| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
UTAJITEV NEJEVERE, PRIMER AVATAR
Ana Štruc, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Danes živimo v svetu, kjer smo obkroženi z različnimi medijskimi vsebinami — bodisi zvočnimi, vizualnimi ali oboje. Kakšen vpliv ima na človeka, njegovo delovanje in razmišljanje vedno naprednejša tehnologija in mediji, je vprašanje, ki bi se mu moral posvetiti vsak posameznik, ki je izpostavljen različnim medijskim vsebinam. Sama sem se v svoji diplomski nalogi posvetila predvsem pojmu utajitev nejevere in v kakšni povezavi je le-ta s filmom in njegovim doživljanjem. Lahko ga pojmujemo kot prostovoljno dejanje občinstva, ki zavedno spregleda posamezne omejitve določenega medija z željo, da bolj doživijo zgodbo in verjamejo vanjo. Občinstvo se zatorej odpove kritični sodbi filma in njegovih morebitnih tehničnih in drugih pomanjkljivosti, v zameno za dobro zabavo.
Ključne besede: utajitev nejevere, film, psihoanaliza, 3D tehnologija, Avatar
Objavljeno: 13.09.2010; Ogledov: 7631; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

6.
VLOGA PODOB PRI OBLIKOVANJU NACIONALNE IDENTITETE - PRIMER OGLASA "GOSTJE PRIHAJAJO"
Ana Štruc, 2014, magistrsko delo

Opis: Naloga je sestavljena iz treh delov. V prvem delu je obravnavana vizualna kultura, podoba, načini branja, oblikovanje pomenov, pristop aktivnega občinstva, medijski diskurz. Nato se ukvarjam s vprašanjem identitete, kako se le-ta oblikuje, kako na razvoj slednje vplivajo mediji in oglaševanje, nadaljujem pa s pregledom teorij in raziskav nacionalne identitete. Sklop zaključim s slovensko nacionalno identiteto, iz katere sledi tretji del naloge – študija oglasa Gostje prihajajo iz leta 1986, ki je bil del kampanje, ki jo je po naročilu Gospodarske zbornice Slovenije ustvarjala oglaševalska agencija Studio Marketing. Številnim se je prav ta del večletne akcije skupaj z znamenitim sloganom “Slovenija, moja dežela” v spomin vtisnil tudi kot označevalec časa tik pred osamosvojitvijo. Več kot dvajset let pozneje se je ista agencija odločila, da slogan znova obudi, tokrat za potrebe oglaševanja nizozemske blagovne znamke Spar. Študija konkretnega primera razjasni, kako podobe oblikujejo pomene tudi na nacionalni ravni in kako lahko spreminjanje konteksta, časa, cilja in tudi naročnika oglasa, vpliva na sprejemanje istih podob na drugačen način.
Ključne besede: podobe, oglaševanje, pomeni, nacionalna identiteta, kontekst, Slovenija, osemdeseta, osamosvojitev
Objavljeno: 06.11.2015; Ogledov: 725; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

7.
PARALELNO PROGRAMIRANJE S POMOČJO STANDARDA OPENMP
Nace Štruc, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo pokazali, da je paralelizacija algoritmov (v našem primeru algoritmov za urejanje) možna in učinkovita. Aplikacijo za pridobivanje rezultatov urejanja smo izdelali iz dveh delov. Prvi del je konzolna aplikacija (C++), drugi del pa aplikacija napisana v programskem jeziku C#, s katero smo izdelali uporabniški vmesnik. Standard OpenMP za paralelno programiranje uporablja niti, ki med izvajanjem programa izvajajo naloge, ki jih določamo s pomočjo direktiv OpenMP. V prvem delu diplomskega dela so predstavljene še sorodne tehnologije za vzporedno programiranje. V drugem delu je podrobno predstavljen standard OpenMP (direktive za vzporedno programiranje). Zadnji del obsega rezultate, ki smo jih dobili z aplikacijo, ki je bila narejena v okviru diplomskega dela, in možnosti za nadaljnje raziskave.
Ključne besede: paralelno programiranje, OpenMP, algoritmi za urejanje
Objavljeno: 16.09.2010; Ogledov: 3617; Prenosov: 262
.pdf Celotno besedilo (2,49 MB)

8.
NAČRTOVANJE IN RAZVOJ SISTEMA ZA BELEŽENJE PLEZALNIH VZPONOV ALPINOTE
Nace Štruc, 2014, magistrsko delo

Opis: V tem delu raziščemo področje razvoja spletnih aplikacij s pomočjo ASP.net MVC. Sodobne tehnologije se bliskovito širijo v človekov vsakdanjik. Tudi na področju plezanja in alpinizma se kaže potreba po informacijskih sistemih za zbiranje informacij o smereh in vzponih. V ta namen razvijemo sistem za beleženje in deljenje mnenj o plezalnih smereh in vzponih ALPiNOTE. V prvem delu tega dela opišemo področje plezanja in alpinizma, predstavimo modele načrtovanja programske opreme in ogrodje ASP.net MVC. Drugi del obsega predstavitev načrtovanja, implementacije in izdelavo končnega produkta. Podamo tudi možnosti za nadaljnje raziskovanje in razvoj sistema ALPiNOTE.
Ključne besede: ASP.net MVC, AJAX, Razor, spletna aplikacija, plezanje
Objavljeno: 28.02.2014; Ogledov: 2607; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (4,25 MB)

9.
SISTEM ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA V SLOVENIJI IN PRIMERJAVA Z EVROPSKO UNIJO
Tanja Štruc, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Zdravstveno zavarovanje zagotavlja ustrezno zdravstveno in socialno varnost v času bolezni ali poškodbe. Pokriva stroške za tveganja če slučajno zbolimo, se poškodujemo ali če imamo kakšne druge zdravstvene potrebe. Zdravstveno zavarovanje je obvezno in prostovoljno. Obvezno zdravstveno zavarovanje izvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, prostovoljno zdravstveno zavarovanje pa izvajajo druge zdravstvene zavarovalnice. Pravica do zdravstvenega varstva ni samo pravica posameznika, ampak je ena izmed človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Vsa sredstva s področja zdravstvenega varstva, razdelimo na javna ter zasebna. Javno zdravstvo je financirano iz sredstev iz obveznega zdravstvenega zavarovanja ter iz proračuna. Zasebno zdravstvo pa se financira iz premij prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja.
Ključne besede: Zdravstveno zavarovanje, obvezno zdravstveno zavarovanje, prostovoljno zdravstveno zavarovanje, pravice zavarovancev, zdravstveno varstvo, modeli sistemov zdravstvenega varstva.
Objavljeno: 23.12.2010; Ogledov: 4045; Prenosov: 1122
.pdf Celotno besedilo (905,20 KB)

10.
ELEKTRONSKO POSLOVANJE IN NJEGOVA UPORABA V ZAVODU ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE
Melita Štruc, 2011, diplomsko delo

Opis: Elektronsko poslovanje je mlado in obetavno področje in je dandanes zaradi številnih prednosti že zelo razširjena oblika poslovanja. To odraža dejstvo, da živimo v obdobju tehnoloških sprememb, ki jih prinašata razvoj in širitev uporabe informacijske tehnologije. V diplomskem delu sem predstavila elektronsko poslovanje, ki zaradi svojih prednosti ter tudi slabosti predstavlja sodoben način poslovnega komuniciranja znotraj podjetij, organizacij, institucij ter med njimi. Da je informacijska tehnologija v zadnjih letih zelo napredovala, se kaže tudi v Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Začetek elektronskega poslovanja se je pričel z računalniškim izmenjevanjem podatkov, le ta pa je bil odskočna deska za nadaljnji razvoj sodobnejših oblik elektronskega poslovanja v njem. Elektronske storitve ki jih v okviru delovanja še omogoča so sistem e-Poizvedbe in sistem e-VEM. Za nemoteno delovanje in razvoj informacijskega sistema je znotraj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije zadolžena Področna enota Informacijski center, katero sestavljajo različni oddelki, ki gradijo in vzdržujejo celovit informacijski sistem Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Ena izmed zadnjih novosti razvoja je vsekakor on-line sistem, ki bo privedel do poenotenja infrastrukture v zdravstvenem sistemu in nadaljnje možnosti za nadgradnjo le tega. Predstavila sem on-line sistem s prenovljenim sistemom kartice zdravstvenega zavarovanja ter novo profesionalno kartico zdravstvenih delavcev. Podrobneje sem opisala prednosti za uporabnike sistema — zavarovane osebe, izvajalce zdravstvenih storitev in zdravstvene zavarovalnice. Uvedba on-line sistema bo pripomogla k dvigu kakovosti izvajanja zdravstvenih storitev in zagotovila večjo ažurnost podatkov ob zagotovljeni varnosti sistema. Ažurnost podatkov postaja vedno pomembnejša in lahko veliko pripomore h kvalitetnejšemu izvajanju zdravstvenih storitev. Z možnostjo nadgrajevanja on-line sistema, bo v prihodnosti možna tudi združitev sedanje kartice zdravstvenega zavarovanja z evropsko zdravstveno kartico.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, on-line sistem, kartica zdravstvenega zavarovanja, profesionalna kartica
Objavljeno: 16.05.2011; Ogledov: 1681; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (435,34 KB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici