| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Kriteriji za izbiro zasebnovarnostnega podjetja
Matic Šerc, 2015, diplomsko delo

Opis: Zasebno varovanje v Sloveniji se je v zadnjih letih zelo razvilo. Pogoje za opravljanje zasebnega varovanja opredeljuje Zakon o zasebnem varovanju iz leta 2011. Gospodarska družba oziroma samostojni podjetniki posamezniki morajo za opravljanje zasebnovarnostnih storitev pridobiti ustrezno licenco. Toda sama licenca še ne zagotavlja kakovostne storitve. Zato sta CoESS in UNI-Europa s finančno podporo Evropske unije leta 2011 pripravili navodila za uporabnike zasebnovarnostnih storitev z naslovom »Kakovostno nakupovanje storitev zasebnega varovanja«. Navodila predstavljajo pomembnost kakovosti kot kriterija za izbiro zasebnovarnostnega podjetja. V diplomski nalogi smo želeli raziskati kriterije, na podlagi katerih se uporabniki zasebnovarnostnih storitev v Sloveniji odločajo za izbiro zasebnovarnostnega podjetja, in ugotoviti, ali so s svojo izbiro zadovoljni. Rezultati raziskave kažejo, da je večini uporabnikov pri izbiri zasebnovarnostnega podjetja pomemben kriterij kakovosti. Drugi kriteriji so: cena, uveljavljenost in sloves zasebnovarnostnega podjetja, priporočila drugih uporabnikov in samopredstavitev zasebnovarnostnih podjetij.
Ključne besede: zasebno varovanje, varnostne storitve, zasebnovarnostna podjetja, diplomske naloge
Objavljeno: 29.10.2015; Ogledov: 783; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (541,82 KB)

2.
MODEL SATELITSKEGA SISTEMA Z MODULACIJO BPSK
Matic Šerc, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi je predlagan in modeliran komunikacijski sistem za Trisat misijo. Sistem je predlagan na osnovi analize parametrov in zahtev dotične misije. Predlagana je komunikacija od fizičnega do aplikacijskega nivoja med končnima računalnikoma v vesoljski postaji in v zemeljski postaji, pri čemer smo se osredotočili predvsem na nižje nivoje komunikacijskega protokolnega sklada, saj so le-ti znotraj danih okvirjev manj standardizirani. Poglobljeno smo analizirali lastnosti fizičnega razširjanja signalov, izgube v zvezi in potrebna ojačanja za parametre, ki so specifični za misijo Trisat. Razvili, modelirali in prototipirali smo BPSK demodulator za zemeljsko postajo, izveden v FPGA integriranem vezju. Poleg tega je v magistrski nalogi predlagana tudi zasnova zemeljske postaje, ki omogoča povezavo več računalnikov s satelitom preko IP omrežja med oddajno-sprejemno postajo in končnim računalnikom zemeljske postaje.
Ključne besede: digitalno, faza, modulacija, satelit, komunikacija, model, pridobitev, postaja
Objavljeno: 20.09.2013; Ogledov: 1577; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (2,30 MB)

3.
PRIPRAVA OKOLJA ZA VREDNOTENJE ZMOGLJIVOSTI RAZPOZNAVALNIKA GOVORA ZA STORITVE IVR
Matic Šerc, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo pripravili okolje za vrednotenje zmogljivosti razpoznavalnika govora IskratelASR za storitve IVR in ovrednotili okvirna območja, znotraj katerih je na posamezni strojni konfiguraciji smiselno izvajati meritve. Območja smo za 8 reprezentativnih scenarijev vrednotili z vidika števila kanalov, ki jih je sistem zmožen procesirati sočasno. Pri tem smo spremljali rezultate procesiranja in obremenitev strežnika. Z uporabo pripravljenega okolja in ugotovitev v nalogi bo mogoče izvesti natančne meritve, katerih rezultati bodo služili za pripravo matematičnega modela za izračun maksimalnega števila sočasnih kanalov glede na lastnosti in način uporabe sistema ASR.
Ključne besede: storitve interaktivnega govornega odziva, vrednotenje zmogljivosti, avtomatsko razpoznavanje govora, komunikacija človek-stroj
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 1672; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici