| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
PRIMERJAVA SINHRONE IN ASINHRONE KOMUNIKACIJE V APLIKACIJAH V PROGRAMSKEM JEZIKU C#
Erik Frangež, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Komunikacija ljudi zbližuje, lahko pa jih tudi razdvaja. V diplomski nalogi bo prikazan pomen komunikacije, kaj sploh je komunikacija s poudarkom na sodobnem načinu komuniciranja. Osrednja tema te naloge je na čimbolj preprost način prikazati razliko v aplikacijah novodobne sinhrone in asinhrone komunikacije. Čeprav se v praksi pogosto sliši, kako večkrat uporabljamo sinhrono komunikacijo, njen navidezno preprostejši način, želimo dokazati, da temu vedno ni tako. Praktični primer, ki je nastal v podjetju Roboti C.S. d.o.o. in je plod raziskave med zaposlenimi, bo to tudi potrdil ali ovrgel. Strinjam se, da je način sinhronega komuniciranja nekoliko hitrejši in preprostejši, pa tudi s tem, da je asinhrona komunikacija v računalništvu pogostejša.
Ključne besede: Omrežje, internet, sinhrona komunikacija, asinhrona komunikacija, primerjava, ogrodje .NET
Objavljeno: 01.09.2011; Ogledov: 4110; Prenosov: 394
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

3.
POVEZAVA APLIKACIJE S SPLETOM PREKO HTTP IN FTP PROTOKOLA
Marko Peterka, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obsega opis in predstavitev dveh osnovnih internetnih protokolov za prenos podatkov. Ker se uporaba interneta vsako leto povečuje, je namen diplomskega dela preučitev dveh pomembnejših internetnih protokolov. Cilj diplomskega dela je povzeti zgodovino in predvsem delovanje protokolov HTTP in FTP, ob tem pa tudi demonstrirati primer uporabe protokola v kratki aplikaciji, napisani v programskem jeziku c#.
Ključne besede: splet, protokol HTTP, protokol FTP, aplikacija, programski jezik c#, programsko okolje Microsoft Visual Studio 2010, povezava aplikacije s spletom
Objavljeno: 13.09.2011; Ogledov: 1815; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

4.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJ ZA WINDOWS PHONE 7 S SILVERLEIGHT IN Z XNA GAME STUDIO
Andrej Cešek, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo preučili in predstavili platformo Windows Phone 7 in tehnologiji za razvoj Windows Phone 7 aplikacij. Ti tehnologiji sta Silverlight in XNA Game Studio. V vsaki izmed njiju smo razvili eno aplikacijo na koncu podali primerjalno tabelo tehnologij.
Ključne besede: Windows Phone 7, Silverlight, XNA, mobilna aplikacija
Objavljeno: 23.09.2011; Ogledov: 1743; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (2,30 MB)

5.
VARNOST PORAZDELJENIH APLIKACIJ, IMPLEMENTIRANIH S PROGRAMSKIM ORODJEM WCF (WINDOWS COMMUNICATION FOUNDATION)
Franjo Brekalo, 2011, diplomsko delo

Opis: Tematika diplomske naloge zajema relativno novo tehnologijo servisno usmerjenih arhitektur podjetja Microsoft, Windows Communication Foundation.
Ključne besede: Strežniško usmerjene arhitekture, spletni servisi
Objavljeno: 08.12.2011; Ogledov: 1190; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (2,46 MB)

6.
MIGRACIJA POŠTNEGA SISTEMA LOTUS DOMINO V MICROSOFT EXCHANGE
Andrej Timošenko, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili najnovejši Microsoftov poštni sistem Exchange 2010. Opisane so njegove poglavitne novosti in prednosti ter primerjava s programom Lotus Notes. V glavnem delu je opisana migracija iz poštnega sistema Lotus Domino v Microsoft Exchange s pomočjo brezplačnega orodja Microsoft Transporter Suite. Sledi še primerjava s plačljivimi orodji za migracijo tretjih proizvajalcev.
Ključne besede: poštni sistem, Lotus Notes, Lotus Domino, Microsoft Exchange, migracija
Objavljeno: 22.06.2012; Ogledov: 1630; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (4,00 MB)

7.
PRENOVA SISTEMA NAROČANJA OBROKOV V CINKARNI CELJE
Matej Suša, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje sodobnejši sistem naročanja obrokov, ki ga je vpeljala Cinkarna Celje v želji, da bi uredila in izboljšala zadovoljstvo svojih uslužbencev. S tem je podjetje svojim zaposlenim in zunanjim obiskovalcem omogočilo prijaznejšo obliko naročanja in plačevanje toplih obrokov v obliki brezkontaktne pametne kartice. Preučili smo standardne komponente strojne opreme in funkcije, ki se uporabljajo v sistemu naročanja, z RFID tehnologijo. Opisali smo koncept sistema naročanja obrokov in navedli pomembnejše komponente ter prikazali osnovno delovanje sistema naročanja toplih obrokov v Cinkarni Celje. Izvedli smo anketo med uporabniki sistema naročanja in ugotovili, da se rezultati večinoma ujemajo z naprej pričakovanimi kompetencami.
Ključne besede: FERI –Fakulteta za elektrotehniko računalništvo in informatiko, RDIF – Radiofrekvenčna identifikacija, XML – Razširljiv označevalni jezik, IT –Informacijska tehnologija, OF – Oracle Forms, ISO – Mednarodna organizacija za standarizacijo, RAM – Bralno-pisalni pomnilnik, ROM – Bralni pomnilnik, EEPROM – Električno zbrisljiv in programirljiv bralni pomnilnik, SQL –Strukturirani povpraševalni jezik za delo s podatkovnimi bazami, EAN – Črtna koda
Objavljeno: 27.11.2012; Ogledov: 1344; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

8.
RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ S HTML5
Matej Krajnc, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljene novosti, ki jih prinaša nov predlog za standard HTML5, obdelane so bistvene razlike med starejšim HTML-standardom in novim HTML5-predlogom, prednosti in slabosti. Bistvena razlika med starejšim standardom in novim predlogom za standard je v sami zgradbi oz. strukturi spletne aplikacije. HTML5 uporablja nove strukturne elemente. V samem HTML-ju ni bilo mogoče prikazati medijev, iger in animacij. HTML5 pa že v osnovi omogoča prikazovanje medijev, iger in animacij, kar pomeni, da bi lahko le-ta v prihodnosti popolnoma izpodrinil Flash. Na kratko je predstavljen tudi nov CSS3-slog, ki se uporablja skupaj s HTML5. Vse novosti, ki jih prinašata CSS3 in HTML5, so prikazane s praktičnim primerom spletne aplikacije.
Ključne besede: HTML5, Flash, CSS3, JavaScript, canvas.
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 1951; Prenosov: 202
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

9.
IZDELAVA APLIKACIJ ZA OPERACIJSKI SISTEM ANDROID
Primož Zagoričnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili osnovne lastnosti in zgodovino mobilnega operacijskega sistema Android. Podrobneje smo predstavili ter opisali orodja ki smo jih uporabljali za razvoj aplikacije. Opisali smo razvoj aplikacije, ki uporabniku omogoča iskanje restavracij glede na uporabnikovo lokacijo oziroma s pomočjo klasičnega iskanja po imenu oziroma kategoriji restavracije. Uporabniku smo omogočili tudi ocenjevanje restavracije, ki se nagradi z animacijo.
Ključne besede: operacijski sistem Android, iskanje restavracij, razvoj aplikacije
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 2208; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

10.
PRIMERJAVA HITREGA RAZVOJA APLIKACIJ V MICROSOFTOVIH RAZVOJNIH OKOLJIH
Klemen Zaleznik, 2012, diplomsko delo

Opis: Metoda hitrega razvoja aplikacij (RAD) je za nekatera podjetja učinkovita rešitev za izgradnjo poslovnih aplikacij. Zaradi hitrejše izgradnje in predvsem cenovno ugodnejše rešitve je metoda zelo priljubljena. V diplomski nalogi je predstavljena primerjava Microsoftovih orodij za hiter razvoj aplikacij Visual Studio LightSwitch ter Access 2010. Prikazan je potek razvoja aplikacij v posameznem orodju na primeru predhodno izdelane aplikacije za vodenje arhiva.
Ključne besede: Hiter razvoj aplikacij, RAD, Microsoft Access, Microsoft LightSwitch
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 987; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici