| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
IT PODPORA PROCESU VREDNOTENJA NEPREMIČNIN
Rebeka Živkovič, 2016, magistrsko delo

Opis: Za razliko od množičnega vrednotenja se je na področju posamičnega vrednotenja nepremičnin na območju Republike Slovenije izkazalo, da še ni razvitega ustreznega računalniškega programa, ki bi optimiziral izdelavo cenitvenih poročil. Magistrsko delo podaja izsledke analize trga, v okviru katere so bile raziskane obstoječe splošne in namenske informacijske rešitve ter njihova uporaba v Sloveniji in tujini. Cene nepremičnin so podvržene dogajanju v gospodarstvu in državi, zraven tega pa na njih vplivajo še številni drugi dejavniki. Odvisnosti in intenziteta vplivov so v magistrskem delu obravnavani s pomočjo statistične analize, ki podaja enolično določene regresijske modele, kar je osnova za vključitev v programsko rešitev. Rezultati statistične analize in analiza obstoječih IT rešitev omogočajo zasnovo funkcionalnosti nove programske rešitve. Le-te pa izhajajo iz prepoznanih potreb po izboljšavah procesa vrednotenja nepremičnin na podlagi študije primera in so osnova za izdelavo prototipa računalniškega programa. Dodana vrednost zasnovane programske rešitve se bo v nepremičninskem podjetju odražala predvsem v večji doslednosti in objektivnosti pri izvajanju nalog ter prihranku časa. Prednosti se nanašajo še na zmanjšanje možnosti napak, natančnost, čitljivost dokumentov in boljšo organizacijo dela.
Ključne besede: vrednotenje nepremičnin, način tržnih primerjav, IT podpora, posamično vrednotenje, prototip, odstotna prilagoditev cen, regresijska analiza
Objavljeno: 06.04.2016; Ogledov: 936; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (3,84 MB)

2.
3.
Toplotna izolacija počitniške hiše iz nežganih zidakov
Rebeka Živkovič, 2012, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Zemljina kot gradbeni material je prisotna že od začetka človeštva, njena raba pa dobiva vedno večji pomen tudi v sodobnejšem času. Gradnja z zemljino je značilna predvsem za severovzhodni del Slovenije, kjer je zaloga materiala na mestu samem zadostna, da le-tega ni potrebno transportirati in s tem povzročati dodatnih stroškov. Zaradi dobrih lastnosti ima zid iz nežganih zidakov v ustrezni debelini veliko termično maso in ni potrebna dodatna obdelava. Ker pa živimo v času, ko se debeline posameznih elementov objekta vedno bolj reducirajo, je za zagotovitev predpisanih standardov potrebno vgraditi takšen fasadni sistem, ki izpolnjuje vedno večje pogoje s področja učinkovite rabe energije. Na tržišču najdemo široko paleto fasadnih sistemov in toplotnih izolatorjev. Potencialni naročnik objekta (Šmigoc, 2010) je okoljsko ozaveščen, zato želi uporabiti fasadni sistem, ki bo temeljil na naravnih materialih in se tako skladal z osnovno konstrukcijo. Diplomska naloga tako obravnava fasadne sisteme in toplotnoizolativne materiale, kjer je poudarek predvsem na naravnih gradivih. Zraven analize tehničnih karakteristik sta izvedeni še stroškovna in vrednostna analiza. Na osnovi rezultatov sem v praktičnem delu naloge izdelala fasadni sistem na maketi počitniške hiše v merilu 1:10. Omejila sem se na steno brez odprtin in jo obdelala z prezračevanim fasadnim sistemom z lesenim zaključnim slojem in toplotno izolacijo iz ovčje volne. Zaradi zagotavljanja termičnega udobja v prostorih sem se odločila za ilovnati notranji omet.
Ključne besede: naravni izolacijski materiali, gradnja z nežgano opeko
Objavljeno: 12.09.2012; Ogledov: 1585; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici