| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 35
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
DOSLEDNOST PRI POSTAVLJANJU PRAVIL IN MEJA V VZGOJI PREDŠOLSKEGA OTROKA
Karmen Šket, 2010, diplomsko delo

Opis: Doslednost je ena od pomembnejših elementov pri vzgoji. Zaradi pomanjkanja doslednosti mnogokrat prihaja do problemov na relaciji starši — otrok oziroma vzgojitelj — otrok. Mnogokrat popuščamo otrokovemu moledovanju. Včasih naredimo nekaj, česar v normalnih okoliščinah nikoli ne bi, v raztresenosti pa popustimo. Starši in vzgojitelji se mnogokrat najdemo v situacijah, ko na otroka težko vplivamo. Včasih je to zaradi napornega dne v službi, včasih zaradi utrujenosti ali katerega drugega vzroka prepustimo otroka »samovzgoji«, namesto da bi aktivno sodelovali v njegovi vzgoji. Za doslednost v vzgoji si moramo vzeti čas. S pretepanjem, kričanjem, grožnjo nikoli ne bomo dosegli, da se bo otrok primerno obnašal. Vedeti moramo, da je otrok oseba s svobodno voljo, ki jo bo slej ko prej izkoristil. Doslednost nam omogoča, da to, kar govorimo, mislimo resno, otrokom pa doslednost pomaga, da se nas naučijo jemati resno. Doslednost predstavlja veliko večji izziv za starše, ki so doslej otroke reševali ali ščitili pred posledicami njihovih odločitev. Starši in vzgojitelji moramo v vzgoji otrok postaviti meje, preko katerih se ne sme. Včasih se nam zdi, da bi nam bilo laže, če bi bili popustljivejši. Vztrajati pri svojih odločitvi je res včasih težko, vendar se moramo zavedati, da bo vzgoja prava, če bomo dosledni.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: Pravila in meje, doslednost, vzgoja.
Objavljeno: 07.04.2010; Ogledov: 3572; Prenosov: 599
.pdf Celotno besedilo (337,28 KB)

4.
5.
6.
7.
PRODUKTI IN KONJUGACIJE V GEOMETRIJI TRIKOTNIKA
Maja Šket, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu definiramo Yiujev produkt točk P in Q. Na podoben način uvedemo t.i. Parryjev produkt. Opišemo tudi geometrijsko konstrukcijo, s katero pri danih točkah P in Q konstruiramo ustrezni produkt. V nadaljevanju pri dani točki P v ravnini definiramo transformacijo ravnine, ki jo imenujemo konjugacija s polom P. Nato opišemo tri konstrukcije: konstrukcijo P-konjugacije poljubne točke pri danem paru konjugiranih točk, konstrukcijo pola P-konjugacije pri danem paru konjugiranih točk in konstrukcijo P-konjugacije poljubne točke pri danem polu. Za izpeljavo rezultatov uporabljamo trilinearne in baricentrične koordinate, ki so predstavljene v začetnih poglavjih.
Ključne besede: Yiujev produkt, Parryjev produkt, konjugacije, trilinearne koordinate, baricentrične koordinate
Objavljeno: 24.03.2011; Ogledov: 1991; Prenosov: 270
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

8.
9.
10.
OSKRBNA VERIGA-POSLOVANJE Z MEDNARODNIMI PAKETI V POŠTI SLOVENIJE (ŠTUDIJA PRIMERA)
Silva Šket, 2012, diplomsko delo

Opis: Sprejem pošiljk za mednarodni promet pomeni sprejem pošiljk od pošiljatelja z namenom, da se odpravijo in na koncu vročijo naslovniku. Prenos pošiljk za mednarodni promet bi naj bil hiter in kakovosten, vendar to ni vedno tako. Zgodi se, da pošiljka ne prispe do naslovnika, v tem primeru lahko pošiljatelj z mednarodno poizvednico poizveduje po pošiljki. Tu pa se pojavi drug problem – mednarodne poizvednice namreč potujejo po isti poti kot pošiljke, in preden prispe rešitev mednarodne poizvednice nazaj na sprejemno pošto, lahko traja več dni ali tednov. Tak postopek s strani pošiljatelja ni ugoden. Naloga je razdeljena na več delov, za raziskovanje je bilo uporabljenih več različnih metod. Predstavili smo rešitev omenjenih težav, in sicer posebno elektronsko aplikacijo, s pomočjo katere bi imeli boljši nadzor nad poizvednicami, posledično pa bi bilo izgubljenih manj pošiljk. Postopek ter načrt uvedbe aplikacije smo podrobno predstavili.
Ključne besede: poizvednice, prenos pošiljk, papirna informatizacija, elektronska informatizacija, aplikacija
Objavljeno: 22.10.2013; Ogledov: 705; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici