| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 39
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
3. razvojna os
2015, proceedings

Published: 09.08.2016; Views: 427; Downloads: 0

2.
Trajnostno urejanje prostora in prometa, Maribor, 26. 5. 2016
2016, proceedings of professional or unreviewed scientific conference contributions

Keywords: ceste, promet, prometna infrastruktura, trajnostni razvoj, urejanje prostora, zborniki, posvetovanja
Published: 09.08.2016; Views: 794; Downloads: 63
.pdf Full text (6,58 MB)

3.
3. razvojna os : kako nadoknaditi izgubljeni čas med 2010 in 2015?
2015, proceedings

Published: 23.11.2015; Views: 432; Downloads: 52
.pdf Full text (5,06 MB)

4.
IZREDNI PREVOZ V PODJETJU D& D
Nejc Dernulovec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu se s prometno inženirskega vidika obravnava problematika izrednih prevozov. Predstavljena je osnovna zakonodaja, ki ureja izredne prevoze in hkrati določa, kakšno mora biti spremljevalno osebje in vozila, ki izvajajo izredne prevoze. Podrobneje je predstavljen postopek pridobivanja dovoljenja za izvedbo izrednega prevoza. V nalogi je predstavljen tudi način, kako morajo biti označena vozila in kakšna je dodatna oprema, ki je bistvenega pomena za varno izvajanje izrednih prevozov. Pri predstavitvi pravnih virov sem podrobneje predstavil tri pomembne pravilnike: • Pravilnik o usposabljanju za spremljevalce izrednih prevozov, • Pravilnik o obliki, pogojih in načinu uporabe posebnih svetlobnih znakov vozil za izredne prevoze, • Pravilnik o pogojih in načinu opravljanja izrednih prevozov po javnih cestah ter o tranzitnih smereh za izredne prevoze v Republiki Sloveniji. Opisano je podjetje D&D ter predstavljen konkreten primer izvajanja izrednega prevoza s komentarjem in s prilogo vloge za pridobitev dovoljenja za izvedbo izrednega prevoza.
Keywords: izredni prevozi, dovoljenje za izredne prevoze, kategorizacija izrednih prevozov, spremstvo izrednih prevozov, tehnika vožnje, varnost izrednih prevozov, podjetje D&D, organizacija izrednih prevozov
Published: 29.09.2015; Views: 976; Downloads: 173
.pdf Full text (1,54 MB)

5.
NAČRTOVANJE DOSTAVNIH POTI POŠTARJEV NA POŠTI POLZELA
Klemen Brečko, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi »Načrtovanje dostavnih poti poštarjev na pošti Polzela« smo pregledali današnjo problematiko načrtovanja dostavnih poti in predstavili načrtovanje z metodo »problem kitajskega poštarja«. Na začetku smo pogledali v zgodovino pošte in opredelili osnove teorije grafov. Teorijo grafov smo uporabili, kot orodje za definiranje problema kitajskega poštarja. Naredili smo primerjavo aktualne dostavne poti, in poti po novi metodi. Prikazali smo analizo stroškov pred in po metodi »problem kitajskega poštarja«, ter na koncu podali sklep.
Keywords: Načrtovanje dostavnih poti, Problem kitajskega poštarja, Teorija grafov
Published: 04.09.2015; Views: 857; Downloads: 96
.pdf Full text (12,49 MB)

6.
PROBLEMATIKA PREVOZNIH PROCESOV V POSLOVANJU CENTRALNEGA SKLADIŠČA SLOVENSKEGA TRGOVSKEGA PODJETJA
Boris Vrenko, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Vsako podjetje, ki se ukvarja s proizvodi, ima že v osnovi načrtovane proizvodne, prevozne in skladiščne procese. Stroški pa so tisti kriterij, ki prikažejo uspešnost podjetja. V današnjih časih, kjer je na trgu velika konkurenca in tudi proizvodnja poteka v masovnih količinah, uspejo samo podjetja, ki z minimalnimi stroški dosežejo maksimalen dobiček. Ob dosegi tega cilja pa pogosto naletijo na problematiko prevoznih procesov. Prevozni proces poteka že od proizvodnje blaga, pa vse do končnega uporabnika (kupca). Je proces, ki ima najmočnejši vpliv na proizvod in tudi močan vpliv na končno ceno. Eno takšnih podjetij, ki se ukvarja s čedalje večjo količino proizvodov, je podjetje slovenski trgovec. Slovensko trgovsko podjetje ima svoje centralno skladišče, od koder oskrbuje svoje centre z vsakodnevnimi proizvodi. Problematika prevoznih procesov je že prisotna od vsega začetka ustanovitve podjetja. Te težave nekako usklajujejo in jih dnevno tudi odpravljajo. Dodatne težave pa so se pojavile in se tudi večajo s količino blaga. Količina blaga se veča, posledično pa se zvišuje tudi količina zalog.
Keywords: prevozni procesi, skladiščenje, skladiščni procesi, zaloge, skladiščna oprema, embalaža, lokacija skladišč, manipulativna sredstva.
Published: 03.09.2015; Views: 711; Downloads: 69
.pdf Full text (2,10 MB)

7.
Strokovni posvet Projekti in razvoj slovenske železniške infrastrukture, Maribor, 8. 10. 2014
2014, proceedings of professional or unreviewed scientific conference contributions

Abstract:
Keywords: železniški promet, železniška infrastruktura, Slovenija, zborniki, posvetovanja
Published: 15.10.2014; Views: 1146; Downloads: 486
URL Link to full text

8.
Zbornik - Strokovni posvet ceste in poplave
2013, proceedings of professional or unreviewed scientific conference contributions

Abstract:
Keywords: ceste, poplave, poplavna varnost, zborniki, posvetovanja
Published: 14.10.2014; Views: 1138; Downloads: 160
.pdf Full text (7,26 MB)

9.
DALJINSKO VODENJE ŽELEZNIŠKEGA PROMETA NA KOČEVSKI PROGI
Armin Turanović, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Regionalna železniška proga Grosuplje – Kočevje , imenovana tudi kočevska proga, je bila zgrajena leta 1893, kot del proge Ljubljana - Grosuplje - Kočevje. Proga naj bi imela predvsem gospodarski pomen. Proga je normalno obratovalo do šestdesetih let, ko je bila rekonstruirana cesta od Škofljice do Kočevja. Takrat je prišlo do upadanja tovornega prometa in drastičnega upadanja števila potnikov v potniškem prometu, tako da je v letih od 1968 do 1972 prišlo do ukinitve potniškega prometa. Od tedaj se na enotirni in ne elektrificirani kočevski progi odvija le tovorni promet pod posebnimi pogoji. Zaradi potrebe po ponovni vzpostavitvi potniškega prometa so leta 2008 začeli z obnovo proge. Proga je do danes obnovljena potrebno pa je še urediti signalnovarnostne naprave in center za daljinsko vodenje prometa. V diplomskem delu je predstavljeno kako opremiti in zavarovati progo in postaje od Grosuplja do Kočevja s sistemom za daljinsko vodenje železniškega prometa TRIS CTC.
Keywords: kočevska proga, signalno varnostne naprave, daljinsko vodenje železniškega prometa, sistem TRIS CTC
Published: 18.09.2014; Views: 1723; Downloads: 193
.pdf Full text (1,63 MB)

10.
ZBIRANJE IN PREVOZ NEVARNIH ODPADKOV IZ GOSPODINJSTEV CELJSKE REGIJE
Igor Nežmah, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Ob uporabi izdelkov in posledično s povzročanjem gospodinjskih odpadkov, ki vsebujejo nevarne odpadke, se ne zavedamo, kakšen vpliv imajo na okolje in družbo. Veliko ljudi nevarnih odpadkov ne prepozna in tako romajo v gospodinjski koš za smeti baterije, razpršilci, zdravila, itd. Podjetje Simbio d.o.o. se iz izkušenj z zbiranjem gospodinjskih odpadkov poskuša čim bolj približati svojim strankam ter jih osvestiti s problematiko nevarnih odpadkov v gospodinjstvu. Preučil sem njihovo akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, prevoz ter hrambo le teh in optimiranje prevozne poti tovornega vozila. Akcija pomaga ločiti velik del nevarnih odpadkov od navadnih gospodinjskih.
Keywords: nevarni odpadki, zbiranje, prevoz, hramba, optimiranje prevozne poti
Published: 20.06.2014; Views: 1095; Downloads: 117
.pdf Full text (2,33 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica