
BILATERALNA ROBOTSKA APLIKACIJA NA ARM VGRAJENEM SISTEMU Z RTAI LINUX-OM
Matej Špindler, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena uporaba arhitekture ARM za izvedbo bilateralne robotske aplikacije. Uporabljen je splošno-namenski operacijski sistem Linux. Prikazan je postopek navzkrižnega prevajanja za ARM ciljne sisteme. Za doseganje realno-časovnih odzivov je uporabljeno orodje RTAI. Izdelana aplikacije je RTAI Linux modul, ki zahteva implementacijo kontrolnih algoritmov v celoštevilski aritmetiki. Zasnova aplikacije je narejena z UML modeli.
Ključne besede: robotika, Linux, RTAI, ARM, UML, programsko inženirstvo, celoštevilska aritmetika
Objavljeno: 08.07.2009; Ogledov: 2041; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

9.
VODENJE AVTOMATSKIH DRSNIH VRAT
Dušan Špilak, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno vodenje avtomatskih drsnih vrat s pomočjo 32-bitnega Philipsovega mikrokrmilnika LPC2388. Pri tem je predstavljen prenos programa iz zbirnika v C-programski jezik. Za razvoj programa v C-programski jezik se uporablja µVision3 razvojno programsko orodje, ki hkrati omogoča simulacijo in razhroščevanje programov. Prenos in delovanje programa sta predstavljena po delih. Sem spadajo preoblikovalnik hitrosti, regulator, opazovanje blokade ter inicializacija vrat. Predstavljen je tudi način testiranja delovanja programa.
Ključne besede: regulacija hitrosti, preoblikovalnik, mikrokrmilnik
Objavljeno: 14.09.2009; Ogledov: 1545; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (3,15 MB)

10.
UPORABA IN STROŠKOVNA ANALIZA SISTEMA ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Miran Šmid, 2009, diplomsko delo

Opis: Glavna prednost sistemov za upravljanje spletnih vsebin — WCMS (angl. Web Content Management System) je poenostavitev in pohitritev postopkov kreiranja oziroma izdelave novih spletnih strani ter bistveno zmanjšanje obsega vzdrževanja. V diplomskem delu sem predstavil vpliv vsebine spletnih aplikacij na uspešno predstavitev, prodajo ali servis izdelkov v podjetju, kako lahko sodelujejo posamezni uporabniki ter kako se podjetja povezujejo v globalne organizacije. Izbral in predstavil sem nekaj vodilnih CMS sistemov, jih med seboj primerjal ter izbral najprimernejšega za izdelavo portala Društva avtomatikov Slovenije (DAS). Podal sem tudi stroškovni vidik pri izdelavi, uporabi in vzdrževanju portala med lastno programiranim sistemom za upravljanje spletnih vsebin in izbranim odprtokodnim sistemom za upravljanje spletnih vsebin.
Ključne besede: spletne vsebine, stroškovna analiza, sistemi za upravljanje spletnih vsebin, portal, Društvo avtomatikov Slovenije
Objavljeno: 18.11.2009; Ogledov: 1843; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (4,51 MB)

Iskanje izvedeno v 0.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici