| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 38
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
Factors affecting reading speed measurements of coloured web pages
Miro Gradišar, Tomaž Turk, Iztok Humar, 2010, izvirni znanstveni članek

Opis: Most of web-based systems use a fashion-driven graphical user interface design which does not necessarily provide the readers with high reading performance of colour variations of text and background. Many studies addressed this problem but none of them succeeded in offering complete and conclusive results in form of reading performance table which could be used in practice. The aim of this paper is to find reasons for these incomplete results. In our research, we firstly analyzed different experiment designs described in the literature and proposals for further research. Consequently, we tried to find an improved design and carried out an experiment involving 270 students who tested 30 web-safe colour combinations. However, our experiment also did not reveal statistically significant differences in reading speed. Therefore the multidimensional scaling (MDS) method was performed to show that the speed of reading cannot be described as a one-dimensional problem.
Ključne besede: informatics, information systems, information retrieval
Objavljeno: 30.11.2017; Ogledov: 417; Prenosov: 254
.pdf Celotno besedilo (886,12 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Telework in Slovenia
Eva Jereb, Miro Gradišar, 1998, znanstvena monografija

Opis: Čeprav je raziskav teledela veliko, pa je večina omejenih le na ZDA in države Evropske skupnosti. V državah centralne in vzhodne Evrope pa do zdaj še ni bilo tovrstnih raziskav. V prispevku so prikazani rezultati raziskave teledela v Sloveniji, ki je bila izvedena v letu 1997. Podana je tudi primerjava stanja v Sloveniji s stanjem v nekaterih drugih evropskih državah.
Ključne besede: delo, teledelo, delo na domu, Slovenija, mednarodne primerjave, work, telework, work at home, Slovenia, international comparisons
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 921; Prenosov: 85
URL Povezava na celotno besedilo

3.
4.
VAROVANJE LOKALNEGA OMREŽJA IZBRANE BANKE
Zlatko Marić, 2013, magistrsko delo

Opis: V nalogi je predstavljena problematika varovanja lokalnega omrežja banke, ki je pomemben del informacijskega sistema (v nadaljevanju IS) banke. Varno lokalno omrežje je pomembno za varen IS. Prvi dve poglavji opisujeta nevarnosti, ki ogrožajo IS. V teh poglavjih so obravnavane nevarnosti, ki grozijo sodobnim IS, in načini varovanja IS. Sledi opis sistema AAA kot enega ključnih elementov, ki omogočajo varovanje lokalnega omrežja iz notranjosti omrežja. Opisani sistem služi kot osnova za izgradnjo varnega lokalnega omrežja obravnavane banke. Naslednje poglavje je usmerjeno v razvoj rešitve v obravnavani banki. Izpostavljene so nevarnosti, ki ogrožajo lokalno omrežje banke in s tem tudi IS. Opisana je rešitev sistema za varovanje lokalnega omrežja v obravnavani banki z avtomatiziranimi sodobnimi varnostnimi mehanizmi. Opisu rešitve je dodana tudi kratka analiza ekonomske upravičenosti predlaganega modela. V zaključku so iz primera povzete sklepne ugotovitve implementirane rešitve za varovanje IS banke, podana pa je tudi splošna ocena ustreznosti izbrane rešitve.
Ključne besede: informacijski sistem, varnost IS, AAA, avtentikacija 802.1x.
Objavljeno: 11.03.2013; Ogledov: 1227; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

5.
Ekonomika virtualizacije manjših strežniških sistemov
Miha Potočnik, 2011, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi so predstavljeni in razloženi osnovni vidiki virtualizacije strežniških sistemov. Opredeljen je pojem manjšega strežniškega sistema. Na konkretnem primeru je prikazan tudi postopek prehoda iz fizičnega okolja v virtualno. Podani so stroški prehoda in izračunana ekonomska opravičenost le tega. Potrjena je delovna hipoteza, da je virtualizacija manjših strežniških sistemov upravičena pod določenimi pogoji in načini virtualizacije. Na koncu so podana tudi priporočila za vsakogar, ki bo reševal podobne probleme.
Ključne besede: Virtualizacija, Strežniški sistem, Ekonomika, Informacijski sistem, Konsolidacija
Objavljeno: 11.03.2013; Ogledov: 1097; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (2,06 MB)

6.
Model varovanja informacijskega sistema fakultete : magistrsko delo
Klemen Renko, 2007, magistrsko delo

Ključne besede: informacijski sistem, fakultete, varnost IS
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 2064; Prenosov: 16

7.
Razvoj intraneta za potrebe osnovnih šol : magistrsko delo
Boštjan Mohorič, 2006, magistrsko delo

Ključne besede: intranet, intranetni portal, informacijski sistem
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 971; Prenosov: 18

8.
Računalniški sistemi
Miro Gradišar, 1999, drugo učno gradivo

Ključne besede: računalniški sistemi
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 931; Prenosov: 27
URL Povezava na celotno besedilo

9.
Računalniški sistemi in komunikacije : zapiski predavanj
Miro Gradišar, 2000, drugo učno gradivo

Ključne besede: računalniški sistemi, komunikacije
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 1341; Prenosov: 78
URL Povezava na celotno besedilo

10.
RAZVOJ SPLETNE REŠITVE ZA NADZOR OSEBNIH RAČUNALNIKOV V PODJETJU
Boštjan Vidic, 2011, diplomsko delo

Opis: Uspešnega poslovanja podjetja si brez Informacijske Tehnologije (IT) ne moremo več predstavljati. Za uspešno obvladovanje IT okolja v podjetju moramo imeti tudi vpogled v konfiguracijo strojne in programske opreme računalnikov, ki jih podjetje uporablja. Različni IT oddelki posegajo v konfiguracije in pogostokrat ne beležijo sprememb, ki jih izvedejo, tako da sčasoma brez ustreznega nadzora sprememb izgubimo resnično stanje, v katerem se naša IT oprema nahaja. V ta namen je podjetje Microsoft na podlagi nabora usmeritev, ki so združene v konceptu ITIL (Information Technology Infrastructure Library) izdelalo orodje za upravljanje konfiguracij z imenom Configuration Manager, ki spada v družino produktov System Center. Configuration Manager omogoča oddaljen dostop, upravljanje s popravki, distribucijo programske opreme, nameščanje operacijskih sistemov, zaščito mrežnega dostopa ter seznam programske in strojne opreme. Podatke pridobiva s pomočjo agentov, ki so nameščeni na računalnikih z Windows osnovanim operacijskim sistemom. Hrani jih v SQL podatkovni bazi. Mi smo te podatke uporabili in izdelali spletno aplikacijo za pregled nad konfiguracijo strojne in programske opreme delovnih postaj in strežnikov. Aplikacija oz. pripomoček je bil izdelan na pobudo oddelka za pomoč uporabnikom, ker je potreboval izpis strojne konfiguracije računalnika v danem trenutku zaradi zahtev uredb, ki jim je podjetje zavezano. Pomembni zahtevi za aplikacijo sta bili enostavnost in odzivnost. To smo dosegli s tehnologijami, ki smo jih uporabili v njihovih osnovnih oblikah. Poudariti je potrebno, da so se med razvojem aplikacije pojavile nove ideje. Upoštevali smo jih tako, da je pripomoček sproti rasel in pridobival na funkcionalnosti.
Ključne besede: • Informacijska Infrastruktura, • nadzor sprememb, • knjižnica IT Infrastrukture, • System Center Configuration Manager, • spletna aplikacija.
Objavljeno: 08.11.2011; Ogledov: 2074; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (4,27 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici