SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 3418
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Diferenčna zaščita paralelnega 20 kV daljnovoda
Matjaž Klančnik, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava uporabo linijske diferenčne zaščite na že obstoječem paralelnem 20 kV daljnovodu. Zaradi dejavnikov, ki so predstavljali tveganje za nemoteno dobavo električne energije, se je elektrodistribucijsko podjetje odločilo, da bo na obstoječem dvosistemskem daljnovodu uvedlo način prenapajanja po obeh (vzporednih) vodih. S tem ukrepom bodo izboljšali napetostne razmere in zmanjšali izgube kot tudi povečali prenosno moč daljnovoda. Ker so način delovanja spremenili, so morali nadgraditi zaščitni sistem, za kar so uporabili linijsko diferenčno zaščito.
Ključne besede: linijska diferenčna zaščita, paralelni daljnovod, zaščita
Objavljeno: 14.06.2017; Ogledov: 138; Prenosov: 26
.pdf Polno besedilo (4,25 MB)

2.
Analiza magnetnih razmer v jarmu za merjenje lastnosti trdomagnetnih materialov
Tine Ajlec, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisano modeliranje jarma za merjenje trdomagnetnih materialov v programu Flux 3D. Vzrok temu je neprilagodljivost obstoječega merilnika za različne dimenzije vzorcev. S pomočjo modeliranja želimo ugotoviti, ali je idejni merilnik primernejši. Za oba merilnika smo analizirali magnetno polje v vzorcu za različna vzbujanja. Dobljene rezultate smo prikazali na različne načine.
Ključne besede: idejni merilnik, modeliranje, magnetno polje
Objavljeno: 13.06.2017; Ogledov: 120; Prenosov: 12
.pdf Polno besedilo (2,27 MB)

3.
Implementacija enostavne rešitve CMS
Damjan Lovenjak, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo se posvetili implementaciji enostavnega sistema za upravljanje spletnih vsebin. Sistem je izdelan tako, da omogoča vsem uporabnikom upravljanje s spletno vsebino, brez znanja kakršnegakoli programskega jezika. Razvili smo osnovni nabor funkcionalnosti sistema ter poskrbeli za nekaj dodatnih vrednosti. Za implementiran sistem smo prilagodili tudi spletno predlogo, s pomočjo katere smo vzpostavili spletno stran in tako preizkusili celoten nabor funkcionalnosti sistema.
Ključne besede: Sistem za upravljanje spletnih vsebin, PHP, spletna stran, Raspberry Pi, spletna kamera
Objavljeno: 23.05.2017; Ogledov: 265; Prenosov: 67
.pdf Polno besedilo (6,77 MB)

4.
Modeliranje univerzalnega motorja in izračun vrtilnega momenta
Sandra Iljaš, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektnem delu smo najprej predstavili univerzalni motor, ter njegove specifikacije. Njegovo konstrukcijo smo nato načrtovali v programu AutoCAD. Končana modela rotorja in statorja smo prenesli v program Flux z namenom, da izračunamo vrtilni moment in prikažemo potek in gostoto magnetnega polja pri različnih položajih rotorja. Rezultati magnetnega polja so prikazani slikovno, vrednosti vrtilnega momenta pa so prikazane grafično in tabelarično. Izvedena je tudi primerjava vrednosti maksimalnega vrtilnega momenta pri maksimalnem in polovičnem nazivnem toku.
Ključne besede: univerzalni motorji, vrtilni moment, AutoCAD, Flux
Objavljeno: 12.05.2017; Ogledov: 312; Prenosov: 47
.pdf Polno besedilo (2,51 MB)

5.
Izdelava robotske roke s 3 dof
Jaka Pustavrh, 2017, diplomsko delo

Opis: V osnovi to diplomsko delo prikazuje, kako izdelati robotsko roko s 3-prostostnimi stopnjami. Ker pa je končni cilj, da robot zna narisati na papir poljubni vzorec, smo mu dodali še četrto os. Prikazano je, kako fizično izdelati robota s 3D-tiskalnikom, izdelati potrebno vezje in kako programsko usposobiti robotsko gibanje preko inverzne kinematike s pomočjo programa, ki se imenuje Blender.
Ključne besede: robotska roka, inverzna kinematika, Blender
Objavljeno: 04.05.2017; Ogledov: 369; Prenosov: 33
.pdf Polno besedilo (8,75 MB)

6.
Upravljanje registra v okolju Windows Server
Tadej Muhič, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo spoznali upravljanje registra v okolju Windows Server. Na začetku smo opredelili register in njegovo strukturo ključev ter podključev. Nato smo se lotili shranjevanja registra in njegove uporabe. Najpomembnejši del raziskave je bil administracija registra, v katerem smo spoznali na kakšne načine lahko register spreminjamo, ustvarimo ali brišemo, iščemo njegove vrednosti in izvozimo ali uvozimo podatke. Kot primer smo podrobneje raziskali urejanje registra preko ukazne vrstice PowerShell. Med drugim smo spoznali tudi kako vzdržujemo register. Na koncu diplomskega dela smo se lotili še varnosti dostopa do registra.
Ključne besede: register, ključ, podključ, Windows Server, PowerShell
Objavljeno: 21.04.2017; Ogledov: 398; Prenosov: 38
.pdf Polno besedilo (1,70 MB)

7.
Analiza orodij za izdelavo projektnega plana
Jure Kotnik, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili orodja za upravljanje s projektnim planom. Poudarili smo plačljivo različico ter jo primerjali z najpogosteje uporabljenimi prostodostopnimi orodji. V nalogi je podrobneje predstavljeno plačljivo orodje Microsoft Project 2016 in prostodostopno Bitrix24. V nalogi je predstavljen tudi projekt, katerega plan smo izdelali v obeh predstavljenih rešitvah. Na kratko so predstavljena tudi druga prostodostopna orodja.
Ključne besede: Microsoft Project 2016, Bitrix24, projektni plan, projekt.
Objavljeno: 21.04.2017; Ogledov: 362; Prenosov: 29
.pdf Polno besedilo (2,07 MB)

8.
Razvoj mobilne uporabniške izkušnje na primeru vremenske aplikacije
Davor Val Vega, 2017, diplomsko delo

Opis: Na trgu je čedalje več razvijalcev programske opreme, posledično pa tudi aplikacij, ki ne dajejo poudarka dobri uporabniški izkušnji. To lahko prestavlja težavo, saj je uporabniška izkušnja mejnik med designom in funkcionalnostjo in je velik del tega, kar uporabniki v aplikaciji dejansko opazijo. Če je ta del dober, lahko uporabnika privabimo, večja verjetnost je, da ga obdržimo kot zvestega uporabnika, lažje pa ga tudi prepričamo v nakup.
Ključne besede: uporabniška izkušnja, android, vreme, material design
Objavljeno: 04.04.2017; Ogledov: 485; Prenosov: 51
.pdf Polno besedilo (3,09 MB)

9.
Razvoj iger s pomočjo programskega orodja Clickteam Fusion Developer 2.5
Damjan Grajner, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali 2D video igro z imenom Jump Star za različne platforme. Za izdelavo video igre smo uporabili programsko orodje Cliscktem Fusion Developer 2.5. Na začetku smo si ogledali zgodovino ter lastnosti, ki nam jih programsko orodje ponuja. Pri fazi implementacije smo predstavili celoten razvoj video igre. V zadnjem delu smo testirali video igro na treh različnih platformah in spremljali obremenitev grafičnega pospeševalnika, procesorja in število generiranih sličic na sekundo. Igra je najbolje delovala na Windows platformi v okenskem zagonu aplikacije, pri drugih so se pojavile manjše grafične napake.
Ključne besede: 2D video igre, razvoj iger, Android, Clickteam Fusion Developer 2.5
Objavljeno: 31.03.2017; Ogledov: 470; Prenosov: 49
.pdf Polno besedilo (2,19 MB)

10.
ETIČNE DILEME VAROVANJA ZASEBNOSTI NA SPLETU - PRIMER GEOINFORMACIJSKE APLIKACIJE GOOGLE MAPS: STREET VIEW
Neli Zdolšek, 2015, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je razgrniti etične dileme varovanja zasebnosti na spletu na primeru geoinformacijske aplikacije Google Street View. Poudarek je predvsem na njeni deklarirani javni koristi: Ali služi res le kot izboljšan, nadgrajen prikaz poti in destinacij, ali pa predstavlja le še enega od načinov zbiranja podatkov o nas, prebivalcih, s panoramsko fotografijo zajetih lokacij. V delu je podrobneje opisano delovanje aplikacije, njene slabosti, ter ozadje interesov Googla pri njeni objavi. Razčlenjene so tudi odločbe informacijske pooblaščenke ter popisana problematična področja varovanja zasebnosti na spletu. Naloga vključuje tudi analizo rezultatov mnenjske ankete med uporabniki.
Ključne besede: Google Street View, panoramska fotografija, ulična fotografija, varovanje zasebnosti
Objavljeno: 31.03.2017; Ogledov: 401; Prenosov: 23
.pdf Polno besedilo (2,66 MB)

Iskanje izvedeno v 0.35 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici