| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Spletna stran za glasbeno skupino Fortissimo
Matej Dejak, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo predstavili, kako smo izdelali spletno stran za glasbeno skupino Fortissimo. Izdelal sem jo s CMS-orodjem za izdelavo spletnih strani WordPress. Dodati smo morali tudi vtičnike, kot sta WooCommerce, Yoast SEO, in izbrati temo, da spletna stran izpolnjuje zahteve naročnika. Za določene elemente smo uporabili svojo kodo HTML in CSS, da smo lahko dodali točno določen element. Ker veliko potencialnih kupcev dostopa do spletnih strani tudi preko pametnega telefona, smo razvili tudi mobilno verzijo spletne strani. Da smo lahko uporabljali podatkovno zbirko naročnikovih izdelkov in preizkušali, ali se spletna stran ustrezno spreminja, smo morali namestiti tudi WAMP strežnik. Spletno stran smo naredil z lokalno nameščenim WordPress razvojnim okoljem na domačem računalniku. Ko bi naročnik priskrbel javno dostopen strežnik, pa načrtujemo prenos spletnih strani nanj.
Ključne besede: spletna stran, glasbena skupina, php, WordPress, spletna trgovina
Objavljeno: 12.03.2021; Ogledov: 243; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

2.
Razvoj mobilne aplikacije za sprotno obveščanje o športnih rezultatih
Rok Koren, 2020, diplomsko delo

Opis: V tem delu predstavljamo razvoj mobilne aplikacije za sprotno obveščanje o športnih rezultatih. Aplikacija je zgrajena na platformi Apache Cordova s programskimi jeziki HTML, CSS in JavaScript z uporabo JavaScript knjižnice jQuery in vtičnika za obvestila. Podatke smo pridobili s spletne strani s športnimi rezultati in jih prikazali v svoji aplikaciji, znotraj katere se lahko tudi prijavimo na obvestila ob spremembi rezultata. Večja težava, ki smo jo morali rešiti, je pridobivanje besedila o športnih rezultatih s spletne strani. Za rešitev tega smo morali zaobiti CORS varnostno politiko in razviti program, ki športne rezultate loči iz kode celotne spletne strani.
Ključne besede: Cordova, Android, aplikacija, JavaScript, CORS, športni rezultati
Objavljeno: 02.02.2021; Ogledov: 249; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

3.
Predstavitev in analiza orodij za predmet JavaScript
Žiga Čadež, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Avtor prikaže delovanje demonstracijske kode v programih NetBenas in Eclipse.
Ključne besede: JavaScript, Integrirano razvojno orodje (IDE), Hibridna mobilna aplikacija, Eclipse, NetBeans, Android, IDE
Objavljeno: 28.08.2017; Ogledov: 622; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

4.
PRENOVA PROGRAMSKE REŠITVE ZA KONFERENČNI CENTER NA GOSPODARSKI ZBORNICI
Rok Harter, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Z diplomskim delom smo skušali rešiti težavo Gospodarske zbornice Slovenije, ki v svojem konferenčnem centru za rezervacije uporablja zastarelo in nedokumentirano aplikacijo. S ponovno zasnovo programa, namenjenega učinkovitejšemu pregledu in delu, smo delno uspeli implementirati rešitve, ki poenostavijo pregled in delo z rezervacijami. Program smo izdelali s pomočjo orodja Microsoft Visual Studio, uporabili pa smo različne programske jezike, med drugim C#, Visual basic, XML, SAP Crystal Reports in odprtokodno rešitev za prikaz koledarja v naši aplikaciji. Nova rešitev omogoča statistične preglede rezervacij ter prenovljene in poenostavljene izpise za različne uporabnike, obenem pa ohranja veliko mero dobrih rešitev stare aplikacije.
Ključne besede: baza podatkov, aplikacija, Visual Basic, statistična obdelava baz podatkov
Objavljeno: 08.11.2016; Ogledov: 685; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (2,55 MB)

5.
VEČKRITERIJSKI MODEL ZA OBRAVNAVANJE POTROŠNIŠKIH KREDITOV V SLOVENIJI
Aleš Frantar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Bistvo naloge je poenostavitev pridobitve potrošniškega kredita v Sloveniji. Za ta namen je bil pripravljen večkriterijski model za obravnavanje potrošniških kreditov. Cilj modela je na standardnem in zmanjšanem naboru podatkov, kar bo omogočalo hitrejšo odločitev ob enakem tveganju za banke.
Ključne besede: Sisbon, kredit, potrošnik, model.
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 900; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

6.
VODENJE JAVNIH NAROČIL
Karmen Debevec, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Vodenje naročil postaja v sodobnem načinu vodenja podjetja vse pomembnejši del poslovanja, saj je eden ključnih elementov v procesu zniževanja stroškov. Ker je v sodobnem poslovanju ročno evidentiranje naročil preveč zamudno, smo se odločili, da v diplomskem delu predstavimo razvoj programske rešitve za vodenje procesa od izdaje naročilnice prek dobavnice, njene kontrole in vse do preverjanja računa. V uvodnem delu so v nalogi predstavljene uporabljene metode, tehnike in orodja, kot je MS Access 2010, saj ga stroka priporoča za manjša podjetja ter obvladovanje manjših in srednje velikih podatkovnih baz. Poleg tega je Microsoft Access že nameščen na računalnikih kot sestavni del Microsoft Officea. Glavni del naloge opisuje zasnovo, razvoj in vsebino aplikacije ter izvedbo rešitve, s katero smo skrajšali čas obdelave podatkov od izvora do končnih poročil ter zmanjšali število napak, ki so pogosti spremljevalec ročne obdelave podatkov. V zaključku analiziramo rezultate, ki so kmalu pokazali pozitivne učinke predvsem v točnosti podatkov in zadovoljstvu uporabnikov.
Ključne besede: naročila v javnih zavodih, Access 2010, informacijski sistem, podatkovni model, entiteta.
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 719; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

7.
Prototipna rešitev za informatizacijo vzdrževanja v podjetju Odeja d.o.o.
Dejan Bradeško, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga opisuje reševanje problema informatizacije vzdrževanja z razvojem prototipne aplikacije v programskem okolju Microsoft Access 2016. V uvodnem delu avtor predstavi okolje izhodiščnega problema, ki se nahaja v podjetju v katerem je zaposlen. Teoretična osnova v prvem delu opisuje organiziranost funkcije vzdrževanja, v katerem so predstavljeni predmeti in načini vzdrževanja. Drugi del pa predstavlja proces izbire, modeliranje in implementacije, podporo obvladovanju virov in stroškov ter integracije informacijskih sistemov za vzdrževanje. V praktičnem delu naloge avtor najprej oriše trenutno stanje informatizacije vzdrževanja in analizo problemskega stanja, v nadaljevanju pa razvoj in delovanje prototipne aplikacije Vzdrževalko. V zaključku so predstavljeni pogoji za uvedbo in možnosti nadaljnjega razvoja informacijskega sistema za vzdrževanje.
Ključne besede: informatizacija, vzdrževanje, Access, delovni nalog
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 672; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

8.
Razvoj prototipne rešitve za upravljanje sprememb v informacijski infrastrukturi
Rade Sekulić, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo opisuje in predstavlja razvoj prototipne rešitve za planiranje in evidentiranje sprememb v informacijski infrastrukturi. Navedena so orodja in tehnologije Oracle APEX, Oracle Database, SQL in PL/SQL jeziki ter Oracle SQL Developer Data Modeler, ki smo jih uporabili pri izdelavi spletne aplikacije. Osnova rešitve je ustrezno zgrajen podatkovni model. Diplomska naloga je razdeljena na 4 poglavja: uvod, predstavitev uporabljenih orodij in tehnologij, razvoj prototipne rešitve in zaključek. V uvodnem delu opredelimo problemsko stanje, namen in cilje rešitve. Podamo predpostavke in omejitve, ki smo jih določili in predvideli, ter metode dela, ki smo jih uporabili za izdelavo prototipne rešitve. Pri predstavitvi uporabljenih orodij in tehnologij podamo kratek teoretični pregled namena in uporabe posamezne tehnologije. Izgradnjo podatkovnega modela, razvoj in opis aplikacije podajamo v poglavju izdelava prototipne rešitve. Na koncu sledi zaključek s podanimi sklepnimi ugotovitvami.
Ključne besede: Informacijska infrastruktura, Oracle APEX, Podatkovni model, Spletna aplikacija, Prototipna rešitev
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 890; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (3,76 MB)

9.
RAZVOJ SPLETNE REŠITVE ZA UPRAVLJANJE INCIDENTOV
Gorazd Koselj, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga predstavlja razvoj rešitve in izdelavo spletne aplikacije za elektronsko prijavo in evidenco incidentov v delovanju strojne in programske opreme pri strankah, s katerimi ima podjetje sklenjene vzdrževalne pogodbe. Z aplikacijo bodo sledili incidentu od prijave do rešitve oziroma odprave težave. V prvem delu je predstavljeno podjetje, problem, ki ga rešujemo, in cilji naloge. Nato so predstavljena programska orodja za izvedbo rešitve. Sledi predstavitev teoretičnih osnov, na podlagi katerih je bila izdelana rešitev. Osrednji del diplomske naloge pa predstavlja podatkovni model, tok informacij oziroma procese, opis izdelave vnosnih obrazcev in preglednih mask. V zaključku pa je opisana ocena učinkov in možnosti nadaljnjega razvoja aplikacije.
Ključne besede: incident, APEX, podatkovni model, uporabniški vmesnik
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 759; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

10.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA SPREMLJANJE OBISKA V SLOVENSKIH KINEMATOGRAFIH
Robert Čretnik, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj spletne aplikacije za zbiranje podatkov v slovenskih kinematografih. Diplomska naloga opisuje dosedanji način zbiranja podatkov in njegove slabosti. Podrobno je prikazan izboljšan proces zbiranja podatkov s pomočjo spletnih tehnologij HTML, PHP in SQL. V nadaljevanju je opisano delo s programi JavaScript in s knjižnicami jQuery in Ajax. V zaključku je podana analiza in smernice z možnostmi nadgradnje spletne aplikacije.
Ključne besede: spletne tehnologije, odprtokodne rešitve, rezultati in obisk v kinematografih v Sloveniji
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 519; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (5,45 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici