| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 126
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
ANALIZA PROCESOV IZDELAVE KOVINSKIH OBELEŽIJ
Miran Skutnik, 2009, diplomsko delo

Opis: V uvodnem delu so opisani splošni postopki, ki so se uporabili pri izdelavi obeležja. Predstavljeno je tudi podjetje, kjer sem opravljal obvezno prakso in samo diplomsko delo. V naslednjih poglavjih je opisan in prikazan celoten potek izdelovanja obeležja. Vsak postopek je prikazan pisno in slikovno. V zadnjem poglavju pa je zapisan sklep diplomskega dela.
Ključne besede: postopek izdelave UM-FS obeležja, graviranje, peskanje, termična obdelava.
Objavljeno: 06.04.2009; Ogledov: 1703; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (4,04 MB)

3.
RAČUNALNIŠKO SNOVANJE IN KONSTRUIRANJE VPENJALNE PRIPRAVE
Urban Kozinc, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni različni sistemi delovanja vpenjalnih priprav, njihovi sestavni elementi in principi delovanja. Na podlagi zahtev obdelovanca smo izdelali predloge za tri vpenjalne priprave, kjer vsaka temelji na drugačnem sistemu delovanja. Z uporabo vrednostne metode smo določili najustreznejšo in jo s pomočjo programskega paketa CATIA v nadaljevanju tudi izdelali v 3D okolju in trdnostno kontrolirali kritične elemente. Na koncu smo še naredili ekonomsko analizo izbrane vpenjalne priprave ter navodila za montažo, vzdrževanje in skladiščenje.
Ključne besede: Vpenjalne priprave, snovanje, konstruiranje, CAD programi, CATIA, obdelovani stroji
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 2107; Prenosov: 381
.pdf Celotno besedilo (7,84 MB)

4.
AVTOMATIZACIJA PROCESA POZICIONIRANJA PRALNE GRUPE PRALNEGA STROJA
Peter Hace, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je bil izdelati napravo za pomoč pri blokiranju pralne grupe na liniji pralnih strojev. Delavci so do sedaj potiskali pralno grupo z eno roko navzdol, da so pozicionirali luknjo, z drugo roko pa vstavili zatič. Pralna grupa je v ohišju obešena na dveh vzmeteh, zato to delo postane težavno, ko ga delavec opravlja osem ur dnevno. Zaradi različnih kadi je potrebno zasnovati takšno napravo, ki bo primerna za vse tipe kadi. Poudarek je na varnosti, da ne pride do poškodb delavcev. Za varnost je bil upoštevan standard SIST EN ISO 13857 : 2008. Prav tako je bilo potrebno napravo vključiti v proces delovanja linije in zagotoviti optimalno učinkovitost v zahtevanem času cikla 37 sekund. Poleg same konstrukcije je bilo potrebno izdelati krmilje in zasnovati tehnološki postopek nove grupe. Rezultat tega je naprava, zaradi katere je delo na liniji optimalnejše, zmanjšalo se je število delavcev na enega na tem delovnem mestu; do sedaj sta delo opravljala dva delavca in najpomembnejše, olajšala je fizično delo.
Ključne besede: - avtomatizacija - pralna grupa - pnevmatski manipulator - PLC krmilje - pozicioniranje - varnost
Objavljeno: 02.04.2010; Ogledov: 2230; Prenosov: 183
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

5.
UPORABA TEHNIKE ANIMACIJE ZA MODULARNO VPENJALNO PRIPRAVO
David Koroša, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje sestavo modela modularne vpenjalne priprave po idejnem načrtu. Izdelana je bila tudi animacija montaže oz. demontaže in simulacija kritične obdelave na izdelani modularni vpenjalni pripravi.
Ključne besede: vpenjalna priprava, odrezavanje, modeliranje, animacija montaže
Objavljeno: 01.06.2010; Ogledov: 1680; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (3,45 MB)

6.
POSODOBITEV HLADILNO MAZALNEGA SISTEMA NA VALJARNIŠKEM OGRODJU
Marko Dobnikar, 2010, diplomsko delo

Opis: Na valjarni za valjanje aluminijske folije je prihajalo do mešanja valjčnega in ležajnega olja. Pri tem so nastajali zelo veliki stroški zaradi zamenjave valjčnega olja. Zato se je začela izgradnja novega mazalnega sistema za mazanje ležajev delovnih valjev. Uporabila se je tehnologija mazanja olje-zrak. V diplomskem delu so predstavljeni elementi, ki sestavljajo takšen sistem. Predstavljena je celotna sprememba mazalnega sistema in ekonomska upravičenost projekta.
Ključne besede: valjarna, aluminijska folija, valjčno olje, mazalni sistem olje-zrak, progresivni razdelilnik, ležajno ohišje, mešalni blok
Objavljeno: 02.07.2010; Ogledov: 1822; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (4,31 MB)

7.
PARMAN ROBOTSKI INTERPRETER
Maj Perovšek Tribušon, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava nadgradnjo obstoječih krmilnih zmožnosti paralelnega manipulatorja PARMAN. Poudarek je predvsem na C programu robotskega interpreterja in uporabi modificiranega PTP interpolatorja, opisani pa so tudi ControlDesk ter nekatere specifične operacije MATLAB/Simulink-a, ki so v našem primeru ključnega pomena v PARMAN-ovem komuniciranju z računalnikom.
Ključne besede: robotika, krmiljenje, interpolacija, robotski interpreter, dSPACE, MATLAB/Simulink, paralelni mehanizem
Objavljeno: 14.01.2011; Ogledov: 1832; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

8.
Regulacijska tehnika : za program VS
Uroš Župerl, Edvard Detiček, 2011, učbenik za višje in visoke šole

Ključne besede: regulacije, tehnični sistemi, proizvodno strojništvo, dinamika linearnih sistemov, linearni členi, regulacijski sistemi
Objavljeno: 23.03.2011; Ogledov: 1570; Prenosov: 24

9.
10.
NADGRADNJA ZAVORNEGA SISTEMA TOVORNEGA POLPRIKLOPNEGA VOZILA
Dejan Tajnikar, 2011, diplomsko delo

Opis: V okviru opravljanja storitve družinskega podjetja Mototon je bilo potrebno odpraviti okvaro na zavornem sistemu tovornega polpriklopnega vozila. Zaradi starosti vozila, obsega okvare, možnosti cenejšega vzdrževanja v prihodnje in tehnološke sinhronizacije z vlečnim vozilom je prišlo do odločitve, da se izvede nadgradnja z novejšo tehnologijo zavornega sistema. V prvi polovici diplomskega dela je predstavljena tehnologija zaviranja na tovornih vozilih, ki ima tako kot pri vseh cestnih vozilih glavno nalogo ustaviti vozilo, vendar pa je regulacija zaviranja svojevrstnega pomena. V drugi polovici je predstavljen projekt nadgradnje, ki ga spremljajo simulacije, s katerimi je prikazano stanje pred in po nadgradnji. Upravičenost posega v vozne lastnosti vozila dokazuje dosežena krajša zavorna pot.
Ključne besede: nadgradnja, polpriklopno vozilo, zaviranje, pnevmatika, regulacija, simulacija, MATLAB/SIMULINK, tehnološka sinhronizacija, zavorna pot
Objavljeno: 06.07.2011; Ogledov: 1470; Prenosov: 280 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (4,25 MB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici