SLO | ENG

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 3651
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Pomen angleške literature iz področja medijev pri študiju medijskih komunikacij
Polona Kociper, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Uporaba angleščine se je v zadnjem času v svetu močno povečala, angleški jezik je postal prepoznan kot simbol globalizacije. Televizijski programi, serije in spletna socialna omrežja so s tem jezikom dosegli globalno občinstvo. Angleški jezik je najhitreje in najučinkoviteje do tako velikega števila ljudi prenesla britanska glasba. V diplomskem delu je predstavljen pomen angleščine za študente medijskih komunikacij. Namen diplomskega dela je bil raziskati, kako pomembno je znanje angleščine za nemoten študij medijskih komunikacij. S pomočjo anket, povpraševanj in podrobno pregledane spletne strani emka.si, smo prišli do ugotovitev, da je študentom znanje angleščine pomembno za opravljanje študija in kasneje tudi poklica. V knjigarni Mladinska knjiga v Mariboru ponujajo vso literature, kar je je na slovenskem trgu.
Keywords: Medijske komunikacije, študenti, slovenščina, angleščina, mediji, literatura
Published: 24.04.2018; Views: 31; Downloads: 1
.pdf Full text (455,78 KB)

2.
Bralnik in urejevalnik kitarske tablature
Mitja Šemen, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Za boljšo začetno izkušnjo igranja kitare ali igranje kitare na splošno je priporočljiva uporaba kitarske tablature. V diplomskem delu bomo predstavili kitarsko tablaturo, njen pomen, slabosti in prednosti ter njeno zgodovino. V razvojnem okolju Microsoft Visual Studio 2013 in programskem jeziku C# bomo izdelali namizno aplikacijo, ki bo uporabniku omogočala branje, prikazovanje, urejanje in shranjevanje tablatur. Za konec bomo demonstrirali testiranje aplikacije in prikazali njeno delovanje.
Keywords: kitarska tablatura, prikazovanje tablatur, namizna aplikacija, Visual Studio
Published: 05.04.2018; Views: 252; Downloads: 40
.pdf Full text (2,17 MB)

3.
Programska oprema za analizo sociometričnih testov
Mario Verdnik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisano, kaj je sociometrični test in kako se izvede. Predstavljena je implementacija programske rešitve, ki omogoča izvedbo sociometričnega testa. Aplikacija omogoča celovito izvedbo sociometričnega testa v vseh korakih, od vnosa subjektov, do končnega produkta – sociograma. Na koncu je podan še primer sociograma, kreiranega znotraj te aplikacije.
Keywords: WinForms, sociometrični test, sociogram
Published: 05.04.2018; Views: 199; Downloads: 12
.pdf Full text (2,22 MB)

4.
Razvoj in vloga lokalnih medijev na Kočevskem
Jernej Primčič, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se posvetili lokalnim medijev na Kočevskem ter njihovem razvoju in vlogi v lokalni skupnosti. Na Kočevskem trenutno delujejo trije večji lokalni mediji – Radio Univox, časopis Kočevska ter spletna televizija TV Kočevje. V prvem delu diplomske naloge smo podali teoretična spoznanja o samih množičnih medijih, lokalnih mediji ter o Kočevski. V drugem delu pa smo na podlagi analize ankete ter programske sheme radia Univox analizirali vlogo lokalnih medijev, njihovo stopnjo informiranosti ter izpolnjevanje temeljnih nalog medijev.
Keywords: lokalni mediji, množični mediji, Kočevska
Published: 30.03.2018; Views: 210; Downloads: 11
.pdf Full text (2,35 MB)

5.
Analiza varnosti omrežij WiFi v Mariboru
Matjaž Jakopič, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Ob nenehnem naraščanju števila brezžičnih omrežij WiFi postaja varnost pri povezovanju v njih in pri izmenjavi podatkov preko takih omrežij kritičnega pomena. V začetnih poglavjih diplomskega dela so podane osnove delovanja in varnosti, prav tako so predstavljene nekatere grožnje pri povezovanju v brezžična omrežja WiFi. V nadaljevanju je predstavljena izvedba terenskega skeniranja dostopnih točk WiFi omrežij (wardriving) na izbranem območju v Mariboru. Podatke, ki smo jih pri tem zajeli, smo analizirali in na njihovi podlagi podali oceno varnosti WiFi omrežij, upoštevajoč teoretično ozadje varnosti, opisano v prvem delu. Izvedli smo še vizualizacijo podatkov v obliki zemljevidov dostopnih točk.
Keywords: WiFi, varnost, varnostni protokoli
Published: 30.03.2018; Views: 252; Downloads: 30
.pdf Full text (2,45 MB)

6.
Pomen tiskanih grafičnih vsebin pri vizualizaciji blagovne znamke
Norman Fišer, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se lotili raziskave s področja tiskanih medijev, oglaševanja, množične komunikacije, grafičnega oblikovanja in trženja. Začeli smo s teoretično razlago komunikoloških okvirov tiskanih medijev, natančneje tiskanih promocijskih materialov in reklamnih grafik, kjer smo predstavili njihovo vlogo v današnji družbi in procese, ki se skrivajo za njimi. V razlagi na konkretnem primeru (Zavarovalnica Sava d. d.) smo predstavili priročnik celostne grafične podobe in opravili anketni vprašalnik, s pomočjo katerega smo lahko analizirali vlogo tiskanih grafičnih vsebin pri vizualizaciji blagovne znamke.
Keywords: tiskani mediji, blagovna znamka, celostna grafična podoba, vizualne komunikacije
Published: 13.02.2018; Views: 535; Downloads: 38
.pdf Full text (4,78 MB)

7.
MERJENJE ATMOSFERSKIH PARAMETROV
Jure Vreča, 2017, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi smo predstavili zasnovo elektronskega sistema za samodejno merjenje naslednjih parametrov atmosfere: temperatura, pritisk, relativna vlažnost in koncentracija trdnih delcev. Elektronski sistem smo zasnovali s ciljem izvajanja samodejnih meritev na vremenskem balonu. Uporabili smo razvojno ploščo Atmel ATMEGA256RFR2 Xplained Pro.
Keywords: merjenje, vlažnost, vlaga, temperatura, pritisk, tlak, trdni delci, PM, PM10, PM1.0, PM2.5, elektronski sistem, načrtovanje, zasnova, Altium, Atmel, vremenski balon, radiosonda, radiosonde, MAX31865, HIH9131, MS5607, PMS3003
Published: 30.01.2018; Views: 584; Downloads: 70
.pdf Full text (1,75 MB)

8.
Tehnike preprečevanja integralskega pobega pri vodenju enosmernega motorja
Eva Tratnik, 2017, diploma project paper

Abstract: V projektnem delu je analiziran pojav integralskega pobega, ki nastane pri uporabi PI regulatorjev, kadar so v regulacijskem sistemu prisotne omejitve. Predstavljene so različne tehnike, ki jih lahko uporabljamo za preprečevanje integralskega pobega. Učinkovitost obravnavanih tehnik je preizkušena na podlagi simulacijske analize enozančne in kaskadne regulacije hitrosti enosmernega motorja s trajnimi magneti. Predstavljene tehnike smo poizkusili tudi na primeru vodenja enosmernega motorja s trajnimi magneti z uporabo industrijskega krmilnika SIEMENS S7-300, ki pa se je izkazal kot neprimeren krmilnik za izvedbo vodenja motorja.
Keywords: enosmerni motor s trajnimi magneti, integralski pobeg, kaskadna regulacija, PI regulator, regulacija hitrosti, tehnike preprečevanja integralskega pobega
Published: 30.01.2018; Views: 545; Downloads: 58
.pdf Full text (4,08 MB)

9.
Izvedba temperaturne regulacije s termoelektričnim elementom
Matej Štabuc, 2017, diploma project paper

Abstract: V projektu smo opisali in izvedli temperaturno regulacijo na podlagi PID modela. Regulacija je bila izvedena s PicoSky evalvacijsko ploščo. Preizkusili smo tudi P in PI regulacijo z namenom, da ugotovimo prednosti in slabosti teh dveh regulacij v primerjavi s celotno PID regulacijo. Cilj tega projekta je bil, da ugotovimo, kako za poljubni sistem izberemo primerno izvedbo regulacije in parametre.
Keywords: temperatura, termoelektrični element, PID regulacija
Published: 30.01.2018; Views: 496; Downloads: 25
.pdf Full text (1,42 MB)

10.
Programsko orodje za izbiro baterijskih varovalk za varovanje baterijskih sistemov
Klemen Sitar, 2017, diploma project paper

Abstract: Namen dela je določitev parametrov potrebnih za izbiro baterijskih varovalk za varovanje baterijskih sistemov. S pomočjo teh parametrov bodo v podjetju ETI d.d. razvili programsko orodje za določevanje ustreznih baterijskih varovalk. Predstavljeni so trenutno najbolj znani tipi baterij in delitev baterijskih sistemov glede na rabo. Od tipa baterije je odvisna izbira ustrezne baterijske varovalke. Opisani so izzivi na katere je podjetje naletelo, od pojavitve potrebe po takšnih varovalkah do končne rešitve. Predstavljeni so vsi potrebni parametri za izbiro baterijske varovalke in njihova razlaga.
Keywords: baterijske varovalke, strma izklopna karakteristika baterijskih varovalk, baterijski sistemi, varovalčni ločilnik
Published: 30.01.2018; Views: 499; Downloads: 40
.pdf Full text (2,86 MB)

Search done in 0.39 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica