SLO | ENG

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 3607
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Izvedba visokonivojskih programskih funkcij za razvojno ploščo stm32l4
Gregor Gorjup, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo razvili knjižnice visokonivojskih programskih funkcij za mikrokrmilniško razvojno ploščo STM32L4. Knjižnice vsebujejo funkcije za izbiro in nastavitev sistemske ure, za konfiguracijo in izbiro vhodnih/izhodnih priključkov, za realizacijo časovnih funkcij, za pretvorbo analognega signala v digitalnega in komunikacijo prek komunikacijskih vmesnikov UART, SPI ter serijskega vodila I2C. Za vsako funkcijo smo napisali kratek testni program in navodila za njeno uporabo.
Keywords: mikrokrmilnik, programski jezik C, UART, SPI, I2C
Published: 16.11.2017; Views: 65; Downloads: 10
.pdf Full text (4,91 MB)

2.
Primerjalna analiza vsebine časnikov večer in slovenske novice
Sonja Pirc, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Množični mediji so v današnji informacijsko poplavljeni družbi s svojim delom postali ključni del našega življenja. Eden izmed množičnih medijev, ki bralca vsakodnevno obvešča o pomembnih dogodkih pri nas in po svetu, je časopis, ki je glavna tema našega diplomskega dela. Namen našega diplomskega dela je bil ugotoviti, kako časnika Večer in Slovenske novice opravljata naloge množičnega medija in kakšno vsebino predstavljata bralcu ter na kakšen način je le-ta predstavljena. Končni cilj diplomskega dela je namreč bralcu prikazati vsebinsko strukturo časopisa, ki ga bere, saj lahko le z razumevanjem same strukture postane medijsko pismen in aktiven član demokratičnega sistema. V raziskovalnem delu smo uporabili metodo analize vsebine. Na podlagi analize smo ugotovili, da je zastopanost novinarskih zvrsti in vrst dobra ter raznolika. Ugotovili smo tudi, da največji delež vsebine predstavljajo novinarski prispevki s športno tematiko. Na podlagi analize pa smo prišli tudi do ugotovitve, da velikokrat prihaja do kršitve 10. člena Kodeksa novinarjev Slovenije, predvsem s strani časnika Slovenske novice.
Keywords: množični mediji, novinarstvo, časopis, Večer, Slovenske novice
Published: 16.11.2017; Views: 50; Downloads: 1
.pdf Full text (3,26 MB)

3.
FitPlanner - Razvoj mobilne aplikacije
Sašo Bedek, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo analizirali področje evidentiranja treningov in predstavili ključne metode za evidentiranje. Po zaključku analiz smo dognali, da je najbolj primerna metoda evidentiranja metoda, ki se poslužuje pametnih telefonov. V nadaljevanju smo raziskali trg mobilnih aplikacij Google Play in analizirali štiri nesporno najbolj popularne aplikacije za evidentiranje treningov. Te smo na kratko opisali in med seboj primerjali. Zadnje poglavje je bilo namenjeno izdelavi lastne aplikacije za vodenje evidence treningov. Lastno aplikacijo smo podrobno opisali in na koncu primerjali s prej analiziranimi aplikacijami trga Google Play.
Keywords: mobilne aplikacije, platforma Android, šport, evidentiranje treningov
Published: 27.10.2017; Views: 223; Downloads: 25
.pdf Full text (4,80 MB)

4.
Razvoj aplikacij na platformi android wear
Žiga Vehovec, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu predstavimo pomen nosljivih tehnologij in se osredotočimo na razvoj aplikacij za pametne ure, ki jih poganja Googlov operacijski sistem Android Wear. Predstavimo, kaj platforma omogoča ter njene pomanjkljivosti in omejitve. Z usvojenim znanjem nato razvijemo aplikacijo, ki uporablja vse glavne koncepte razvoja na omenjeni platformi ter prikaže povezavo med platformama Android in Android Wear.
Keywords: Nosljive tehnologije, Android, Android Wear, Pametne ure
Published: 27.10.2017; Views: 160; Downloads: 11
.pdf Full text (2,59 MB)

5.
Razvoj aplikacije za davčne blagajne s pomočjo programske platforme xamarin
Gašper Sevčnikar, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo preučili proces davčnega potrjevanja računov in možnost hkratne vpeljave procesa na platformi Android in iOS. Sam proces smo razdelili na več korakov in jih posamično preučili. Na osnovi pridobljenega znanja smo s pomočjo platforme Xamarin izdelali prototip. Ugotovili smo, da proces davčnega potrjevanja računov zahteva uporabo vrsto različnih tehnik, katerih način zagotavljanja se kljub uporabi prenosljive rešitve, zaradi specifičnih lastnosti posameznih platform, razlikuje.
Keywords: davčno potrjevanje računov, blagajne, Xamarin, cross-platform, Android, iOS
Published: 27.10.2017; Views: 160; Downloads: 10
.pdf Full text (4,01 MB)

6.
Razvoj heterogenih mobilnih aplikacij v razvojnem okolju rad studio 10
Samo Mulej Bratec, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskemu delu smo raziskovali problem razvoja heterogenih aplikacij za pametne telefone. Obravnavali smo več različnih mobilnih naprav, ki uporabljajo različne operacijske sisteme. Za dosego večjega števila uporabnikov je potrebno podpreti čim več le-teh. Aplikacije se lahko razvijajo v domorodnih okoljih ali okoljih za navzkrižne platforme. Zanimalo nas je kvaliteta razvojnega okolja RAD Studio, če lahko nadomesti razvoj domorodnih aplikacij. Da bi to ugotovili, smo izdelali prototipno aplikacijo tako v domorodnih okoljih (Android Studio in Xcode) ter v RAD Studiu in jih na koncu primerjali med seboj. RAD Studio nudi manj udobja od domorodnih okolij.
Keywords: RAD Studio, Android Studio, Xcode, heterogene aplikacije, domorodne aplikacije
Published: 27.10.2017; Views: 139; Downloads: 4
.pdf Full text (5,70 MB)

7.
Informacijska rešitev za izračun stroškov pri laserskem razrezu pločevine
Miha Leskovar, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili pomen laserskega razreza v kovinsko predelovalni industriji ter kako izdelati informacijsko rešitev za izračunu stroškov laserskega razreza, s katero bodo v podjetju Ključavničarstvo Ajd d. o. o. izboljšali in pohitrili proces izračuna stroškov ter izdajanja predračunov in sprejemanja naročil. Naša informacijska rešitev temelji na okolju JAVA.
Keywords: informacijska rešitev, izračun stroškov, laserski razrez, JAVA
Published: 27.10.2017; Views: 143; Downloads: 9
.pdf Full text (5,75 MB)

8.
Razvoj mobilne aplikacije za učenje abecede
Blaž Udovč, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V tem diplomskem delu smo predstavili izobraževalne aplikacije in postopek razvoja tovrstne aplikacije za mobilne naprave, in sicer za operacijski sistem Android ob uporabi priljubljenih tehnologij in orodij kot so SQLite in razvojno okolje Android Studio. V prvem delu so predstavljeni ideja za aplikacijo, teoretično ozadje ter podobni izdelki na tržišču. Nato je na primeru prikazan proces razvoja tovrstne aplikacije. V zadnjem delu smo predstavili ugotovitve in spoznanja ob delu in možnosti za nadaljevanje projekta. Rezultat diplomskega dela je delujoča aplikacija za učenje abecede.
Keywords: Android, aplikacija, mobilno učenje, abeceda
Published: 27.10.2017; Views: 160; Downloads: 14
.pdf Full text (1,87 MB)

9.
Informacijske rešitve za skladiščno poslovanje s pomočjo tehnologije RFID
Rok Čurič, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je prikazana in opisana povezava med skladiščnim poslovanjem in informacijsko tehnologijo. Na začetku smo opredelili pojem RFID tehnologije ter predstavili prednosti njene uporabe v skladiščnem poslovanju. V nadaljevanju smo opisali smernice za izbiro strojne opreme. V praktičnem delu pa smo s pomočjo okolja Visual Studio in tehnologije WPF (Windows Presentation Fundation) prikazali delovanje prototipne aplikacije. Na začetku podrobno opišemo zasnovo, načrtovanje, izbiro uporabljenih orodij in tehnologij. V drugem delu pa opišemo ključne točke v implementaciji. Na koncu diplomske naloge smo navedli še nekaj potencialnih izboljšav.
Keywords: skladiščno poslovanje, RFID tehnolgija, WPF
Published: 27.10.2017; Views: 149; Downloads: 6
.pdf Full text (3,61 MB)

10.
Primerjava virtualizacijskih paketov VMware in VirtualBox
Primož Antolinc, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obsega predstavitev tehnologije virtualizacije ter opis preizkusa virtualizacije z dvema različnima programskima paketoma in dvema različnima operacijskima sistemoma. Prvi del diplomske naloge obsega opis pojma virtualizacija, opis njenega razvoja skozi zgodovino, predstavitev različnih tipov virtualizacije, opis pojma hipervizor ter nevarnosti in tveganja pri uporabi virtualizacije. Drugi del obsega opis strojne opreme in programskih rešitev, ki smo jih uporabili pri praktičnem preizkusu. Naslednja poglavja zajemajo prikaz namestitve in konfiguracije virtualizacijskih paketov, primerjava virtualizacijskih paketov, prikaz rezultata testiranj ter zaključek z opisom ugotovitev.
Keywords: vmware, virtualbox, virtualizacija, hipervizor, operacijski sistem
Published: 27.10.2017; Views: 156; Downloads: 12
.pdf Full text (1,92 MB)

Search done in 0.47 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica