SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 2517
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimizacija parkirišča za Osnovno šolo Franca Lešnika-Vuka Slivnica
Alex Želj, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V sklopu projektne naloge je bila opravljena analiza obstoječega stanja na področju parkira-nja na območju OŠ Slivnica. Po analizi so bile ugotovljene prednosti in pomanjkljivosti. Obli-kovana so bila izhodišča, ki smo jih upoštevali pri iskanju rešitev za možno preureditev ob-stoječega parkirišča pri osnovni šoli. Oblikovali smo 6 možnih scenarijev, ki se med seboj razlikujejo po zasnovi in ureditvi parkirnega režima. Posebna pozornost je bila namenjena možnosti koriščenja ali hkratni uporabi parkirišča tudi za šolski avtobus. Preverjene so bile zavijalne krivulje, s čimer smo dokazali možnost uporabe oziroma nemotenega dostopa in izstopa s parkirišča. Variante smo s pomočjo kriterijev, kot so varnost, funkcionalnost, poseg, vpliv okolice in končni izgled ovrednotili ter tako dobili optimalno varianto. Ugotovili smo, da je najbližje optimalnemu parkirišču varianta 6, ker je edino, na katerega lahko pripelje linijski avtobus.
Ključne besede: mestne prometne površine, parkiranje, avtobusno postajališče, načrtovanje parkirišč
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 28; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

2.
GT 22: KREATIVNA PRENOVA OBJEKTA
Nastja Utroša, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je podana arhitekturna in tudi teoretična rešitev prostora GT22 na Glavnem trgu 22 v Maiboru. V rešitev je vključena galerija, bistro, coworking in terasa. Rešitev je nastala na podlagi analiz tovrstnih umetnostnih združenj v Sloveniji in tujini.
Ključne besede: GT22, Maribor, arhitektura, interier, umetnost, kuhinja, terasa, povezanost, enota
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 31; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (8,02 MB)

3.
Zasnova in analiza jeklene montažne hiše iz tankostenskih hladno-valjanih profilov
David Dobrotinšek, 2018, magistrsko delo/naloga

Opis: Magistrska naloga prikazuje tako zasnovo kot tudi projektiranje jeklene hiše iz tankostenskih hladno – valjanih vroče cinkanih profilov. Analiza je narejena s pomočjo programske opreme SCIA Engineer in RFEM. Predstavljeni so tudi že razviti sistemi podobnih gradenj. Podane so osnove računanja s tankostenskimi profili in detajli stikovanja. Delo je zaključeno z analizo proizvodnih stroškov in končne cene, ter primerjavo le – te s klasično montažno gradnjo. Tekom nastajanja naloge smo prišli do spoznanja, da je pri izbranem sistemu potrebnega dosti znanja in pazljivosti za kvalitetno projektiranje ter da so odločilni faktor kvalitetnega objekta prav stiki, ki se jim v praksi posveča premalo pozornosti. Analiza cene je pokazala, da lahko obravnavano hišo naredimo z nižjimi stroški, kot npr. leseno montažno hišo. Upoštevati pa je potrebno tudi, da omogoča več svobode investitorju. Bi pa lahko v prihodnje ceno še precej znižali z zasnovo, ki bi bila bolj prilagojena sistemu ter z množično proizvodnjo.
Ključne besede: gradbeništvo, jeklena hiša, tankostenski profili, hladno-valjani profili
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 11; Prenosov: 10
.pdf Celotno besedilo (4,40 MB)

4.
NASELJE PLAVAJOČIH TURISTIČNIH OBJEKTOV NA SLOVENSKI OBALI
Klemen Pregl, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi sem se ukvarjal z naseljem plavajočih turističnih objektov na slovenski obali. Zaradi sprecifičnih okoljskih značilnosti sem reševal problematiko postavitve objekta na morju. Cilj projektne naloge je bil kvalitetno umestiti in zasnovati plavajoče objekte za potrebe turističnih nastanitev. V začetku sem lokacijo opisal, v nadaljevanju pa sem s pomočjo referenčnih primerov zasnoval naselje plavajočih turističnih objektov.
Ključne besede: Plavajoč objekt, atrijska zasnova, kalup iz vodoneprepustnega betona, netipične turistične nastanitve, turistična arhitektura
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 4; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (27,23 MB)

5.
SLOVENSKE HIŠKE NA DREVESIH
Kristina Kaučič, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga obravnava teorijo in primere gradnje hišk na drevesih, postavljenih v Sloveniji. Posamezni primeri opisujejo njihovoumestitev v prostor, njihov namen uporabe, arhitekturno in konstrukcijsko zasnovo, tehnologijo gradnje in značilne uporabljene materiale. Predstavljenih je tudi nekaj izbranih tehničnih detajlov in sestav obodnih sten.
Ključne besede: hiška na drevesu, les, skeletna gradnja, lesena konstrukcija, Slovenija.
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 5; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (2,79 MB)

6.
Primer izvedbe lesene montažne hiše proizvajalca Rihter d. o. o.
Rok Golob, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi sem predstavil način izdelave panelne montažne gradnje pri podjetju Rihter d. o. o. Opisal sem najpogosteje uporabljene materiale, predstavil fizikalne in mehanske lastnosti ter prikazal njihovo vključenost v gradnjo. Z opisom materialov in elementov, ki so uporabljeni pri panelni montažni gradnji, sem omogočil lažje razumevanje nadaljevanja diplomske naloge, ki se navezuje na samo gradnjo stavb pri podjetju Rihter d. o. o. Po kronološkim zaporedju sem sledil različnim fazam gradnje, jih opisal in slikovno predstavil od podpisa pogodbe investitorja in podjetja, do primopredaje objekta.
Ključne besede: gradbeništvo, lesena montažna granja, leseni panelni elementi
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 11; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (2,60 MB)

7.
Celovita prenova enodružinske hiše
Lucija Zorko, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga obravnava prenovo obstoječe hiše iz leta 1933, ki stoji na Lešnikovi ulici 8 v Mariboru. Naloga je sestavljena iz analitičnega in projektnega dela. Prenova je s pomočjo rušitve in dograditve usmerjena k oblikovanju funkcionalne ter vizualno privlačnejše arhitekture, s katero se povečata udobje in kvaliteta bivanja.
Ključne besede: arhitektura, prenova, enodružinska hiša, Lešnikova ulica 8, Maribor
Objavljeno: 24.09.2018; Ogledov: 26; Prenosov: 8
.pdf Celotno besedilo (106,59 MB)

8.
Betonski montažni pomožni kmetijski objekti
Jure Hržič, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi so podrobno opisani pojem pomožni kmetijsko-gozdarski objekt, njegove zanimivosti in raba. Na splošno je opisana montažna gradnja s predizdelanimi betonskimi elementi. V osrednjem delu se projektna naloga ukvarja z gradnjo nezahtevnih objektov v montažni izvedbi. S poudarkom na prikazu prednosti in slabosti pri načrtovanju in izvedbi objekta. Naloga je omejena na objekte v kmetijski rabi in na težave ter prednosti, s katerimi se srečujejo kmetje ob odločanju za konstrukcijo in način izvedbe pomožnih objektov.
Ključne besede: gradbeništvo, armirani beton, predizdelani element, montažna gradnja, nestanovanjska kmetijska stavba
Objavljeno: 24.09.2018; Ogledov: 30; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

9.
Medgeneracijski center Tezno
Rok Peternel, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Živimo v času velikih nasprotij. Po eni strani nam tehnologija omogoča več prostega časa kot kadarkoli doslej, po drugi strani pa vedno manj tega časa preživimo na kakovosten način. Vedno manj je tudi druženja znotraj in zunaj ozkega kroga družine, saj imamo vse potrebno na dosegu roke znotraj lastnega doma. Ta projektna naloga je izdelena kot iniciativa za kakovostno preživljanje prostega časa skozi različne športne in interesne dejavnosti in skozi druženje vseh starostnih skupin raziskuje idejo medgeneracijskega centra na območju Tezna v Mariboru.
Ključne besede: medgeneracijski center, povezovanje generacij, center aktivnosti, izobraževanje, športne aktivnosti, socializacija, odprti prostor
Objavljeno: 24.09.2018; Ogledov: 22; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (132,33 MB)

10.
Mango vinyl hub v Latviji
Kristina Kutnjak, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga predstavlja rešitev za prenovo zapuščene tovarne v Cesisu, Latviji. Revitalizacija je oblikovana v skladu z današnjimi potrošniškimi navadami, rešitev pa se ozira tudi na dolgoročni razvoj industrijske cone in samega mesta. Območje vsebuje industrijske objekte, ki so ob zaprtju proizvodnje popolnoma odslužili svojemu namenu.Območje ima zelo velik razvojni potencial. Sedanje porušeno in propadajoče področje bi z revitalizacijo in ponovno uporabo objektov postalo novo ustvarjalno središče Cesisa.
Ključne besede: industrijska arhitektura, prenova, revitalizacija, adaptacija, Cesis
Objavljeno: 24.09.2018; Ogledov: 48; Prenosov: 6
.pdf Celotno besedilo (35,25 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici