SLO | ENG

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 540
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Učinkovitost predlog e-gradiva za osebe s posebnimi potrebami
Monika Ferk, 2017, master's thesis/paper

Abstract: Namen naloge je bil izdelati priporočila za izdelavo e-gradiv za osebe s posebnimi potrebami ter izmeriti njihovo učinkovitost. V raziskavo smo vključili gluhe in naglušne, slepe in slabovidne ter osebe z motnjami avtističnega spektra. Vsako skupino smo predstavili in opisali njihove ovire pri procesu izobraževanja. Ugotovili smo težave glede dostopnosti e-gradiv in skušali poiskati rešitve na osnovi informacijsko komunikacijskih tehnologij. Raziskava je vključevala pripravo priporočil za izdelavo e-gradiv na osnovi literature. Glede na priporočila smo izdelali prilagojene prototipe gradiv in jih z anketo ocenili za vsako skupino posebej. Rezultati so pokazali višjo stopnjo sprejetosti prilagojenega gradiva za vse opazovane skupine.
Keywords: e-izobraževanje, e-gradiva, posebne potrebe, informacijsko-komunikacijske tehnologije, dostopnost
Published: 16.11.2017; Views: 20; Downloads: 0
.pdf Full text (4,24 MB)

2.
Digitalni navigacijski instrument z dolgo avtonomijo
Gregor Hudin, 2017, master's thesis/paper

Abstract: V magistrski nalogi je predstavljen priročni digitalni navigacijski instrument, ki omogoča prikaz strani neba, časa, nadmorske višine in temperature. Njegov uporabniški vmesnik vsebuje le eno tipko, piskača in 12 digitalnih barvnih svetlečih diod. Omogočena je serijska komunikacija z računalnikom, konfiguriranje instrumenta prek krmilnih sporočil ter prikaz izmerjenih podatkov na računalnik. Razvili, sestavili in sprogramirali smo prototip instrumenta ter z meritvami preverili pravilnost njegovega delovanja.
Keywords: navigacija, digitalni instrument, vgrajeni sistem, senzor temperature in tlaka, magnetometer
Published: 16.11.2017; Views: 5; Downloads: 1
.pdf Full text (6,63 MB)

3.
Podoba sirijskih beguncev v medijih
Mateja Avberšek, 2017, master's thesis/paper

Abstract: Sirska državljanska vojna predstavlja glavni vzrok za eno izmed večjih humanitarnih katastrof, ki se je v neki meri dogajala tudi v Sloveniji. Posledice vojne, ki se dogaja daleč stran od naših oči, smo lahko v živo videli na naših tleh. Sirska vojna in sirski begunci so močno pritegnili tako pozornost slovenskih medijev, kot tudi slovenske javnosti. V Magistrski nalogi smo se osredotočili na sirsko begunsko krizo na slovenskih tleh in poskušali ugotoviti, kako so o njej poročali slovenski mediji. Skozi magistrsko nalogo smo predstavilili sirsko begunsko krizo, v teoretičnem delu pa smo predstavili množične medije in njihov način delovanja. V empiričnem delu magistrske naloge smo analizirali medijske vsebine treh večjih slovenskih medijev, nato pa opravili tudi anketo, s katero smo poskušali ugotoviti mnenje slovenske javnosti o tematiki sirskih beguncev.
Keywords: sirski begunci, begunska kriza, množični mediji, kritična diskurzivna analiza, analiza medijskega poročanja
Published: 16.11.2017; Views: 8; Downloads: 0
.pdf Full text (1,53 MB)

4.
Informacijska podpora pedagoškemu procesu z elementi igrifikacije in analitike učenja
Petra Vrbanec, 2017, master's thesis/paper

Abstract: V času šolanja je eden od največjih izzivov, s katerim se srečujemo, kako premostiti dolgočasno gradivo oziroma tisto, kar nam ni všeč. Z vpeljavo igre v proces izobraževanja se nezanimivo in dolgočasno gradivo pretvori v zanimiv izziv, ki nas podzavestno vodi k nadaljnjemu preučevanju in pridobivanju novega znanja. Vsakič, ko je študent v stiku z univerzo, za seboj pusti digitalni odtis. Analitika učenja je proces uporabe takšnih podatkov z namenom izboljšanja učenja in poučevanja. Glavni namen je razviti informatični učni sistem, temelječ na igri (GBLIS), ki bo združeval igrifikacijo in analitiko učenja.
Keywords: igrifikacija, analitika učenja, izobraževanje, motivacija
Published: 16.11.2017; Views: 20; Downloads: 5
.pdf Full text (2,32 MB)

5.
Development of smart energy meter using arm platform
Darijo Topić, 2017, master's thesis/paper

Abstract: This master thesis describes the development of smart electricity energy meter on the ARM platform. In general, the commercial electrical energy meters are measuring only the total active energy, therefore, users cannot also monitor other important power consumption parameters. The goal of this thesis is to develop a prototype of smart ARM based energy meter, which is capable to measure several power consumption parameters and display them on a webpage in real-time. In the thesis the complete design of the ARM based smart energy meter is presented in detail. Further, the development of user interface for displaying measured data on the webpage in real-time is also presented. These results are presented both in textual and graphical form. Additionally, the theory of electric power consumption measurements and some commercial energy meters are presented.
Keywords: energy meter, ARM processor, power consumption, internet of things, calibration, green environment, energy consumption measurement, emoncms
Published: 16.11.2017; Views: 85; Downloads: 21
.pdf Full text (5,10 MB)

6.
7.
8.
Izračun parametrov večplastnega modela zemlje za obratovalna ozemljila
Peter Bevc, 2017, master's thesis/paper

Abstract: Cilj magistrskega dela je določitev parametrov dvoplastnega modela zemlje (prevodnosti posameznih plasti zemlje in debeline posameznih plasti zemlje). Uporabili smo dva modela, in sicer numerični in realni. Numerični model smo sestavili s pomočjo metode končnih elementov. Realni model predstavljajo meritve potencialov na površju in v globini testnega poligona. Predvsem rezultati meritev v globini testnega poligona omogočajo natančnejšo določitev parametrov večplastnih modelov zemlje (dvoplastni in več). Določitev oz. izračun parametrov večplastnega modela zemlje smo izvedli s pomočjo optimizacijskega algoritma diferenčne evolucije tako, da je dosežena čim manjša razlika potencialov med obema modeloma (med modelom in meritvami).
Keywords: model zemlje, specifična upornost zemlje, palično ozemljilo, numerični izračun, optimizacija
Published: 10.11.2017; Views: 48; Downloads: 1
.pdf Full text (6,04 MB)

9.
Procesiranje vsebin elektronskega programskega vodiča digitalne televizije
Mitja Sekavčnik, 2017, master's thesis/paper

Abstract: V magistrskem delu predstavimo digitalno televizijo in predhodnice le-te. Posebej se osredotočimo na IP televizijo. Pričakujemo, da se bo v nekaj letih število kanalov na televiziji precej povečalo. Slabost tega je, da uporabnik pri brskanju vsebin izgubi veliko časa, težava je tudi s preglednostjo vsebin. V delu razvijemo vtičnik za multimedijski center, ki obdela vsebine glede na uporabnikove želje in vrne rezultate, ki ustrezajo ključnim besedam. Uporabnik med zadetki izbere njemu ustrezno vsebino.
Keywords: digitalna televizija, IPTV, elektronski programski vodič, storitev
Published: 10.11.2017; Views: 57; Downloads: 0
.pdf Full text (3,16 MB)

10.
Kulturna identiteta v obdobju globalne migracije
Veronika Senekovič, 2017, master's thesis/paper

Abstract: Cilj magistrske naloge Kulturna identiteta v času globalne migracije je preučiti oziroma ugotoviti, kako kultura vpliva na identiteto posameznika, kako kulturna identiteta posameznika pozitivno ali negativno vpliva na stik z novo/tujo/drugačno kulturo. Odgovore na zastavljena raziskovalna vprašanja smo pridobili s strukturiranim intervjujem, ki smo jih poslali tako Slovencem živečim v Avstraliji in Avstralcem živečim v Sloveniji.
Keywords: kultura, kulturna identiteta, globalizacija, kulturne dimenzije, Lewisov model
Published: 07.11.2017; Views: 18; Downloads: 4
.pdf Full text (1,06 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica