SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 5824
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
MOTIVACIJA IN NAGRAJEVANJE ZAPOSLENIH V OSNOVNI ŠOLI BREŽICE
Manja Ostrelič, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali temo motivacije in nagrajevanja zaposlenih na Osnovni šoli Brežice. Osredotočili smo se na to, ali imajo zaposleni občutek, da so dovolj motivirani s strani ravnateljice, kateri so tisti dejavniki, ki jih motivirajo pri samem delu in v kolikšni meri. Zanimalo nas je tudi kako na njihovo delo vplivajo nagrade in kakšen pomen pripisujejo posameznim vrstam nagrad. Pomembno je, da vodstvo šole ve, kako so s sistemom motiviranja in nagrajevanja zaposleni zadovoljni, saj bodo le z učinkovitim sistemom lahko uspešno dosegli cilje, ki so si jih zadali. Zadovoljni in motivirani delavci bodo vsekakor bolje in z več vneme opravljali vsakodnevne naloge. Se pa seveda sistemi motiviranja in nagrajevanja razlikujejo od organizacije do organizacije. Zato je treba najti neko optimalno rešitev, da ne prihaja do negativnih posledic, kot so nezadovoljstvo, pomanjkanje motivacije, slabši odnosi in ne nazadnje tudi odhod kadrov iz organizacije. Cilj diplomskega dela je spoznati motivacijo in sisteme nagrajevanja, ter ugotoviti, v kolikšni meri vplivajo na zaposlene in njihovo vsakodnevno delo. V teoriji smo preučili motivacijske dejavnike, motivacijske teorije in sisteme plač in nagrad.
Ključne besede: motivacija, plače, nagrajevanje, Osnovna šola Brežice
Objavljeno: 06.03.2017; Ogledov: 30; Prenosov: 3
.pdf Polno besedilo (1,31 MB)

2.
Proces zaposlovanja kadrov v podjetju Wit b d.o.o.
Nina Kren, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Za doseganje ciljev podjetja je dober kader ključnega pomena. Načrtovanje, pridobivanje ter izbor primernega kadra je dolgotrajen postopek, zato morajo podjetja temu nameniti veliko pozornosti. Napačna izbira kandidata pripelje do veliko izgubljenega časa, truda in finančnih sredstev. Cilj vsakega podjetja je pridobiti zaposlene, ki bodo imeli znanje in izkušnje, saj bodo z omenjenimi lastnostmi učinkoviteje opravljali delo, s tem pa doprinesli k dobičku podjetja. Organizacije si morajo zagotoviti svoj obstoj na trgu, to pa lahko dosežejo samo z usposobljenimi kadri. Da bo podjetje uspešno, je potrebno dobro načrtovanje kadrov in vlaganje v razvoj kadrov. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu smo opredelili proces zaposlovanja. Natančneje smo predstavili postopek pridobivanja novih kadrov, postopek izbora z najpogosteje uporabljenimi metodami ter postopek končne izbire delavca. V empiričnem delu smo predstavili podjetje Wit B d.o.o., kjer smo analizirali proces zaposlovanja od pridobivanja novih kadrov do selekcije le–teh. Analizo smo izvedli s pomočjo intervjuja s kadrovsko službo in anketnega vprašalnika, ki smo ga razdelili med zaposlene v podjetju. Ugotovili smo, da se v podjetju večinoma poslužujejo zunanjega pridobivanja kadrov, in sicer s pomočjo zaposlitvenega portala. Zaposleni so zadovoljni s samim procesom zaposlovanja in so ocenili, da je v ustreznem časovnem okviru. Ugotovili smo tudi, da je fluktuacija v podjetju visoka iz nam neznanega razloga.
Ključne besede: kadri, pridobivanje kadrov, selekcija kadrov, intervju
Objavljeno: 06.03.2017; Ogledov: 21; Prenosov: 4
.pdf Polno besedilo (1,28 MB)

3.
Razvoj sistema za spremljanje porabe protimikrobnih zdravil
Tom Bajec, 2017, magistrsko delo/naloga

Opis: Za magistrsko nalogo smo izdelali podatkovno skladišče ter avtomatski poročilni sistem. S tem smo rešili težave pri odzivnosti aplikacije in pridobivanju rezultatov, saj hranimo več milijonov zapisov. Izdelali in opisali smo ustrezen podatkovni model, podatkovno OLTP in OLAP-bazo ter ELT-proces. Napisali smo podatkovne poizvedbe in skripte v SQL-T jeziku. Izdelali smo poročila, ki temeljijo na klasifikaciji WHO ATC/DDD. V nalogi smo podrobno opisali, kaj WHO ATC/DDD klasifikacija je in kako se izračunava. Opisali smo, na kakšen način oziroma katero metodo smo uporabili pri izgradnji sistema. Podatkovno skladišče smo uporabili kot vir podatkov. Prikazali smo tudi način uporabe podatkovnega rudarjenja. Prototipni informacijski sistem, ki omogoča izračunavanje po WHO ATC/DDD klasifikaciji smo poimenovali Anbico. Uporabljali smo orodja, ki nam jih nudita programska paketa MS SQL 2012 in Visual studio 2013.
Ključne besede: podatkovno skladišče, avtomatski poročilni sistem, informacijski sistem Anbico, prototip
Objavljeno: 27.02.2017; Ogledov: 39; Prenosov: 2
.pdf Polno besedilo (7,32 MB)

4.
Računalniško podprt razvoj magnetnega obeska
Jernej Klančnik, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Raziskava obravnava računalniško podprt razvoj konkretnega izdelka. Predstavljena so orodja − programski paketi in tipični formati datotek, ki so bili uporabljeni za razvoj magnetnega obeska. Kratko so opisane fizikalne lastnosti materialov, psihološki vpliv barv in fiziološki učinki plastike, magneta in vrvice. Magnetni obesek je bil pretežno oblikovan z orodjem Adobe Illustrator. Razvoj je trajal 3 mesece, investicija pa se je povrnila v približno dveh letih.
Ključne besede: računalniško podprto oblikovanje, psihologija barv, magnet, programi Adobe
Objavljeno: 23.02.2017; Ogledov: 35; Prenosov: 4
.pdf Polno besedilo (1,27 MB)

5.
Funkcionalne specifikacije aplikacije e-potni nalogi
Rok Božič, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Uporaba sodobne informacijske in komunikacijske tehnologije nam omogoča veliko možnosti in prihranek časa. Dandanes še vedno veliko podjetij piše potne naloge ročno, kar predstavlja veliko zapravljenega časa. Prav tako je potrebno vsak nalog in obračun potnega naloga podpisati, da gremo lahko na službeno pot. Po obračunu stroškov morajo vsi davčni zavezanci poročati nastale stroške FURS-u, znesek, ki ga je potrebno vrniti zaposlenemu, pa zabeležiti v program za plače. Cilj diplomskega dela je izdelava modula e-potni nalogi, ki reši vse omenjene zamudne procese. Modul sestavlja prijazen uporabniški vmesnik, ki je povezan z evidenco delovnega časa in modulom za potrjevanje vlog za potni nalog ter obračunom potnega naloga. Modul za potrjevanje nam omogoča potrjevanje kjerkoli in kadarkoli. Modul vsebuje tudi tri zavihke za pripravo plačilnih nalogov, temeljnice in obrazca za poročanje REK-1 obrazca. V diplomskem delu je najprej na kratko predstavljena zakonodaja potnih nalogov, sledi opis modulov, ki so povezani v našo rešitev. Osrednji prispevek predstavlja specifikacijo aplikacije, sledi pa še testiranje rešitve in zaključek.
Ključne besede: Potni nalogi, evidenca delovnega časa, potrjevanje dokumentov v delovnem toku, finančni izvozi
Objavljeno: 13.02.2017; Ogledov: 63; Prenosov: 6
.pdf Polno besedilo (2,39 MB)

6.
Povezava študentskega dela z učnim uspehom študenta
Tanja Mejić, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili študentsko delo in njegove oblike. Opisali smo prednosti in slabosti študentskega dela. Opredelili smo učni uspeh študenta in glavne dejavnike, ki vplivajo nanj. V raziskovalnem delu smo ugotavljali razliko v učnem uspehu med tistimi študenti, ki opravljajo študentsko delo, in tistimi, ki ga ne. Parametri, ki smo jih raziskovali, so bili povprečna ocena, prisotnost na predavanjih in vajah ter čas, ki ga študent nameni študiju. Rezultati raziskave so pokazali, da imajo študenti, ki opravljajo študentsko delo, višjo povprečno oceno. Študenti, ki delajo, so bolj prisotni na predavanjih in vajah kot tisti, ki ne delajo. V poprečju študenti, ki poleg študija delajo, posvetijo več ur na teden študiju, kot tisti, ki ne delajo.
Ključne besede: študentsko delo, učni uspeh, študij, študent
Objavljeno: 02.02.2017; Ogledov: 62; Prenosov: 9
.pdf Polno besedilo (1,03 MB)

7.
Zadovoljstvo zaposlenih v Zdravstvenem domu Ljubljana Vič
Tina Donko, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili, kako pomembno je zadovoljstvo zaposlenih. Želeli smo poudariti, da so kljub napredni tehnologiji, za uspešno opravljeno delo v zdravstvu še vedno ključni ljudje. Medicinske sestre s svojim vedenjem in delom ustvarjajo organizacijsko vzdušje, ki ga bolj kot v katerem koli drugem poklicu občutijo tudi pacienti. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu diplomskega dela se seznanimo z organizacijskim vzdušjem ter zadovoljstvom zaposlenih, z dimenzijami organizacijskega vzdušja, pri katerih se osredotočimo na medsebojno sodelovanje, možnosti za dodatno izobraževanje, pogoje dela, ter na poklicni razvoj oziroma rast kariere. Spoznamo motivacijo in dejavnike, ki vplivajo na zadovoljstvo ter merjenje, načrtovanje, spreminjanje in ohranjanje organizacijskega vzdušja in zadovoljstva zaposlenih. Preučimo pomen, ki ga imata organizacijsko vzdušje in zadovoljstvo na uspešnost organizacije. V empiričnem delu smo preučevali zadovoljstvo medicinskih sester v Zdravstvenem domu Ljubljana Vič. Podatki so bili zbrani z anketnim vprašalnikom. Na podlagi analize dobljenih rezultatov smo ugotovili, da so medicinske sestre v povprečju enako zadovoljne, ne glede na stopnjo izobrazbe ali dolžino delovne dobe ter da so nekoliko bolj zadovoljne z medsebojnim sodelovanjem ter možnostmi za dodatno izobraževanje, nekoliko manj s pogoji dela in najmanj s poklicnim razvojem oziroma rastjo kariere. V zaključku diplomske naloge so podani predlogi za izboljšanje zadovoljstva posameznih dimenzij ter s tem splošnega zadovoljstva, ki vpliva na delovno uspešnost zaposlenih in posledično tudi na uspešnost organizacije.
Ključne besede: organizacijsko vzdušje, dimenzije organizacijskega vzdušja, zadovoljstvo zaposlenih, dejavniki zadovoljstva, uspešnost
Objavljeno: 02.02.2017; Ogledov: 72; Prenosov: 17
.pdf Polno besedilo (1,00 MB)

8.
Spodbujanje vključitve raziskovalcev v pedagoški proces na univerzah
Mojca Slak, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: V Sloveniji raziskave potekajo na univerzah in v veliki meri na javnih raziskovalnih zavodih. V Evropi je obseg raziskav večji na univerzah in manjši na državnih institutih. S tem je omogočen neposreden prenos aktualnega znanja v pedagoški proces. Pri nas pa odkritja in znanja, ki nastajajo pri raziskavah na javnih raziskovalnih zavodih, nimajo neposrednega pretoka v učni proces. Da bi dosegli ta pretok in hkrati razbremenili pedagoške sodelavce na univerzah, da bi lahko večji del svojega časa posvetili raziskovalnemu delu, je Javna agencija za raziskovalno dejavnost v letih od 2008 do 2010 namenila sredstva za »projekt ARRS-pedagoška vpetost«, s čimer je financirala vključevanje raziskovalcev v pedagoški proces na visokošolskih organizacijah. Analizirali smo kadrovski proces ob zaposlovanju za dopolnilno delovno razmerje in prikazali pregled porabe sredstev v letih financiranja projekta. Izvedli smo anketo, ki je zajela vodje raziskovalnih programov na Javnih raziskovalnih zavodih in vodje programskih ali raziskovanih skupin na visokošolskih organizacijah, katerih skupine so prejela sredstva za vključitev raziskovalcev v pedagoški proces. Na podlagi statistične analize rezultatov ankete je raziskava potrdila postavljene hipoteze, da je bil » projekt ARRS-pedagoška vpetost« uspešen in bi ga bilo treba obnoviti.
Ključne besede: pedagoška vpetost, pedagoški sodelavci, raziskovalci, javni raziskovalni zavodi, visokošolske organizacije.
Objavljeno: 25.01.2017; Ogledov: 127; Prenosov: 7
.pdf Polno besedilo (1,46 MB)

9.
Učeča se organizacija med trenerji smučarjev skakalcev
Mitja Mežnar, 2017, magistrsko delo/naloga

Opis: Zaradi vse hitrejšega tehnološkega in informacijskega napredka v svetu, se okolje ves čas spreminja. Da pa bi se posameznik kot tudi organizacije čim hitreje prilagodile tem spremembam ter izrabile nove možnosti, ki so jim ponujene morajo svoje znanje, veščine ter spretnosti ves čas izpopolnjevati in nadgrajevati. Nenehno učenje je torej dandanes ključnega pomena. Eden izmed najsodobnejših managerskih pristopov nenehnega učenja in managementa znanja pa je prav koncept učeče se organizacije, ki je tudi glavna tema te magistrske naloge. Magistrska naloga obsega teoretični in empirični del. V teoretičnem je opisano razumevanje in opredelitev učeče se organizacije, organizacijsko učenje ter opisana učeča se organizacija v športu. Opisane pa so tudi sposobnosti in lastnosti (uspešnega) trenerja ter njegovo delovanje. V empiričnem delu pa so predstavljeni rezultati raziskave, v kateri nas je zanimal vpliv uporabe elementov učeče se organizacije, ob nenehnem izpopolnjevanju znanja trenerja smučarjev skakalcev, na najboljši doseženi rezultatom njegovega najuspešnejšega varovanca ter pri katerem elementu učeče se organizacije je vpliv na najboljši doseženi rezultat največji. Rezultati raziskave so pokazali, da uporaba učeče se organizacije ob nenehnem izpopolnjevanju znanja trenerja smučarjev skakalcev lahko napove rezultat najuspešnejšega tekmovalca. Z enajstimi napovednimi spremenljivkami (komuniciranje, učenje na preteklih izkušnjah, eksperimentiranje, sistematično reševanje problemov in sistemsko razmišljanje, učenje od drugih, skupna vizija, mentalni modeli, timsko učenje, osebno znanje, prenos znanja in merjenje napredka) in eno dihotomno spremenljivko (trenerjevo nenehno izpopolnjevanje znanja) pojasnimo kar 50 % variabilnosti najboljšega rezultata najuspešnejšega tekmovalca, ki ga je posamezni trener (v zadnjih dveh sezonah - sezoni 2013/14 in 2014/15) treniral. Med vsemi enajstimi sklopi učeče se organizacije in nenehnega izpopolnjevanja znanja trenerja pa vpliv na najboljši rezultat najuspešnejšega tekmovalca, ki ga je trener treniral kaže kar šest spremenljivk. Negativno na najboljši rezultat vpliva: eksperimentiranje, učenje od drugih ter merjenje napredka. Pozitivno pa: prenos znanja, skupna vizija ter nenehno izpopolnjevanja znanja trenerja. Omenimo še, da je za koncept učeče se organizacije slišalo že skoraj polovica vprašanih trenerjev smučarjev skakalcev.
Ključne besede: učeča se organizacija, organizacijsko učenje, športni trener, smučarski skoki, odnos trener – športnik
Objavljeno: 25.01.2017; Ogledov: 118; Prenosov: 6
.pdf Polno besedilo (2,40 MB)

10.
Mobilna aplikacija za zbiranje novic
Robert Levanič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je prikazan razvoj mobilne aplikacije za operacijske sisteme Android, ki zbere zadnje objavljene novice na več spletnih portalih, jih shrani v sezname in prikaže uporabniku razporejene po datumu nastanka. Za izdelavo aplikacije smo uporabili programsko orodje Android Studio, objektno orientirani programski jezik Java in označevalni jezik XML. Prikazana sta priprava na izdelavo rešitve in razvoj celotne aplikacije po korakih. Rešitev je bila testirana in prikazana s programskim orodjem Android Studio Emulator, ki simulira mobilno napravo na našem računalniku in nam tako omogoči lažji in hitrejši razvoj. V zaključku pa so prikazani tudi rezultati SWOT-analize.
Ključne besede: Android mobilna aplikacija, Android Studio, Java, XML, Zadnje novice
Objavljeno: 25.01.2017; Ogledov: 141; Prenosov: 17
.pdf Polno besedilo (1,38 MB)

Iskanje izvedeno v 0.62 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici