| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 198
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Vlog - video spletni dnevnik in njegova uporaba v podjetniškem oglaševanju
Simon Koren, 2020, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je predstaviti način komuniciranja preko video vsebin. Naziv komuniciranja je vlog oziroma video spletni dnevnik. Poudarek je predvsem v oglaševanju podjetij, izdelkov ali storitev preko video vsebin oziroma video dnevnikov. V delu je predstavljena njegova zgodovina, nastanek in razvoj ter tudi predstavitev razlik med blog in vlog kanalom. Predstavljeni so tudi primeri dobre prakse oglaševanja. Delo vključuje tudi analizo rezultatov javnomnenjske raziskave med uporabniki.
Ključne besede: VLOG, BLOG, spletni marketing, spletno oglaševanje
Objavljeno: 05.01.2021; Ogledov: 285; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

2.
Sodobna produkcija elektronske glasbe
Žan Kapun, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je osredotočeno na sodobno elektronsko glasbo ter strojno in programsko opremo, ki se pri tem uporablja. V teoretičnem delu so opisani elektronska glasba, strojna oprema, komponente, iz katerih je sestavljen zvok, ter koncept mešanja in masteringa. Vsi ti elementi so nato uporabljeni za ustvarjanje primera elektronske glasbe, na podlagi katerega je bilo prikazano ustvarjanje glasbe brez klasičnih inštrumentov in z uporabo minimalne strojne in programske opreme.
Ključne besede: zvok, glasbena produkcija, DAW, zvočni miks, mastering
Objavljeno: 04.11.2020; Ogledov: 160; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

3.
Premiki kamere pri produkciji z brezpilotnim letalnikom
Borut Vračko, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljeni premiki kamere, izvedeni z brezpilotnim letalnikom. Cilj dela je ugotoviti, kakšne premike je mogoče izvesti z brezpilotnim letalnikom in v katerih primerih je njihova uporaba v videoprodukciji smiselna. Za to so na kratko opisani brezpilotni letalnik in že uveljavljeni osnovni premiki kamere. Po pregledu treh profesionalnih videoposnetkov so prikazani uporabljeni premiki in ugotovitve, ki se nanašajo na njihov prispevek k videoprodukciji.
Ključne besede: brezpilotni letalnik, dron, premiki kamere, videoprodukcija
Objavljeno: 04.11.2020; Ogledov: 135; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (490,58 KB)

4.
Portretno fotografiranje konj
Anamarija Valentina Dajnko, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena portretna fotografija konj, upoštevajoč prehod iz splošnega fotografiranja živali na podzvrst živalske fotografije. Diplomsko delo vključuje tudi ugotovitve o primernosti opreme in katere so optimalne nastavitve za dano zvrst fotografije. Na podlagi pridobljenega znanja o dani tematiki je bil izveden tudi lastni projekt, ki je predstavljen na koncu diplomskega dela.
Ključne besede: portretna fotografija konj, črno ozadje, profesionalna fotografija, fotografija živali
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 118; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

5.
Produkcija video oglasa za spletno uporabo
Nejc Vehovec, 2020, diplomsko delo

Opis: Osrednja tema zaključnega dela je produkcija spletnega video oglaševanja. Predstavljena je teoretična podlaga za oglaševanje in video produkcijo. V drugem delu diplomske naloge se je glede na teorijo analiziralo obstoječe uspešne primere spletnih video oglasov in nato na podlagi ugotovitev in teorije opisalo tudi praktično izvedbo.
Ključne besede: video produkcija, oglaševanje, spletni oglasi, družbena omrežja
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 163; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (872,83 KB)

6.
Produkcija promocijskega videa za gorsko kolesarstvo
Miha Horvat, 2020, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomskega dela je video produkcija v gorskem kolesarstvu in kako produkcija takšnega videa poteka. V nalogi je predstavljen pomen videov v gorskem kolesarstvu in kje se uporabljajo. Predstavljeni so nameni gorsko kolesarskega videa, analiza obstoječih primerov, pristop k načrtovanju videa in tehnične značilnosti videa. Na koncu so opisane značilnosti najbolj pogostih družabnih omrežij, ki se uporabljajo za objavljanje gorsko kolesarskih videov.
Ključne besede: gorsko kolesarstvo, produkcija, seznam posnetkov, oprema, družabna omrežja
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 173; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (674,44 KB)

7.
Dinamični razpon profila log in video kodirnega standarda XAVC
Martin Nino Truden, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se osredotoča na primerjavo dinamičnega razpona slikovnega profila S-log3 in standardnega slikovnega profila znotraj XAVC-S video kodirnega standarda. Testi so razdeljeni na štiri področja in sicer; podosvetljen videoposnetek, preosvetljen videoposnetek, videoposnetek z različnimi ISO vrednostmi in videoposnetek s konstantno svetlobno vrednostjo, toda spremenjenimi parametri kamere. Za merjenje dinamičnega razpona se uporablja replika DSC Labs merilne karte in programska oprema Da Vinci Resolve. Rezultati raziskave kažejo na to, da je slikovni profil S-log3 v povprečju sposoben zajeti dve stopnji več dinamičnega razpona kot standardni slikovni profil.
Ključne besede: dinamični razpon, S-log3, standardni profil
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 115; Prenosov: 12
.pdf Celotno besedilo (835,27 KB)

8.
Tehnični in vsebinski vidiki portretne fotografije
Ana Tomaž, 2020, diplomsko delo

Opis: Portretna fotografija predstavlja prepletanje tehničnih in vsebinskih vidikov, ki skupaj tvorijo uspešno upodobitev in predstavitev osebe ali oseb z vsemi individualnimi osebnostnimi lastnostmi. V diplomski nalogi so predstavljeni glavni tehnični parametri za doseganje ostrih in pravilno osvetljenih portretov. Čeprav je portretna fotografija še danes opredeljena na nižji hierarhični stopnji umetniškega izražanja, ima ogromno semioloških kazalnikov, ki se združijo v retoriko fotografije in pripomorejo k pravilnemu dojemanju portreta na konotativni in denotativni ravni.
Ključne besede: tehnični vidiki, svetloba, portret, vsebinski vidiki, retorika fotografije
Objavljeno: 02.11.2020; Ogledov: 122; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

9.
Miniaturna fotografija in učinek miniature v fotografiji
Tina Pušauer, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavi fotografsko tehniko, katere namen je prikazati motiv v navidezno pomanjšanem merilu kot v merilu, v katerem je prisoten v dejanskem svetu. Manipulacija z navidezno velikostjo motiva je posledica izbrane perspektive, to lahko poudarita še globinska ostrina in barvni kontrast. Za doseganje učinka miniature sta ključna ustrezna postavitev fotoaparata in pristop v postprodukciji, s katerima se prepreči pojavnost prostorskih ključev. Praktičen del diplomskega dela zajema preizkus izbranih metod za ustvarjanje iluzije miniature, katerega rezultat sta serija fotografij mesta Maribor in analiza nastalih fotografij.
Ključne besede: manipulacija s perspektivo, nagibno-premični objektiv, prostorski ključi
Objavljeno: 13.12.2019; Ogledov: 506; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (7,40 MB)

10.
Glasbeni promocijski video za jazz glasbo
Katja Zupan, 2019, diplomsko delo

Opis: Osrednja tema diplomskega dela je glasbeni promocijski video za jazz glasbo. V začetku je narejena teoretična podlaga promocije in video produkcije. Nato pa se naredi pregled teorije jazz žanra. Drugi del diplomske naloge je namenjen analizi obstoječih primerov in aplikaciji teoretične podlage na praktično izvedbo. Delo preide do zaključka, da je snemanje za jazz glasbo zelo specifično poleg tega pa zahteva zmožnost improvizacije in prilagajanja. Ključno je prikazati neverbalno komunikacijo in video vsebino urediti tako, da lahko glasbo tudi gledamo in ne samo poslušamo.
Ključne besede: Promocijski video, jazz glasba, video produkcija
Objavljeno: 05.12.2019; Ogledov: 733; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (660,72 KB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici