SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 2510
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Celovita prenova enodružinske hiše
Lucija Zorko, 2018, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava prenovo obstoječe hiše iz leta 1933, ki stoji na Lešnikovi ulici 8 v Mariboru. Naloga je sestavljena iz analitičnega in projektnega dela. Prenova je s pomočjo rušitve in dograditve usmerjena k oblikovanju funkcionalne ter vizualno privlačnejše arhitekture, s katero se povečata udobje in kvaliteta bivanja.
Keywords: arhitektura, prenova, enodružinska hiša, Lešnikova ulica 8, Maribor
Published: 24.09.2018; Views: 8; Downloads: 3
.pdf Full text (106,59 MB)

2.
Betonski montažni pomožni kmetijski objekti
Jure Hržič, 2018, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi so podrobno opisani pojem pomožni kmetijsko-gozdarski objekt, njegove zanimivosti in raba. Na splošno je opisana montažna gradnja s predizdelanimi betonskimi elementi. V osrednjem delu se projektna naloga ukvarja z gradnjo nezahtevnih objektov v montažni izvedbi. S poudarkom na prikazu prednosti in slabosti pri načrtovanju in izvedbi objekta. Naloga je omejena na objekte v kmetijski rabi in na težave ter prednosti, s katerimi se srečujejo kmetje ob odločanju za konstrukcijo in način izvedbe pomožnih objektov.
Keywords: gradbeništvo, armirani beton, predizdelani element, montažna gradnja, nestanovanjska kmetijska stavba
Published: 24.09.2018; Views: 11; Downloads: 4
.pdf Full text (2,20 MB)

3.
Medgeneracijski center Tezno
Rok Peternel, 2018, diploma project paper

Abstract: Živimo v času velikih nasprotij. Po eni strani nam tehnologija omogoča več prostega časa kot kadarkoli doslej, po drugi strani pa vedno manj tega časa preživimo na kakovosten način. Vedno manj je tudi druženja znotraj in zunaj ozkega kroga družine, saj imamo vse potrebno na dosegu roke znotraj lastnega doma. Ta projektna naloga je izdelena kot iniciativa za kakovostno preživljanje prostega časa skozi različne športne in interesne dejavnosti in skozi druženje vseh starostnih skupin raziskuje idejo medgeneracijskega centra na območju Tezna v Mariboru.
Keywords: medgeneracijski center, povezovanje generacij, center aktivnosti, izobraževanje, športne aktivnosti, socializacija, odprti prostor
Published: 24.09.2018; Views: 7; Downloads: 1
.pdf Full text (132,33 MB)

4.
Mango vinyl hub v Latviji
Kristina Kutnjak, 2018, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga predstavlja rešitev za prenovo zapuščene tovarne v Cesisu, Latviji. Revitalizacija je oblikovana v skladu z današnjimi potrošniškimi navadami, rešitev pa se ozira tudi na dolgoročni razvoj industrijske cone in samega mesta. Območje vsebuje industrijske objekte, ki so ob zaprtju proizvodnje popolnoma odslužili svojemu namenu.Območje ima zelo velik razvojni potencial. Sedanje porušeno in propadajoče področje bi z revitalizacijo in ponovno uporabo objektov postalo novo ustvarjalno središče Cesisa.
Keywords: industrijska arhitektura, prenova, revitalizacija, adaptacija, Cesis
Published: 24.09.2018; Views: 23; Downloads: 3
.pdf Full text (35,25 MB)

5.
IZRAČUN JEKLENE GARAŽE 5 x 10 m
Andreja Krajnc, 2018, diploma project paper

Abstract: V projektni nalogi sta prikazana statična analiza in dimenzioniranje enokapne jeklene garaže tlorisnih dimenzij 5,0 x 10,0 m. V nalogi so izračunane obtežbe, ki delujejo na obravnavano konstrukcijo, ter notranje statične količine, na koncu pa je skladno z Evrokodi izvedeno dimenzioniranje posameznih konstrukcijskih elementov. Statična analiza je izvedena s pomočjo računalniškega programa FriloSystem.
Keywords: gradbeništvo, dimenzioniranje, jeklena garaža, jeklene konstrukcije
Published: 24.09.2018; Views: 9; Downloads: 5
.pdf Full text (2,47 MB)

6.
Idejna zasnova arhitekture in interierja turističnih bivalnih enot
Rene Blažič, 2018, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava zasnovo arhitekture in interierja turističnih kontejnerskih bivalnih enot. Uvodoma je predstavljena gradnja z ladijskimi kontejnerji, krajši zgodovinski pregled ladijskih kontejnerjev in kontejnerska arhitektura. V drugem delu je predstavljena lokacija ter zasnova arhitekture in interierja turističnih objektov, ki smo jih zasnovali s pomočjo teorije iz prvega dela.
Keywords: Kontejnerska gradnja, turizem, interier, arhitektura
Published: 24.09.2018; Views: 6; Downloads: 3
.pdf Full text (21,00 MB)

7.
Vpliv površinske obdelave na mehanske lastnosti konopljinih vlaken
Luka Štraus, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Pomemben dejavnik trajnostne gradnje je razvoj trajnostnih materialov, katerih proizvodnja mora biti ekološko kakovostna, kar pomeni, da mora imeti čim manjši vpliv na ekosistem in zalogo neobnovljivih naravnih virov. Tak primer gradbenih materialov so kompoziti, utrjeni z naravnimi vlakni, kot so vlakna industrijske konoplje. Diplomsko delo predstavi industrijsko konopljo kot rastlino, opisuje njeno pridelavo in predelavo, opredeljuje kompozite, njihovo sestavo in preučuje povezovalne mehanizme, ki delujejo med matrico in vlakni, od katerih so odvisne mehanske lastnosti kompozitov. Kakovost teh povezav lahko izboljšajo različni postopki in metode obdelave konopljinih vlaken. V eksperimentalnem delu smo v laboratoriju pripravili tri tipe preizkusnih vzorcev. Z dvema kemijskima postopkoma smo površinsko obdelali konopljina vlakna ter s pomočjo univerzalnega stroja za preizkušanje materialov opravili natezne preizkuse. Na podlagi pridobljenih rezultatov smo primerjali natezne parametre neobdelanih in obdelanih vlaken ter določili vpliv površinske obdelave na mehanske lastnosti konopljinih vlaken.
Keywords: konopljina vlakna, industrijska konoplja, kompoziti, natezni test, mehanske lastnosti
Published: 21.09.2018; Views: 5; Downloads: 6
.pdf Full text (3,50 MB)

8.
Vplivnice
Urban Hribernik, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo podrobneje obravnava vplivnice, črte, ki so pomembne za določanje položaja premične obtežbe, ki na konstrukciji povzroča najbolj neugodne obremenitve. Predstavljena je teorija določanja in iskanja vplivnic ter prometna obtežba na mostovih. Na praktičnem primeru je izvedena analiza kontinuirnega nosilca, s katero je določeno število polj kontinuirnega nosilca, ki še imajo bistveni vpliv na merodajne vrednosti iskanih obremenitev (notranjih statičnih količin). Analiza je izvedena z računalniškima programoma Sofistik in Tower. S pomočjo vplivnic in računalniškega programa Tower so določene notranje statične količine, ki jih povzroča prometna obtežba.
Keywords: vplivnice, kontinuirni nosilec, prometna obtežba
Published: 18.09.2018; Views: 45; Downloads: 9
.pdf Full text (2,59 MB)

9.
Primerjava orodij za analizo odvodnjavanja odpadnih vod
Aleš Hohnjec, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali dva računalniška orodja za analizo odvodnjavanja odpadnih vod. Primerjali smo Storm and Sanitary Analysis, proizvajalca Autodesk in Storm Water Management Model, proizvajalca US EPA. Podatke smo pridobili na realnem primeru, v delu stanovanjske soseske, ki se nahaja na južnem delu Maribora, pod Pohorjem. Računali bomo odvodnjavanje meteornih voda, preverili razlike med rezultati programov ter, kateri program je za ta primer bolj učinkovit.
Keywords: mešani kanalizacijski sistem, računalniški program, padavinska voda
Published: 18.09.2018; Views: 44; Downloads: 3
.pdf Full text (3,14 MB)

10.
Možnosti uporabe programske opreme Allplan pri izdelavi armaturnih risb geometrijsko zahtevnih mostnih konstrukcij
Tomaž Goričan, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava in ugotavlja možnost uporabe programske opreme Allplan pri izdelavi armaturnih risb geometrijsko zahtevnih mostnih konstrukcij realnih primerov. Cilj diplomskega dela je bil ustrezno izrisati armaturo ter pripraviti armaturne risbe za elemente mostnih konstrukcij z zahtevnejšo geometrijo s programsko opremo Allplan. V diplomskem delu so prikazana pravila priprave armaturnih risb ter princip dela s programsko opremo Allplan.
Keywords: Armaturne risbe, konstruiranje armature, Allplan, mostovi
Published: 18.09.2018; Views: 56; Downloads: 13
.pdf Full text (7,69 MB)

Search done in 0.37 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica