| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
PRIMERJAVA SINHRONE IN ASINHRONE KOMUNIKACIJE V APLIKACIJAH V PROGRAMSKEM JEZIKU C#
Erik Frangež, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Komunikacija ljudi zbližuje, lahko pa jih tudi razdvaja. V diplomski nalogi bo prikazan pomen komunikacije, kaj sploh je komunikacija s poudarkom na sodobnem načinu komuniciranja. Osrednja tema te naloge je na čimbolj preprost način prikazati razliko v aplikacijah novodobne sinhrone in asinhrone komunikacije. Čeprav se v praksi pogosto sliši, kako večkrat uporabljamo sinhrono komunikacijo, njen navidezno preprostejši način, želimo dokazati, da temu vedno ni tako. Praktični primer, ki je nastal v podjetju Roboti C.S. d.o.o. in je plod raziskave med zaposlenimi, bo to tudi potrdil ali ovrgel. Strinjam se, da je način sinhronega komuniciranja nekoliko hitrejši in preprostejši, pa tudi s tem, da je asinhrona komunikacija v računalništvu pogostejša.
Keywords: Omrežje, internet, sinhrona komunikacija, asinhrona komunikacija, primerjava, ogrodje .NET
Published: 01.09.2011; Views: 3978; Downloads: 378
.pdf Full text (2,27 MB)

3.
POVEZAVA APLIKACIJE S SPLETOM PREKO HTTP IN FTP PROTOKOLA
Marko Peterka, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obsega opis in predstavitev dveh osnovnih internetnih protokolov za prenos podatkov. Ker se uporaba interneta vsako leto povečuje, je namen diplomskega dela preučitev dveh pomembnejših internetnih protokolov. Cilj diplomskega dela je povzeti zgodovino in predvsem delovanje protokolov HTTP in FTP, ob tem pa tudi demonstrirati primer uporabe protokola v kratki aplikaciji, napisani v programskem jeziku c#.
Keywords: splet, protokol HTTP, protokol FTP, aplikacija, programski jezik c#, programsko okolje Microsoft Visual Studio 2010, povezava aplikacije s spletom
Published: 13.09.2011; Views: 1743; Downloads: 184
.pdf Full text (2,29 MB)

4.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJ ZA WINDOWS PHONE 7 S SILVERLEIGHT IN Z XNA GAME STUDIO
Andrej Cešek, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo preučili in predstavili platformo Windows Phone 7 in tehnologiji za razvoj Windows Phone 7 aplikacij. Ti tehnologiji sta Silverlight in XNA Game Studio. V vsaki izmed njiju smo razvili eno aplikacijo na koncu podali primerjalno tabelo tehnologij.
Keywords: Windows Phone 7, Silverlight, XNA, mobilna aplikacija
Published: 23.09.2011; Views: 1663; Downloads: 164
.pdf Full text (2,30 MB)

5.
VARNOST PORAZDELJENIH APLIKACIJ, IMPLEMENTIRANIH S PROGRAMSKIM ORODJEM WCF (WINDOWS COMMUNICATION FOUNDATION)
Franjo Brekalo, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Tematika diplomske naloge zajema relativno novo tehnologijo servisno usmerjenih arhitektur podjetja Microsoft, Windows Communication Foundation.
Keywords: Strežniško usmerjene arhitekture, spletni servisi
Published: 08.12.2011; Views: 1148; Downloads: 90
.pdf Full text (2,46 MB)

6.
MIGRACIJA POŠTNEGA SISTEMA LOTUS DOMINO V MICROSOFT EXCHANGE
Andrej Timošenko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili najnovejši Microsoftov poštni sistem Exchange 2010. Opisane so njegove poglavitne novosti in prednosti ter primerjava s programom Lotus Notes. V glavnem delu je opisana migracija iz poštnega sistema Lotus Domino v Microsoft Exchange s pomočjo brezplačnega orodja Microsoft Transporter Suite. Sledi še primerjava s plačljivimi orodji za migracijo tretjih proizvajalcev.
Keywords: poštni sistem, Lotus Notes, Lotus Domino, Microsoft Exchange, migracija
Published: 22.06.2012; Views: 1543; Downloads: 145
.pdf Full text (4,00 MB)

7.
PRENOVA SISTEMA NAROČANJA OBROKOV V CINKARNI CELJE
Matej Suša, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje sodobnejši sistem naročanja obrokov, ki ga je vpeljala Cinkarna Celje v želji, da bi uredila in izboljšala zadovoljstvo svojih uslužbencev. S tem je podjetje svojim zaposlenim in zunanjim obiskovalcem omogočilo prijaznejšo obliko naročanja in plačevanje toplih obrokov v obliki brezkontaktne pametne kartice. Preučili smo standardne komponente strojne opreme in funkcije, ki se uporabljajo v sistemu naročanja, z RFID tehnologijo. Opisali smo koncept sistema naročanja obrokov in navedli pomembnejše komponente ter prikazali osnovno delovanje sistema naročanja toplih obrokov v Cinkarni Celje. Izvedli smo anketo med uporabniki sistema naročanja in ugotovili, da se rezultati večinoma ujemajo z naprej pričakovanimi kompetencami.
Keywords: FERI –Fakulteta za elektrotehniko računalništvo in informatiko, RDIF – Radiofrekvenčna identifikacija, XML – Razširljiv označevalni jezik, IT –Informacijska tehnologija, OF – Oracle Forms, ISO – Mednarodna organizacija za standarizacijo, RAM – Bralno-pisalni pomnilnik, ROM – Bralni pomnilnik, EEPROM – Električno zbrisljiv in programirljiv bralni pomnilnik, SQL –Strukturirani povpraševalni jezik za delo s podatkovnimi bazami, EAN – Črtna koda
Published: 27.11.2012; Views: 1265; Downloads: 79
.pdf Full text (2,02 MB)

8.
RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ S HTML5
Matej Krajnc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene novosti, ki jih prinaša nov predlog za standard HTML5, obdelane so bistvene razlike med starejšim HTML-standardom in novim HTML5-predlogom, prednosti in slabosti. Bistvena razlika med starejšim standardom in novim predlogom za standard je v sami zgradbi oz. strukturi spletne aplikacije. HTML5 uporablja nove strukturne elemente. V samem HTML-ju ni bilo mogoče prikazati medijev, iger in animacij. HTML5 pa že v osnovi omogoča prikazovanje medijev, iger in animacij, kar pomeni, da bi lahko le-ta v prihodnosti popolnoma izpodrinil Flash. Na kratko je predstavljen tudi nov CSS3-slog, ki se uporablja skupaj s HTML5. Vse novosti, ki jih prinašata CSS3 in HTML5, so prikazane s praktičnim primerom spletne aplikacije.
Keywords: HTML5, Flash, CSS3, JavaScript, canvas.
Published: 16.11.2012; Views: 1877; Downloads: 195
.pdf Full text (2,48 MB)

9.
IZDELAVA APLIKACIJ ZA OPERACIJSKI SISTEM ANDROID
Primož Zagoričnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili osnovne lastnosti in zgodovino mobilnega operacijskega sistema Android. Podrobneje smo predstavili ter opisali orodja ki smo jih uporabljali za razvoj aplikacije. Opisali smo razvoj aplikacije, ki uporabniku omogoča iskanje restavracij glede na uporabnikovo lokacijo oziroma s pomočjo klasičnega iskanja po imenu oziroma kategoriji restavracije. Uporabniku smo omogočili tudi ocenjevanje restavracije, ki se nagradi z animacijo.
Keywords: operacijski sistem Android, iskanje restavracij, razvoj aplikacije
Published: 16.11.2012; Views: 2125; Downloads: 252
.pdf Full text (1,83 MB)

10.
PRIMERJAVA HITREGA RAZVOJA APLIKACIJ V MICROSOFTOVIH RAZVOJNIH OKOLJIH
Klemen Zaleznik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Metoda hitrega razvoja aplikacij (RAD) je za nekatera podjetja učinkovita rešitev za izgradnjo poslovnih aplikacij. Zaradi hitrejše izgradnje in predvsem cenovno ugodnejše rešitve je metoda zelo priljubljena. V diplomski nalogi je predstavljena primerjava Microsoftovih orodij za hiter razvoj aplikacij Visual Studio LightSwitch ter Access 2010. Prikazan je potek razvoja aplikacij v posameznem orodju na primeru predhodno izdelane aplikacije za vodenje arhiva.
Keywords: Hiter razvoj aplikacij, RAD, Microsoft Access, Microsoft LightSwitch
Published: 16.11.2012; Views: 936; Downloads: 115
.pdf Full text (2,20 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica