| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 135
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Varno izvajanje evolucijskih algoritmov na platformi EARS : magistrsko delo
Matic Vipotnik, 2022, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo implementirali platformo za varno izvajanje naloženih evolucijskih algoritmov. Uporabnikom omogoča, da naložijo programsko kodo, katera se neodvisno, brez interneta zažene v zabojniku. Z zabojnikom dosežemo zelo veliko varnost gostitelja, saj po vsakem zaključku naložene programske kode pobrišemo tako zabojnike kot vse procese, povezane z njim. Po zaključnem zagonu naložene programske kode zna platforma pravilno razvrstiti naloženo kodo v mape, ločiti med predolgimi zagoni, pravilnimi zagoni in zagoni z nepravilnimi rezultati. Natančno smo opisali uporabljene tehnologije in postopke implementacije ter opravili test odzivnosti sistema ob velikih obremenitvah.
Ključne besede: docker, EARS, evolucijski algoritmi, izvajalno okolje, programerska tekmovanja
Objavljeno v DKUM: 24.11.2022; Ogledov: 180; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (2,59 MB)

2.
Razvoj zalednih storitev za pametna oblačila v okviru projekta maturolife : diplomsko delo
Maks Roškarič, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili mednarodni projekt Maturolife, njegov prototip pametnega oblačila, in kako smo rešili problem glede povezave razvitega prototipa z uporabnikom in zalednimi storitvami. Zaledni del je sestavljen iz mnogih tehnologij, ki med seboj komunicirajo in se izpopolnjujejo. Končni produkt razvoja nam omogoča nadzor in upravljanje pametne obleke, hkrati pa boljše počutje osebe v njej. Opisali in prikazali smo tudi nastale probleme, ki so se sproti pojavljali, ter njihove rešitve. Prav tako smo se dotaknili drugih dveh prototipov v okviru projekta in samega IoT.
Ključne besede: internet stvari (IoT), Maturolife, pametna oblačila, zaledne storitve, oblak
Objavljeno v DKUM: 24.11.2022; Ogledov: 426; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (4,07 MB)

3.
Sodoben razvoj domorodnih aplikacij za iOS : diplomsko delo
Ivan Jovanović, 2022, diplomsko delo

Opis: Za potrebe diplomskega dela smo razvili aplikacijo Philitas (slovenski slovar), ki trenutno uporablja lokalni strežnik napisan v NodeJS ter domorodno iOS aplikacijo z uporabo najnovejšega SDK z različico iOS 15, pri čemer smo izbrali SwiftUI za razvoj samega uporabniškega vmesnika. V diplomskem delu sta opisana programska jezika Objective-C in Swift, kjer smo se bolj osredotočili na Swift, saj le-ta predstavlja sedanjost in prihodnost razvoja aplikacij za iOS. Opisana sta imperativen način ustvarjanja pogledov v ogrodju UIKit ter deklerativen način ustvarjanja pogledov v ogrodju SwiftUI ter njuna integracija z življenjskim ciklom iOS aplikacije. Izbrali smo tudi primerne arhitekturne vzorce za obe ogrodji.
Ključne besede: ios domorodna aplikacija, deklarativno programiranje, swift, swiftui, uikit, arhitekturni vzorci
Objavljeno v DKUM: 28.10.2022; Ogledov: 236; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (2,53 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Primerjava med igralnim pogonom godot in ogrodjem libgdx na primeru razvoja računalniške igre : diplomsko delo
David Režonja, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo primerjali razvijanje računalniške igre v pogonu Godot in ogrodju libGDX. Spoznali smo obe razvojni okolji in delo v njih. Primerjali smo tudi programska jezika Java in GDScript. Opisali smo razvoj dveh iger v pogonu Godot in ju primerjali z že obstoječo igro v ogrodju libGDX. Omenjeni igri se imenujeta AstronautGame in Mower.
Ključne besede: razvoj računalniške igre, Godot, GDScript, libGDX
Objavljeno v DKUM: 25.10.2022; Ogledov: 157; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (1,58 MB)

5.
Razvoj računalniške kolutne igre : diplomsko delo
Nejc Planinšek, 2022, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu, opišemo implementacijo mobilne kolutne igre. Opišemo osnovne pojme s katerimi se srečujemo in kako delujejo kolutne igre. Prav tako opišemo orodja, ki smo jih uporabljal pri izdelavi. Na koncu opišemo vso delo, ki smo ga opravil med implementacijo in predstavimo končni produkt kolutne igre.
Ključne besede: razvoj računalniške igre, računalniška kolutna igra, libGDX, Android Studio, Java
Objavljeno v DKUM: 24.10.2022; Ogledov: 228; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (3,88 MB)

6.
Razvoj mobilne aplikacije cene goriv : diplomsko delo
Jaša Filip, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi se bomo sprehodili skozi zgodovino operacijskega sistema iOS ter si pogledali njegovo arhitekturo. Preučili bomo programski jezik Swift in razvojno okolje Xcode, v ta namen pa bomo implementirali aplikacijo Cene goriv. Aplikacija bo uporabnikom omogoča vpogled v cene goriv za posamezne bencinske črpalke v Sloveniji. Poleg programskega jezika Swift bomo uporabili tudi različne knjižnice, kot so MapKit, CoreLocation, WidgetKit in SwiftUICharts. Ker Xcode deluje samo na operacijskem sistemu macOS in bo aplikacija namenjena za vse naprave z operacijskim sistemom iOS, bomo omejeni večinoma omejeni na Applove tehnologije.
Ključne besede: razvoj mobilne aplikacije, iOS, MapsKit, CoreLocation, SwiftUICharts
Objavljeno v DKUM: 24.10.2022; Ogledov: 250; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (3,79 MB)

7.
Primerjava urejevalnikov učinkov na osnovi delcev Talos VFX in libGDX 2D : diplomsko delo
Leonard Fišer, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo vsebuje površinski opis vizualnih učinkov in njihovo uporabo v moderni razvedrilni industriji s posebnim poudarkom na uporabi v videoigrah. Delo vsebuje tudi opis urejevalnikov učinkov na osnovi delcev Talos VFX in libGDX 2D ter primerjavo med orodji. Glavni del diplomskega dela pa je opis postopka izdelovanja preprostega učinka ognjemeta kot učni primer in petih tematskih primerov učinkov. Tema učinkov je igra Astronavt, ki smo jo uporabljali pri vajah iz predmeta Razvoj računalniških iger. Poudarek je bil postavljen na izdelavo učinkov v orodju Talos VFX in implementaciji teh učinkov v libGDX projekt.
Ključne besede: Talos VFX, libGDX 2D, urejevalnik učinkov na osnovi delcev, vizualni učinki
Objavljeno v DKUM: 24.10.2022; Ogledov: 142; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (2,96 MB)

8.
Razvoj platforme za podporo spletnim skupnostim : diplomsko delo
Nejc Podvratnik, 2022, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je izdelava prototipa platforme, ki omogoča odgovarjanje in postavljanje vprašanj prijavljenim uporabnikom. Opisan je postopek, kako motiviramo uporabnika s pomočjo igrifikacije. Našteti so že obstoječi sistemi za podporo spletnim skupnostim. Vsebuje kratek opis tehnologij in orodij, s katerimi je platforma izdelana. Predstavljena in razložena sta izgled in funkcionalnost čelnega dela kot tudi zalednega dela in podatkovne baze. V zadnjem delu je prikazan postopek testiranja aplikacije.
Ključne besede: platforma, hibridna aplikacija, igrifikacija
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 109; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Dobre prakse pri implementaciji računalniške igre v igralnem pogonu Godot : diplomsko delo
Jaka Mesarec, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu Dobre prakse pri implementaciji računalniške igre v igralnem pogonu Godot je predstavljen igralni pogon Godot, v katerem je bila izdelana naša računalniška igra. Najprej so na kratko opisani osnovni koncepti igralnega pogona in programa za grafično oblikovanje. Nato so predstavljeni postopki ustvarjanja naših grafičnih elementov v slogu umetnosti pikslov. Sledi preučitev načrtovalskih vzorcev objektno usmerjenega programiranja in pomembnih konceptov igralnega pogona Godot. V zadnjem delu je predstavljena izdelana računalniška igra, ki temelji na prej opisanih konceptih.
Ključne besede: Godot, računalniška igra, objektno usmerjeno programiranje, umetnost pikslov
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 148; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

10.
Razvoj mobilne aplikacije Moj klub : diplomsko delo
Žan Plahuta, 2022, diplomsko delo

Opis: Osrednji cilj diplomske naloge je povezati sodobne tehnologije in razviti mobilno aplikacijo za digitalizacijo poslovanja manjših klubov in društev. Pred razvojem aplikacije smo najprej preučili trg in že obstoječe aplikacije ter njihove funkcionalnosti. Lastna aplikacija bo nudila urejanje dogodkov, inventarja, rezultatov in uporabnikov. Tekom naloge pa smo preučili in opredelili prednosti in slabosti uporabljenih tehnologij.
Ključne besede: Android, Firebase, mobilna aplikacija, Java
Objavljeno v DKUM: 17.10.2022; Ogledov: 161; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (3,02 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici