| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 54
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
RAZVOJ REŠITVE ZA EVIDENTIRANJE UR Z ORACLE APPLICATION EXPRESS
Tadej Orehar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava razvoj spletne aplikacije za evidentiranje opravljenih ur za več delodajalcev in več delojemalcev. Kratko so predstavljena aktualna orodja in programski jeziki za razvoj spletnih aplikacij. Razložen je postopek namestitve orodja Oracle APEX na razvojni računalnik. Modelirani so procesi, podatki in uporabniški vmesnik za aplikacijo evidentiranja ur. Razvita rešitev je preprosta za uporabo in predstavlja zametek spletne storitve.
Keywords: APEX, Prototipna rešitev, Modeliranje procesov in podatkov
Published: 31.01.2013; Views: 1186; Downloads: 169
.pdf Full text (808,63 KB)

2.
PRIMERJAVA REŠITEV VTIGER IN DOLIBARR
Matjaž Moser, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Na trgu obstaja veliko različnih rešitev za upravljanje odnosov s strankami (angl. Customer Relationship Management, CRM). Mikro in mala podjetja se zaradi široke ponudbe CRM rešitev srečujejo s problemom odločitve o izboru prave rešitve za upravljanje odnosov s strankami. Med različnimi rešitvami so za mikro in mala podjetja zanimive predvsem odprtokodne rešitve. V diplomskem delu je predstavljena analiza odprtokodnih rešitev za upravljanje odnosov s strankami. Izbrani sta bili dve CRM rešitvi, ki bi obravnavanemu mikro podjetju najbolj ustrezali. Izvedena je bila primerjava analitičnih orodij, s katerimi uporabniki na obstoječih podatkih izvajajo analize. Z namenom boljših odnosov s strankami in povečanja prodaje je bila izvedena SWOT analiza obravnavanih orodij. Na podlagi rezultatov analize je obravnavanemu mikro podjetju predlagana najprimernejša rešitev za upravljanje odnosov s strankami.
Keywords: CRM, odnosi, stranke, podjetje, analiza
Published: 24.07.2013; Views: 2484; Downloads: 165
.pdf Full text (1,30 MB)

3.
REŠITEV ZA PODPORO POSLOVANJA TRGOVSKEGA PODJETJA Z ORACLE APEX
Matic Mravlja, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V današnjih časih je vedno bolj pomembno, da informacije oziroma podatke pridobljene na različne načine kar se da hitro obdelamo. Orodje, s katerim obdelujemo podatke, mora biti enostavno in pregledno, saj je hitra časovna odzivnost za podjetja zelo pomembna. S spletno aplikacijo obravnavanemu trgovskemu podjetju omogočimo lažje poslovanje in poenostavimo izvajanje procesov. Glavno vodilo pri izdelavi spletne aplikacije je bilo razviti enostaven in hiter uporabniški vmesnik. Osnova za razvoj spletne aplikacije je posnetek stanj in analiza procesov v obravnavanem podjetju ter zahteve končnih uporabnikov. Spletna aplikacije je razvita s programskim orodjem Oracle Application Express. Razvoj aplikacije je bil osredotočen na tri glavne procese v trgovskem podjetju: nabavo, prodajo in plačevanje. Spletna aplikacija omogoča končnemu uporabniku enostavno vnašanje in obdelavo podatkov in tako prispeva k učinkoviti uporabi sodobnih tehnologij v podjetju.
Keywords: - Oracle Application Express, - poslovni proces, - uporabniški vmesnik.
Published: 24.09.2013; Views: 1731; Downloads: 190
.pdf Full text (1,71 MB)

4.
PRESKUS VMESNIKA ZA UPRAVLJANJE IDENTITET MED DVEMA OBLAČNIMA SISTEMOMA
Robert Odreitz, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava vodenje identitet v računalniškem oblaku. Prikazani so osnovni mehanizmi v Microsoft Forefront Identity Manager 2010 (FIM). Izveden je poskus namestitve FIM v Amazon AWS. Pokazalo se je, da s trenutnim znanjem in razpoložljivimi informacijami ni možno namestiti delujoče rešitve FIM v AWS. Predlagan je osnutek specifikacije zahtevanih lastnosti vmesnika, ki bo omogočal povezavo dveh sistemov upravljanja identitet v oblačnem okolju.
Keywords: • računalništvo v oblaku, • sistem upravljanja identitet, • federacija identitet, • Forefront Identity Manager 2010.
Published: 17.09.2013; Views: 1265; Downloads: 63
.pdf Full text (7,56 MB)

5.
REŠITEV ZA PODPORO POSLOVANJA PODJETJA NIGZ
Borislav Keleman, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena prototipna rešitev za poslovanje podjetja, ki se ukvarja z gradbenimi storitvami. Predstavljena aplikacija je enostavna za uporabo in ne predstavlja večjih stroškov za podjetje, zato je primerna za malo podjetja. Z uporabo aplikacije skrajšamo čas izvedbe posameznih procesov v podjetju, zmanjšamo število napak in izgubo podatkov. Diplomsko delo je razdeljeno na tri dele. V uvodnem delu je predstavljeno obravnavano podjetje, problematika podjetja in teoretična izhodišča. V osrednjem delu je predstavljen proces razvoja programske rešitve. Zaključek vključuje SWOT analizo podane programske rešitve in predloge za nadgradnjo programske rešitve. Izhodišče razvoja programske rešitve je bil intervju z naročnikom, ki je opisal, kako poteka delo v podjetju in kakšno informacijsko tehnologijo uporabljajo. Na podlagi zahtev je bilo za razvoj prototipne rešitve izbrano orodje Microsoft Access 2007. Razvita programska rešitev omogoča uporabniku pregled nad podatki in zagotavlja ažurnost podatkov. Uporaba programske rešitve omogoča tudi krajši čas izvedbe posameznih poslovnih procesov, kot je izdaja ponudb, naročil ipd. Dostop do posameznih informacij je hitrejši in bolj zanesljiv. Programska rešitev posredno omogoča boljše poslovanje podjetja, podatki so shranjeni na enem mestu, dostop do podatkov je enostavnejši.
Keywords: Podatkovna zbirka, Microsoft Access, Programska rešitev, Storitvena dejavnost
Published: 24.09.2013; Views: 1430; Downloads: 81
.pdf Full text (2,64 MB)

6.
RAZVOJ SPLETNE STRANI ZA PODJETJE NIGZ
Igor Kulaga, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V sodobnem svetu komunikacij, marketinga in poslovanja je potrebno biti prepoznaven ter slediti trendu. V prikazanem primeru mikro podjetja je mogoče prepoznavnost izboljšati s pomočjo spletne strani. V ta namen smo izdelali spletno stran, namenjeno prepoznavnosti podjetja in ponudbi uslug. Obravnavani primer predstavlja izdelavo in ažuriranje spletne strani, namenjene tako fizičnim kot tudi poslovnim uporabnikom, z namenom povečanja obsega dela obravnavanega podjetja. Spletno stran smo izdelali s pomočjo odprtokodnih rešitev, in sicer programa "XAMP" namenjenega SQL ter PHP podpori in hkrati odprtokodnega programa "Joomla" za izdelavo spletnih strani. Ugotovili smo, da mora kvalitetna spletna stran vsebovati ključne elemente, ki pritegnejo obiskovalca spletne strani in mu hkrati nudijo podatke, ki jih kupec oziroma naročnik storitev potrebujejo. Navsezadnje so tudi obiskovalci spletne strani tisti, od katerih lahko pridobimo povratne informacije glede uporabnosti spletne strani.
Keywords: spletna stran, Joomla, Xampp, konkurenčnost
Published: 27.06.2014; Views: 1422; Downloads: 178
.pdf Full text (1,42 MB)

7.
PROTOTIP ZA TESTIRNO DOKUMENTACIJO – PRIMER ISO/IEC/IEEE 29119
Petra Kalan, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Naloga obravnava razvoj prototipne rešitve za vodenje dokumentacije o testiranju, ki je skladna s standardom ISO/IEC/IEEE 29119. Podrobno so predstavljeni elementi standarda ISO/IEC/IEEE 29119: namen testiranja, organiziranje testiranja, procesi testiranja v življenjskem ciklu programske opreme, tveganja, procesi in avtomatizacija testiranja. Z orodjem Oracle Data Modeler je razvit model procesov. Glavni procesi so: organizacijski proces testiranja, procesi vodenja in procesi dinamičnega testiranja. Strukturirali smo dva nivoja procesov. Model podatkov, ki je bil prav tako razvit z orodjem Oracle Data Modeler, vsebuje 7 entitet: zaposlen, projekt, vloga, naročnik, dokument, detajl dokumenta in zaposleni na projektu. Dokument je lahko sestavljen iz drugih dokumentov, prav tako lahko dokumentu pripada več detajlov. V teh dveh entitetah sta definirana atributa »opis«, ki imata podatkovni tip XMLTYPE. Strukturo teh dveh atributov smo popisali z shemo XML, ki smo jo definirali z orodjem JDeveloper. Prednosti tako zasnovane baze podatkov so majhno število entitet in atributov, možnost vključevanja dokumenta v obstoječi dokument ter možnost definiranja novih struktur dokumentov s pomočjo sheme XML. S pomočjo dodatka JAXB v orodju Eclipse smo generirali še javanske razrede za branje in pisanje vseh dokumentov, ki jih vsebuje proučevani standard. Te razrede je možno uporabiti pri gradnji uporabniškega vmesnika. Izdelali smo tudi grafični uporabniški vmesnik, ki omogoča izbiro glavnih procesov.
Keywords: standard ISO/IEC/IEEE 29119, model procesov, model podatkov, prototip grafičnega uporabniškega vmesnika
Published: 16.09.2014; Views: 1427; Downloads: 102
.pdf Full text (2,01 MB)

8.
PRENOVA DOKUMENTIRANJA NESREČ V PROMETU
Sebastjan Ribnikar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Naloga obravnava prenovo procesa dokumentiranja nesreč v prometu. Opisana je organiziranost slovenske policije in nekateri najpomembnejši predpisi, ki urejajo delovanje policije. Izdelan so besedni opisi in diagrami poteka za proces »dokumentiranje prometne nesreče«. Predstavljeni so tipični primeri obravnavanja prometnih nesreč. Modelirana je bazo podatkov, ki obsega 25 medsebojno povezanih tabel. Izdelan je skript za generiranje relacijskih tabel in izveden v testnem sistemu. V orodju Oracle APEX so bili razviti bili enostavni spletni obrazci za vnos osnovnih tabel. Policisti bi lahko za dokumentirnje prometnih nesreč uporabljali prenosne računalnike, tablične računalnike ali pametne telefone. Z uporabo predlagane rešitve bi bistveno skrajšali čas za proces dokumentiranja prometne nesreče ter povečali kakovost podatkov.
Keywords: - modeliranje procesa - modeliranje podatkov - razvoj aplikacije - Oracle APEX
Published: 16.09.2014; Views: 793; Downloads: 148
.pdf Full text (5,83 MB)

9.
CELOVIT PRISTOP K OPTIMIZACIJI SPLETNE STRANI MIKROPODJETJA
Miha Nosan, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Optimizacija spletnih strani omogoča podjetjem, da izboljšajo svojo prepoznavnost in posledično prodajo, tako da povečuje njihovo vidljivost na spletnih iskalnikih. Namen diplomskega dela je obširno raziskati področje optimizacije ter optimizacijo izvesti in testirati na realnem primeru. Spletno stran smo preuredili vsebinsko, tehnično in oblikovno ter jo naredili prijazno spletnim iskalnikom. Izboljšali smo njeno vidljivost na spletu z ustvarjanjem novih povratnih povezav in interakcijo na družabnih medijih. Ti postopki so pozitivno vplivali na rangiranje ključnih besed, posledično pa pomagali pri povečevanju prometa spletne strani. Zaradi nizke in neodzivne konkurence smo v treh mesecih dosegli večino zadanih ciljev. Možne so še nadaljnje izboljšave, zato se, predvsem zaradi hitro spreminjajočih se trendov na tem področju, priporoča optimizacija spletne strani na dolgi rok.
Keywords: optimizacija spletnih strani, iskalni marketing, Joomla
Published: 16.09.2014; Views: 1401; Downloads: 357
.pdf Full text (1,71 MB)

10.
Jezik za definicijo problema razporejanja virov : doktorska disertacija
Alenka Baggia, 2006, doctoral dissertation

Keywords: razporejanje, jezik za opis, vir
Published: 04.06.2012; Views: 2248; Downloads: 64

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica