| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza družbene odgovornosti v javnih komunalnih podjetjih v Sloveniji
Vesna Breg, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Magistrska naloga temelji na področju družbene odgovornosti in njene vpetosti v javnih komunalnih podjetjih. Najprej bo predstavljen teoretičen okvir družbene odgovornosti in njene vključenosti tako v logistiki kot tudi v proučevani panogi – javnih komunalnih podjetjih v Sloveniji. Na podlagi izvedenih intervjujev, ki so bili zasnovani na osnovi Zelenega dokumenta, ki ga je spisala Evropska komisija v sklopu različnih dejavnikov kot smernice za družbeno odgovorno ravnanje, smo s pomočjo analize rezultatov lahko ugotovili, ali so javna komunalna podjetja družbeno odgovorna, kako slednje uresničujejo, katerim področjem namenjajo največ pozornosti in ali le-te tudi oglašujejo. Verjamemo, da prisotnost družbene odgovornosti v javnih komunalnih podjetjih doprinese do večjega zadovoljstva zaposlenih, njihovih uporabnikov in posledično do uspešnejšega poslovanja in h konkurenčni prednosti.
Ključne besede: družbena odgovornost, javna komunalna podjetja, Zeleni dokument
Objavljeno v DKUM: 24.01.2017; Ogledov: 1875; Prenosov: 207
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

2.
Logistične kompetence v gozdnih gospodarstvih
Vesna Breg, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo temelji na teoretičnem in empiričnem delu. V sklopu teoretičnega dela smo najprej preučili in predstavili nekatere definicije kompetenc domačih in tujih avtorjev, opredelili kompetence in njihove sestavine ter povzeli vrste kompetenc. V nadaljevanju teoretičnega dela smo še izpostavili funkcije in kompetence strokovnjaka logistike, kjer smo med drugim omenili kompetence, ki jih pridobi strokovnjak logistike med študijem na Fakulteti za logistiko. Za pridobitev podatkov empiričnega dela smo na podlagi teoretičnih ugotovitev sestavili vprašanja za intervju. V šestih gozdnih gospodarstvih, ki so locirana na različnih koncih Slovenije, smo izbrali zaposlene, ki po našem mnenju opravljajo logistično povezane naloge, in jih prosili za sodelovanje. Skozi analizo odgovorov smo prišli do spoznanja, da se pri logističnih aktivnostih v gozdnih gospodarstvih najpogosteje pojavljajo delovno specifične kompetence, kot so: planiranje in organiziranje prevozov, poznavanje in uporaba logističnih tehnologij in optimizacija logističnih procesov.
Ključne besede: gozdno gospodarstvo, kompetence, strokovnjak logistike
Objavljeno v DKUM: 22.10.2013; Ogledov: 1747; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (552,91 KB)

3.
RAZVIJANJE KOORDINACIJE S POMOČJO ŽOGE PRI ŠEST LET STARIH OTROCIH
Vesna Breg, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo v teoretičnem delu predstavili motorične sposobnosti in motorični razvoj šest let starega otroka. V empiričnem delu smo želeli s pedagoškim eksperimentom, ki je trajal tri mesece, ugotoviti, ali otroci eksperimentalne skupine v obdobju treh mesecev z rednimi, načrtovanimi, s sistematičnimi in strokovno vodenimi gibalno-športnimi aktivnostmi s pomočjo žoge bistveno izboljšajo koordinacijo v primerjavi z otroki kontrolne skupine brez sistematično organiziranih in vodenih vadbenih vsebin. Otroke smo na začetku in na koncu eksperimenta testirali s po petimi motoričnimi testi, ki domnevno zajemajo področje koordinacije. Na podlagi dobljenih rezultatov ugotavljamo, da med otroki eksperimentalne in otroki kontrolne skupine na inicialnem testiranju ni bilo bistvene razlike v izmerjenih testih koordinacije, je pa se pojavila razlika v finalnem testiranju, kjer so otroci eksperimentalne skupine v povprečju dosegli boljše rezultate v izmerjenih testih koordinacije od otrok kontrolne skupine. Na osnovi rezultatov našega vzorca zaključujemo, da strokovno načrtovana in vodena vadba z žogo pozitivno vpliva na razvoj koordinacije pri šest let starih otrocih.
Ključne besede: motorika, motorične sposobnosti, žoga, koordinacija, predšolski otrok.
Objavljeno v DKUM: 05.05.2010; Ogledov: 4276; Prenosov: 931
.pdf Celotno besedilo (777,74 KB)

Iskanje izvedeno v 0.99 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici