| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 1024
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Integralna korporativna varnost : praktikum
Miha Dvojmoč, 2024

Opis: Varnost je na splošno ena izmed najpomembnejših prvin človeštva, zato se je tudi v organizacijah razvila dejavnost, imenovana korporativna varnost, ki zagotavlja varnost na različnih področjih. Ne glede na njeno pomembnost, se ji še vedno ne posveča dovolj pozornosti, zato praktikum predstavlja različne poglede na sam pojem, njene začetke oz. zgodovino in vse, kar dejansko sestavlja celovit proces zagotavljanja varnosti v organizacijah. Skozi praktikum se bralec seznani z vsem, kar je pomembno pri zagotavljanju varnosti oseb, premoženja, infrastrukture in vsega drugega, kar tvori korporativno varnost. S predstavitvijo vseh pojmov, definicij, postopkov in procesov postane razumevanje temeljnega pojma precej lažje, kar pripomore k enostavnejšemu odgovarjanju na vprašanja, ki so zastavljena po vsakem poglavju. Preko vprašanj bralec utrdi svoje znanje, hkrati pa upamo, da v njem vzbudi še večje zanimanje za področje korporativne varnosti.
Ključne besede: integralna korporativna varnost, organizacije, varnostni menedžer, varnost, tveganja
Objavljeno v DKUM: 09.04.2024; Ogledov: 40; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (10,86 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Ensuring corporate security and its strategic communication in healthcare institutions in Slovenia
Valentina Kubale, Teja Lobnikar, Branko Gabrovec, Miha Dvojmoč, 2023, izvirni znanstveni članek

Opis: Ensuring corporate security is an essential and critical component of any healthcare facility to provide safe services to its patients and employees. Healthcare facilities must employ a variety of strategies to ensure corporate security. This includes developing a comprehensive communication plan that defines the roles and responsibilities of the various stakeholders. The objective of our study was to present the concept of corporate security in healthcare institutions and in the Slovenian healthcare system, to highlight current threats in healthcare institutions in Slovenia, to describe the importance of strategic communication of corporate security in healthcare, and finally to define the current state of corporate security in Slovenian healthcare institutions in Slovenia. A survey was conducted and distributed to healthcare institutions in Slovenia to obtain results. A total of 154 healthcare stakeholders participated in our study. The results showed that corporate security is present in Slovenian healthcare facilities, but additional efforts are needed to improve it, especially considering the current challenges related to the measures taken after the COVID-19 epidemic and the shortage of healthcare personnel. The legal processes of corporate security in healthcare facilities comply with applicable laws and regulations to protect the interests of their patients and employees. Operational security processes are currently provided primarily by internal providers. There is a need for improvement, particularly in the training and education of staff, who play the most important role in ensuring safety. To effectively establish comprehensive corporate security, strategic communication with all stakeholders is essential to ensure that their security policies and procedures are properly implemented.
Ključne besede: corporate security, healthcare, strategic communication, Slovenia
Objavljeno v DKUM: 04.04.2024; Ogledov: 38; Prenosov: 8
.pdf Celotno besedilo (290,37 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
4.
5.
Policijski postopki z Romi - stališča prebivalcev, policistov in Romov
Janez Ogulin, 2007, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: policija, policijska pooblastila, Romi, romska problematika
Objavljeno v DKUM: 29.03.2024; Ogledov: 73; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (576,04 KB)

6.
Poškodbe policistov z vidika napadov na policiste v letih 2004 in 2005
Matjaž Mravlja, Srečko Krope, 2007, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: policija, napadi na policiste, poškodbe pri delu, statistika, varstvo pri delu, izjava o varnosti, preventivni ukrepi
Objavljeno v DKUM: 29.03.2024; Ogledov: 78; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (972,17 KB)

7.
Socialno demografske značilnosti kandidatov za policiste
Matjaž Mravlja, 2007, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Opis: Osrednja tema prispevka je predstavitev socialno demografskih značilnosti kandidatov, ki so se prijavili na razpis za poklic Policist Sloveniji, ki se je zaključil januarja 2007. Analizirali smo vseh 961 kandidatov, ki so v omenjenem času oddali popolne prošnje in so ustrezale razpisnim pogojem. Cilj analize je bilo ugotoviti demografske značilnosti prijavljenih oseb, ki se prijavljajo na razpis za delovno mesto Policist (primerjava se je izvedla na podlagi poštne številke stalnega bivališča in spola prijavljenih oseb), ter v zvezi s tem povzeti morebitne medsebojne povezave glede na strukturo prijavljenih oseb in primerjava glede stopnje brezposelnosti v RS v dec. 2006.
Ključne besede: policija, policijske akademije, zaposlitev, kadrovanje, razpisi, kandidati za policiste, socialno demografske značilnosti
Objavljeno v DKUM: 29.03.2024; Ogledov: 79; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (761,58 KB)

8.
Zadovoljstvo policistov, ki opravljajo naloge varovanja Schengenske meje z managementom in odnosi
Andrej Mikola, 2007, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: policija, policisti, državna meja, schengenski sporazum, zadovoljstvo pri delu, management, vodenje
Objavljeno v DKUM: 29.03.2024; Ogledov: 82; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (823,78 KB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 2.79 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici