SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 4881
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza znanj in kompetenc logističnih delavcev – primer Slovenije in Nemčije
Tilen Jovanovič, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Hiter razvoj gospodarstva zahteva kadre, ki so se sposobni hitro prilagajati spremembam, imajo širok spekter znanj, kompetenc in spretnosti ter znajo samostojno opravljati svoj poklic. Globalizacija in odpiranje meja med državami je vplivala tudi na trg dela in zaposlovanje. Zaradi tehnološkega razvoja, sprememb v okolju in konkurenčnosti je logistika tista dejavnost, ki zaposluje ljudi, ki so se in se bodo morali tudi v prihodnosti tem spremembam znati prilagajati. Diplomska naloga se osredotoča na kompetence in znanja delavcev v dejavnosti logistike v Sloveniji in Nemčiji. Sestavljena je iz dveh delov. V teoretičnem delu opišemo pomen in razvoj logistične dejavnosti, primerjamo izobraževalni sistem Slovenije in Nemčije, ki omogoča pridobitev znanja iz logistike, ter opredelimo pomen delodajalcev na sam razvoj kompetenc delavcev. V drugem delu predstavimo raziskavo, s katero smo preverjali, kakšne kompetence za zaposlitev pričakujejo slovenski in nemški delodajalci, postavimo raziskovalna vprašanja, predstavimo rezultate in podamo odgovore na raziskovalna vprašanja. Na koncu povzamemo naše ugotovitve, ki kažejo, da se v Nemčiji za zaposlitev v dejavnosti logistike zahteva več splošnih in posebnih kompetenc v primerjavi s Slovenijo.
Ključne besede: logistika, kompetence, izobraževalni sistem, Slovenija, Nemčija
Objavljeno: 29.03.2017; Ogledov: 40; Prenosov: 12
.pdf Polno besedilo (841,60 KB)

2.
Primerjava sistemov za avtomatizacijo marketinga
Rok Kovač, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljena primerjava sistemov za avtomatizacijo marketinga. Sistemi so bili izbrani na podlagi podatkov podjetja Frodx d. o. o., ki se ukvarja z integracijo sistemov za avtomatizacijo trženja. Primerjava je bila izvedena glede na običajne ter napredne procese, ki jih lahko v okviru trženjskih dejavnosti avtomatiziramo. Dokumentirani rezultati izvedenih procesov prikažejo, kako se v praksi implementira in uporablja sisteme za avtomatizacijo marketinga. Obstoječim ter bodočim uporabnikom sistemov za avtomatizacijo marketinga želimo s prikazanim izboljšati predstavo o konceptu sistemov za avtomatizacijo marketinga (sistemi MA) in predočiti izhodišča za njihovo učinkovito uporabo.
Ključne besede: Avtomatizacija marketinga, Avtomatizacija, Marketing, Vsebinski marketing, Vhodni marketing
Objavljeno: 29.03.2017; Ogledov: 36; Prenosov: 5
.pdf Polno besedilo (4,33 MB)

3.
IZOBRAŽEVANJE UČITELJEV NA OSNOVNI ŠOLI V LJUBLJANI
Miha Gasser Krisper, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava izobraževanje osnovnošolskih učiteljev s področja Ljubljane. V nalogi sem predstavil pomen izobraževanja za učitelje na osnovni šoli, oblike in vrste izobraževanja, ki se jih lahko učitelji udeležijo in same cilje izobraževanja. Nato sem predstavil motivacijske dejavnike, motivacijske teorije in motive ter interese za izobraževanje. Osrednji del diplomske naloge zajema predstavitev Osnovne Šole Spodnja Šiška, pri čemer sem predstavil poslanstvo in vizijo šole, organizacijsko shemo osnovne šole ter kadrovsko strukturo. Z raziskavo o izobraževanju zaposlenih na OŠ Spodnja Šiška sem skušal pridobiti odgovore na zastavljena vprašanja glede zavedanja nujnosti izobraževanja učiteljev na osnovni šoli, ali se učitelji udeležujejo izobraževanj in v kolikšni meri ali jim znanje, ki je bilo pridobljeno na izobraževanju pomaga pri njihovem delu, kaj jih motivira za izobraževanje in kaj jih od izobraževanja odvrača, ter ali so zadovoljni z izobraževanji. Na koncu raziskave pa sem jih še vprašal za predloge, s katerimi bi izboljšali izobraževanje. V zaključnem poglavju sem predstavil ugotovitve naloge in podal nekaj ugotovitev, ki se nanašajo na izobraževanja učiteljev in njihovo zadovoljstvo z le temi
Ključne besede: Izobraževanje, učitelji, osnovna šola, motivacija, zadovoljstvo
Objavljeno: 29.03.2017; Ogledov: 39; Prenosov: 5
.pdf Polno besedilo (1,79 MB)

4.
MOTIVACIJA IN NAGRAJEVANJE ZAPOSLENIH V OSNOVNI ŠOLI BREŽICE
Manja Ostrelič, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali temo motivacije in nagrajevanja zaposlenih na Osnovni šoli Brežice. Osredotočili smo se na to, ali imajo zaposleni občutek, da so dovolj motivirani s strani ravnateljice, kateri so tisti dejavniki, ki jih motivirajo pri samem delu in v kolikšni meri. Zanimalo nas je tudi kako na njihovo delo vplivajo nagrade in kakšen pomen pripisujejo posameznim vrstam nagrad. Pomembno je, da vodstvo šole ve, kako so s sistemom motiviranja in nagrajevanja zaposleni zadovoljni, saj bodo le z učinkovitim sistemom lahko uspešno dosegli cilje, ki so si jih zadali. Zadovoljni in motivirani delavci bodo vsekakor bolje in z več vneme opravljali vsakodnevne naloge. Se pa seveda sistemi motiviranja in nagrajevanja razlikujejo od organizacije do organizacije. Zato je treba najti neko optimalno rešitev, da ne prihaja do negativnih posledic, kot so nezadovoljstvo, pomanjkanje motivacije, slabši odnosi in ne nazadnje tudi odhod kadrov iz organizacije. Cilj diplomskega dela je spoznati motivacijo in sisteme nagrajevanja, ter ugotoviti, v kolikšni meri vplivajo na zaposlene in njihovo vsakodnevno delo. V teoriji smo preučili motivacijske dejavnike, motivacijske teorije in sisteme plač in nagrad.
Ključne besede: motivacija, plače, nagrajevanje, Osnovna šola Brežice
Objavljeno: 06.03.2017; Ogledov: 63; Prenosov: 9
.pdf Polno besedilo (1,31 MB)

5.
Proces zaposlovanja kadrov v podjetju Wit b d.o.o.
Nina Kren, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Za doseganje ciljev podjetja je dober kader ključnega pomena. Načrtovanje, pridobivanje ter izbor primernega kadra je dolgotrajen postopek, zato morajo podjetja temu nameniti veliko pozornosti. Napačna izbira kandidata pripelje do veliko izgubljenega časa, truda in finančnih sredstev. Cilj vsakega podjetja je pridobiti zaposlene, ki bodo imeli znanje in izkušnje, saj bodo z omenjenimi lastnostmi učinkoviteje opravljali delo, s tem pa doprinesli k dobičku podjetja. Organizacije si morajo zagotoviti svoj obstoj na trgu, to pa lahko dosežejo samo z usposobljenimi kadri. Da bo podjetje uspešno, je potrebno dobro načrtovanje kadrov in vlaganje v razvoj kadrov. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu smo opredelili proces zaposlovanja. Natančneje smo predstavili postopek pridobivanja novih kadrov, postopek izbora z najpogosteje uporabljenimi metodami ter postopek končne izbire delavca. V empiričnem delu smo predstavili podjetje Wit B d.o.o., kjer smo analizirali proces zaposlovanja od pridobivanja novih kadrov do selekcije le–teh. Analizo smo izvedli s pomočjo intervjuja s kadrovsko službo in anketnega vprašalnika, ki smo ga razdelili med zaposlene v podjetju. Ugotovili smo, da se v podjetju večinoma poslužujejo zunanjega pridobivanja kadrov, in sicer s pomočjo zaposlitvenega portala. Zaposleni so zadovoljni s samim procesom zaposlovanja in so ocenili, da je v ustreznem časovnem okviru. Ugotovili smo tudi, da je fluktuacija v podjetju visoka iz nam neznanega razloga.
Ključne besede: kadri, pridobivanje kadrov, selekcija kadrov, intervju
Objavljeno: 06.03.2017; Ogledov: 48; Prenosov: 6
.pdf Polno besedilo (1,28 MB)

6.
Računalniško podprt razvoj magnetnega obeska
Jernej Klančnik, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Raziskava obravnava računalniško podprt razvoj konkretnega izdelka. Predstavljena so orodja − programski paketi in tipični formati datotek, ki so bili uporabljeni za razvoj magnetnega obeska. Kratko so opisane fizikalne lastnosti materialov, psihološki vpliv barv in fiziološki učinki plastike, magneta in vrvice. Magnetni obesek je bil pretežno oblikovan z orodjem Adobe Illustrator. Razvoj je trajal 3 mesece, investicija pa se je povrnila v približno dveh letih.
Ključne besede: računalniško podprto oblikovanje, psihologija barv, magnet, programi Adobe
Objavljeno: 23.02.2017; Ogledov: 60; Prenosov: 4
.pdf Polno besedilo (1,27 MB)

7.
Funkcionalne specifikacije aplikacije e-potni nalogi
Rok Božič, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Uporaba sodobne informacijske in komunikacijske tehnologije nam omogoča veliko možnosti in prihranek časa. Dandanes še vedno veliko podjetij piše potne naloge ročno, kar predstavlja veliko zapravljenega časa. Prav tako je potrebno vsak nalog in obračun potnega naloga podpisati, da gremo lahko na službeno pot. Po obračunu stroškov morajo vsi davčni zavezanci poročati nastale stroške FURS-u, znesek, ki ga je potrebno vrniti zaposlenemu, pa zabeležiti v program za plače. Cilj diplomskega dela je izdelava modula e-potni nalogi, ki reši vse omenjene zamudne procese. Modul sestavlja prijazen uporabniški vmesnik, ki je povezan z evidenco delovnega časa in modulom za potrjevanje vlog za potni nalog ter obračunom potnega naloga. Modul za potrjevanje nam omogoča potrjevanje kjerkoli in kadarkoli. Modul vsebuje tudi tri zavihke za pripravo plačilnih nalogov, temeljnice in obrazca za poročanje REK-1 obrazca. V diplomskem delu je najprej na kratko predstavljena zakonodaja potnih nalogov, sledi opis modulov, ki so povezani v našo rešitev. Osrednji prispevek predstavlja specifikacijo aplikacije, sledi pa še testiranje rešitve in zaključek.
Ključne besede: Potni nalogi, evidenca delovnega časa, potrjevanje dokumentov v delovnem toku, finančni izvozi
Objavljeno: 13.02.2017; Ogledov: 105; Prenosov: 10
.pdf Polno besedilo (2,39 MB)

8.
Povezava študentskega dela z učnim uspehom študenta
Tanja Mejić, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili študentsko delo in njegove oblike. Opisali smo prednosti in slabosti študentskega dela. Opredelili smo učni uspeh študenta in glavne dejavnike, ki vplivajo nanj. V raziskovalnem delu smo ugotavljali razliko v učnem uspehu med tistimi študenti, ki opravljajo študentsko delo, in tistimi, ki ga ne. Parametri, ki smo jih raziskovali, so bili povprečna ocena, prisotnost na predavanjih in vajah ter čas, ki ga študent nameni študiju. Rezultati raziskave so pokazali, da imajo študenti, ki opravljajo študentsko delo, višjo povprečno oceno. Študenti, ki delajo, so bolj prisotni na predavanjih in vajah kot tisti, ki ne delajo. V poprečju študenti, ki poleg študija delajo, posvetijo več ur na teden študiju, kot tisti, ki ne delajo.
Ključne besede: študentsko delo, učni uspeh, študij, študent
Objavljeno: 02.02.2017; Ogledov: 102; Prenosov: 9
.pdf Polno besedilo (1,03 MB)

9.
Zadovoljstvo zaposlenih v Zdravstvenem domu Ljubljana Vič
Tina Donko, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili, kako pomembno je zadovoljstvo zaposlenih. Želeli smo poudariti, da so kljub napredni tehnologiji, za uspešno opravljeno delo v zdravstvu še vedno ključni ljudje. Medicinske sestre s svojim vedenjem in delom ustvarjajo organizacijsko vzdušje, ki ga bolj kot v katerem koli drugem poklicu občutijo tudi pacienti. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu diplomskega dela se seznanimo z organizacijskim vzdušjem ter zadovoljstvom zaposlenih, z dimenzijami organizacijskega vzdušja, pri katerih se osredotočimo na medsebojno sodelovanje, možnosti za dodatno izobraževanje, pogoje dela, ter na poklicni razvoj oziroma rast kariere. Spoznamo motivacijo in dejavnike, ki vplivajo na zadovoljstvo ter merjenje, načrtovanje, spreminjanje in ohranjanje organizacijskega vzdušja in zadovoljstva zaposlenih. Preučimo pomen, ki ga imata organizacijsko vzdušje in zadovoljstvo na uspešnost organizacije. V empiričnem delu smo preučevali zadovoljstvo medicinskih sester v Zdravstvenem domu Ljubljana Vič. Podatki so bili zbrani z anketnim vprašalnikom. Na podlagi analize dobljenih rezultatov smo ugotovili, da so medicinske sestre v povprečju enako zadovoljne, ne glede na stopnjo izobrazbe ali dolžino delovne dobe ter da so nekoliko bolj zadovoljne z medsebojnim sodelovanjem ter možnostmi za dodatno izobraževanje, nekoliko manj s pogoji dela in najmanj s poklicnim razvojem oziroma rastjo kariere. V zaključku diplomske naloge so podani predlogi za izboljšanje zadovoljstva posameznih dimenzij ter s tem splošnega zadovoljstva, ki vpliva na delovno uspešnost zaposlenih in posledično tudi na uspešnost organizacije.
Ključne besede: organizacijsko vzdušje, dimenzije organizacijskega vzdušja, zadovoljstvo zaposlenih, dejavniki zadovoljstva, uspešnost
Objavljeno: 02.02.2017; Ogledov: 120; Prenosov: 23
.pdf Polno besedilo (1,00 MB)

10.
Mobilna aplikacija za zbiranje novic
Robert Levanič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je prikazan razvoj mobilne aplikacije za operacijske sisteme Android, ki zbere zadnje objavljene novice na več spletnih portalih, jih shrani v sezname in prikaže uporabniku razporejene po datumu nastanka. Za izdelavo aplikacije smo uporabili programsko orodje Android Studio, objektno orientirani programski jezik Java in označevalni jezik XML. Prikazana sta priprava na izdelavo rešitve in razvoj celotne aplikacije po korakih. Rešitev je bila testirana in prikazana s programskim orodjem Android Studio Emulator, ki simulira mobilno napravo na našem računalniku in nam tako omogoči lažji in hitrejši razvoj. V zaključku pa so prikazani tudi rezultati SWOT-analize.
Ključne besede: Android mobilna aplikacija, Android Studio, Java, XML, Zadnje novice
Objavljeno: 25.01.2017; Ogledov: 214; Prenosov: 23
.pdf Polno besedilo (1,38 MB)

Iskanje izvedeno v 0.89 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici