| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ SPLETNEGA PORTALA POPRAVIAVTO.SI
Boštjan Arzenšek, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Objektna tehnologija je še vedno vodilna tehnologija razvoja informacijskih sistemov, ki je v razvoj prinesla nove pristope. Ena ključnih prednosti je ponovna uporaba idej na najvišji ravni abstrakcije. V diplomski nalogi je predstavljena uporaba načrtovalskih vzorcev pri razvoju spletnega portala PopraviAvto.si. Glavni namen praktičnega dela je bil prikaz ločitve poslovne in integracijske logike.
Ključne besede: informacijski sistemi, načrtovalski vzorci, spletne aplikacije, vzorec MVC
Objavljeno: 06.12.2010; Ogledov: 1753; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (4,23 MB)

2.
PRAVNI, RAČUNOVODSKI IN DAVČNI VIDIK PREOBLIKOVANJA SAMOSTOJNEGA PODJETNIKA V DRUŽBO Z OMEJENO ODGOVORNOSTJO
Boštjan Arzenšek, 2011, diplomsko delo

Opis: Zakon o gospodarskih družbah omogoča samostojnemu podjetniku, da se preoblikuje v kapitalsko družbo. Davčna zakonodaja mu ob izpolnjevanju določenih pogojev omogoča, da je to preoblikovanje nevtralno, kar pomeni, da ne terja dodatnih davčnih obveznosti. V delu diplomskega seminarja sem se najprej posvetil predstavitvi značilnosti s. p. in d. o. o. z davčnega in pravnega vidika. Nato sem predstavil pravni, računovodski in davčni vidik preoblikovanja samostojnega podjetnika v novonastalo družbo z omejeno odgovornostjo, ki je ustanovljena za potrebe preoblikovanja. Poskušali sem ugotoviti tudi, kdaj je smiselno, da se zaradi davčne optimizacije podjetnik preoblikuje.
Ključne besede: samostojni podjetnik, družba z omejeno odgovornostjo, dohodnina, preoblikovanje, obdavčitev, davčna osnova
Objavljeno: 14.12.2011; Ogledov: 1967; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (594,74 KB)

3.
VPLIV ZNAČILNOSTI MOBILNIH APLIKACIJ NA IZBIRO ORODIJ ZA TESTIRANJE
Boštjan Arzenšek, 2015, magistrsko delo

Opis: Hiter razvoj mobilnih naprav in aplikacij je vplival tudi na proces testiranja mobilnih aplikacij, pri katerem je poleg raznih metod testiranja programske opreme potrebno poznavanje značilnosti mobilnih aplikacij. Za obvladovanje teh izzivov so bila razvita številna testna orodja z različnimi funkcionalnostmi, kar ustvarja izziv pri izboru najbolj primernega. V magistrskem delu smo naslovili ta izziv in analizirali vpliv značilnosti mobilnih aplikacij na proces testiranja le-teh. Osredotočili smo se predvsem na definiranje kriterijev izbire, ki omogočajo bolj učinkovit izbor testnih orodij.
Ključne besede: Testiranje mobilnih aplikacij, kriteriji izbire testnih orodij za mobilne aplikacije
Objavljeno: 14.07.2015; Ogledov: 872; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (3,24 MB)

4.
PRISILNA IZVRŠITEV DAVČNIH OBVEZNOSTI NA DOLŽNIKOVO PREMOŽENJE V DRUGIH ČLANICAH EU
Boštjan Arzenšek, 2015, magistrsko delo

Opis: Izvršilni postopek imajo na voljo upniki kot prisilni postopek za izvršitev obveznosti, kadar dolžnik svojih obveznosti ne izvrši prostovoljno. Pomeni prisilno izvršitev dolžnikovih obveznosti. Glede na predmet izvršbe poznamo več različnih vrst izvršbe. Čeprav imamo z izrazom izvršba največkrat v mislih prisilno izterjavo denarnih obveznosti dolžnika, je lahko predmet izvršilnega postopka tudi, da mora nekdo nekaj storiti, dopustiti ali opustiti. Z vstopom Slovenije v EU se je povečala mobilnost premoženja v druge države članice EU, kar zagotovo prinaša za podjetja številne prednosti pri delovanju na trgu EU in širše. Ne glede na prednosti prinaša članstvo zahtevnejše postopke na področju izvršbe, saj lahko ima dolžnik premoženje v različnih članicah EU, kjer so veljavne različne nacionalne zakonodaje. To ni izziv samo za pravne osebe, ampak tudi za Finančno upravo Republike Slovenije (FURS). Za davčne obveznosti namreč vselej velja, da gre za prisilno dajatev, ker davčni zavezanci zanje niso deležni neposrednih koristi ali protiuslug s strani države. Davčni prihodki so namreč potrebni za delovanje države. Čeprav gre za prisilno dajatev, se od davčnih zavezancev pričakuje prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti v predpisanih rokih. V nasprotnem primeru davčni organ sproži postopek davčne izvršbe z namenom prisilnega poplačila davčnih obveznosti iz premoženja davčnega zavezanca. Zaradi omenjenih razlogov ni nujno, da se premoženje zavezanca nahaja v Sloveniji, ampak je lahko v drugi državi članici EU ali celo širše. V magistrskem delu so predstavljeni postopki, ki jih ima FURS na voljo za izterjavo davčnih obveznosti, kadar se premoženje slovenskega davčnega zavezanca nahaja v drugi državi članici EU in v okviru prava EU za izvršbo, delno pa tudi postopki, ki jih imajo na voljo ostali pravni subjekti v Sloveniji in EU za prisilno izvršitev obveznosti.
Ključne besede: davčna izvršba, evropski izvršilni postopek, čezmejna izterjava davščin
Objavljeno: 02.03.2016; Ogledov: 1156; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici