| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Kaos v nelinearni elektroniki : diplomsko delo
Matej Šalamon, 1994, diplomsko delo

Ključne besede: nelinearna elektronika, kaos, bifurkacije, Chua-ov oscilator
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1639; Prenosov: 0

2.
SKRIPTNI JEZIK PROGRAMSKEGA PAKETA INTUSOFT SPICE
Danilo Cvetko, 2010, diplomsko delo

Opis: Predstavljen je skriptni jezik programskega paketa Intusoft Spice (ICAPS/4 Demo: 8.3.11 Build 2817). V nalogi je na kratko opisana njegova struktura in njegov namen. S sintaktičnimi pravili so predstavljene najpomembnejše funkcije in ukazi, ki se uporabljajo pri merilnih skriptih. Diplomsko delo lahko služi kot hiter priročnik za omenjeni programski paket.
Ključne besede: SPICE, simulacija vezij, Intusoft, električna vezja, skriptni jezik.
Objavljeno: 01.06.2010; Ogledov: 1849; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (3,06 MB)

3.
NAPRAVA ZA PREVERJANJE PRAVILNOSTI DELOVANJA OPTIČNIH INKREMENTALNIH DAJALNIKOV
Matija Šprinčnik, 2009, diplomsko delo

Opis: Rotacijski inkrementalni dajalniki pretvarjajo mehansko vrtenje v niz električnih impulzov. Delujejo na optoelektričnem principu. Uporabljajo se v industrijskih napravah za natančno merjenje kotov, pozicij in vrtilne hitrosti. Najpogostejše aplikacije so v industriji obdelovalnih strojev, pri raznih pozicioniranjih, transportni tehniki, robotskih napravah, tekstilni industriji, lesni industriji in merilnih ter kontrolnih napravah. V današnjem času vedno bolj težimo k hitremu in učinkovitemu ugotavljanju in odpravljanju napak. Zaradi tega bi morda že predčasna detekcija morebitne napake na inkrementalnem dajalniku prihranila veliko časa in denarja. Skozi diplomsko delo smo pregledali razvoj in osnove računalniško krmiljenih strojev ter opisali princip delovanja inkrementalnega dajalnika. S pomočjo meritev v laboratoriju smo pogledali karakteristike posameznih signalov. V programu Xilinx ISE 8.2i smo narisali logično vezje in ga simulirali v programu Modelsim. Na podlagi dobljenih rezultatov v laboratoriju smo podali idejo o izdelavi testirne naprave optičnih inkrementalnih dajalnikov, s katero bi učinkoviteje ugotovili napako inkrementalnega dajalnika.
Ključne besede: testirna naprava, inkrementalni dajalnik, CNC stroji, referenčni signal, Moirejev vzorec, načrtovanje s programirljivimi logičnimi vezji
Objavljeno: 14.10.2009; Ogledov: 2257; Prenosov: 301
.pdf Celotno besedilo (1,64 MB)

4.
REGULATOR CENTRALNEGA OGREVANJA
Martin Horvat, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili regulatorje in naprave za centralno ogrevanje. Pri načrtovanju lastnega regulatorja, smo se omejili na ogrevalni krog z mešalnim ventilom in ogrevanje sanitarne vode iz kotla ter s sončnimi kolektorji. S programskim okoljem OrCAD smo načrtali shemo in tiskanino. Vezje se razlikuje od klasičnih predvsem v tem, da smo uporabili digitalna temperaturna tipala in solid-state releje. Program, ki smo ga napisali se izvaja v Atmel-ovem mikrokrmilniku in je osnovni del regulatorja. Delovanje regulatorja smo predstavili na grafični način, pri tem pa smo uporabili izdelane modele, ki predstavljajo naše krmiljene naprave.
Ključne besede: regulacija centralnega ogrevanja, kotli, obtočne črpalke, sončni kolektorji, mikrokrmilnik
Objavljeno: 24.06.2010; Ogledov: 2840; Prenosov: 473
.pdf Celotno besedilo (3,41 MB)

5.
PAMETNI POLNILNIK AKUMULATORJEV
Mihael Vinko, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je skonstruirati oziroma izdelati cenovno ugoden pametni polnilnik akumulatorjev, ki omogoča hitro polnjenje več vrst akumulatorjev. Polnilnik omogoča hitro polnjenje NiCd, NiMH, LiIon in SLA akumulatorjev. Polnilna napetost in tok sta prikazana na LCD zaslonu. Število in vrsto akumulatorjev izbiramo s pomočjo štirih tipk. Polnilnik omogoča tudi praznjenje NiCd in NiMH celic. Poleg polnilnika akumulatorjev so opisane najpomembnejše vrste akumulatorjev, njihova zgradba in uporaba. Prav tako so opisani tudi načini oziroma metode polnjenja akumulatorjev. Na koncu so opravljene še meritve polnjenja posameznih akumulatorjev.
Ključne besede: polnilnik, akumulatorji, mikrokrmilnik, metode polnjenja
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 2164; Prenosov: 346
.pdf Celotno besedilo (3,98 MB)

6.
NAČRTOVANJE TISKANIN HITRIH ELEKTRONSKIH VEZIJ
David Enci, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni problemi, ki nastanejo pri načrtovanju tiskanin hitrih elektronskih vezij. Omejili smo se na dva najpomembnejša, to sta odboj in presluh signalov na povezavah tiskanine. Problematiko smo predstavili s pomočjo izbranih tiskanih vezij. Z njimi smo izvedli analizo integritete signalov s pomočjo orodja Altium Designer. Rezultate računalniške analize smo primerjali z rezultati praktičnih meritev, izvedenih z vzorčnimi tiskaninami.
Ključne besede: Načrtovanje tiskanih vezij, CAE/CAD orodja, analiza integritete signalov, odboj, presluh
Objavljeno: 11.03.2011; Ogledov: 2336; Prenosov: 162
.pdf Celotno besedilo (2,49 MB)

7.
RAZŠIRITVENI MODUL ZA RAZVOJNO PLOŠČO AVNET SPARTAN 3A
Aljaž Babič, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo razširitveni modul za razvojno ploščo Avnet Spartan 3A za analogno/digitalno (A/D) in digitalno/analogno (D/A) pretvorbo. Predstavimo FPGA programirljiva logična vezja, opišemo razvojno ploščo Avnet Spartan 3A ter podamo osnove za načrtovanje VF tiskanih vezij. V nadaljevanju s pomočjo načrtovalskega orodja Altium Designer Summer 09 izdelamo tiskano vezje razširitvenega modula. Vmesnik SPI, ki skrbi za komunikacijo vezja FPGA z razširitvenim modulom, smo opisali z jezikom VHDL ter pravilnost delovanja preverili s simulacijo. Delovanje celotnega vezja smo preverili z meritvijo ter komentirali dobljene rezultate.
Ključne besede: A/D pretvornik, D/A pretvornik, FPGA - Programirljiva logična vezja
Objavljeno: 08.07.2011; Ogledov: 2043; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)

8.
DETEKCIJA IZPRAZNJENOSTI SERIJSKO VEZANIH Li-Ion BATERIJSKIH CELIC
Boštjan Ceiger, 2011, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo izdelali sistem za detekcijo izpraznjenosti serijsko vezanih Li-Ion baterijskih celic. Izpraznjenost celic ugotavljamo na osnovi njihove napetosti, ki jo merimo z 10 bitnim AD pretvornikom s programsko povečano ločljivostjo. Z ustreznim vezjem smo zagotovili, da je sistem aktiven le v času meritve in da porabi malo energije. Izmerjene podatke sistem za detekcijo obdela in jih pošlje preko serijske komunikacije na terminal prenosnega računalnika. Za kratek čas, se informacija o stanju baterij prikaže preko signalnih LED diod.
Ključne besede: detekcija izpraznjenosti, baterijske celice, mikrokrmilnik, decimacija, prevzorčenje
Objavljeno: 28.10.2011; Ogledov: 1377; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (7,76 MB)

9.
PROBLEMATIKA NAČRTOVANJA TISKANEGA VEZJA ŠIROKOPASOVNEGA OJAČEVALNIKA
Igor Spaseski, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena problematika načrtovanja tiskanega vezja širokopasovnega ojačevalnika. Vezje smo realizirali na dvoslojni tiskanini s pomočjo orodja Altium Designer. Z ojačevalnikom smo želeli doseči čim večje ojačenje, v čim širšem frekvenčnem območju. V ta namen je bilo potrebno izdelatili več prototipnih tiskanih vezij. V nekateri primerih smo namreč ugotovili, da vezje, kljub predvideni funkcionalnosti, analizirani s pomočjo simulatorja SPICE in pravilno povezanimi komponentami na tiskanini, sploh ne deluje oziroma nima predvidenih karakteristik. Najboljše rezultate smo dobili v primeru, ko smo tiskano vezje ojačevalnika izdelali po priporočilu njegovega proizvajalca.
Ključne besede: tiskano vezje, analiza integritete signalov, simulacija analognih vezij, širokopasovni ojačevalnik
Objavljeno: 16.12.2011; Ogledov: 1634; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

10.
Chaotic electronic circuits in cryptography
Matej Šalamon, 2012, samostojni znanstveni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji

Ključne besede: cryptogtaphy, chaotic circuits, electronic
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1757; Prenosov: 67
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici