| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 34
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
Analiza nabavne funkcije in management zalog v podjetju Kema Puconci d.d. : diplomsko delo
Simon Benko, 2004, undergraduate thesis

Published: 28.09.2007; Views: 1361; Downloads: 317
.pdf Full text (778,42 KB)

6.
7.
8.
9.
KONCEPT INTERAKTIVNE SPLETNE APLIKACIJE ZA NAČRTOVANJE 3D DIAGRAMOV OSVETLJEVANJA V FOTOGRAFIJI
Igor Benko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Na spletu obstaja množica fotografskih blogov in spletnih strani za učenje fotografije. Najpogostejši način prikaza informacij o postavitvi elementov osvetlitve na njih je z uporabo diagramov osvetljevanja. Za načrtovanje diagramov že obstaja nekaj rešitev, a imajo te, prav tako kot diagrami sami, veliko pomanjkljivost — prikazujejo le pogled od zgoraj na postavitev. Zaradi tega prihaja do izgube pomembnih informacij o postavitvi elementov osvetljevanja, saj se le-ti ne postavljajo le v vodoravni ravnini, ampak tudi po y osi. Rešitev bomo predstavili s konceptom 3D diagramov osvetljevanja in v obliki Flash aplikacije za načrtovanje diagramov.
Keywords: diagram osvetljevanja, fotografija, Flash, ActionScript, Papervision3D, PHP, Zend Framework
Published: 01.10.2009; Views: 10405; Downloads: 131
.pdf Full text (3,20 MB)

10.
Učinkovitost HACCP sistema v šolah ptujskega in ormoškega območja
Valerija Benko, 2010, specialist thesis

Abstract: V specialističnem delu smo želeli predstaviti pomen varne hrane za šoloobveznega otroka, opisati pomen HACCP sistema, njegove prednosti in pomanjkljivosti, ter ugotoviti učinkovitost HACCP sistema v osnovnih šolah ptujskega in ormoškega območja. Z namenom ugotovitve učinkovitosti HACCP sistema smo analizirali poročila o mikrobioloških preskusih odvzetih vzorcev živil in brisov na snažnost, v obdobjih pred in po uvedbo HACCP sistema, ter jih med seboj primerjali. Raziskovalni obdobji sta bili torej ločeni na obdobje od leta 1998 do 2002 in 2004 do 2008. Leto 2003 v raziskavo ni bilo vključeno saj smo smatrali to leto kot uvajalno, s predpostavko, da HACCP sistem v obratih še ni zaživel. Metodologija raziskovanja. Raziskava temelji na obdelavi podatkov, mikrobiološko analiziranih vzorcev živil in brisov na snažnost, odvzetih v osnovnih šolah ptujskega in ormoškega območja, pridobljenih od Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor. Rezultati. Ugotovili smo, da se je sicer delež neustreznih brisov v petletnem obdobju po uvedbi HACCP sistema znižal v primerjavi s petletnim obdobjem pred uvedbo HACCP sistema in sicer za 1,8 % (iz 7,5 % na 5,7 %), vendar razlika ni statistično pomenljiva (p=0,067). Zaskrbljujoče je dejstvo, da se je zvišal odstotek neustreznih živil in sicer za 6,4 %. Vzrok neustreznih živil je sicer v največji meri pripisati higienski oporečnosti, kar pomeni, da so živila neustrezna zaradi preseženega skupnega števila mikroorganizmov, vendar pa sta bili dve živili tudi zdravstveno oporečni, torej s prisotnostjo patogenih bakterij. Sklep. Ugotovitve v okviru specialističnega dela nakazujejo, da v šolah ptujskega in ormoškega območja HACCP sistem ni v celoti obvladovani in v primerjavi s prejšnjo ureditvijo ni doprinesel k večji varnosti hrane.
Keywords: HACCP sistem, varna hrana, dejavniki tveganja, zastrupitve z živili, zakonodaja s področja varnih živil, šolska kuhinja.
Published: 10.06.2010; Views: 3541; Downloads: 376
.pdf Full text (606,82 KB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica