SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 5333
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Nadgradnja testne postaje z varnostnim krmilnikom SICK
Jure Vdovč, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obsega nadgradnjo Testne postaje z varnostnim krmilnikom Flexi Soft proizvajalca SICK. V okviru zamenjave je predstavljen postopek načrtovanja varnosti strojev v skladu z Direktivo 2006/42/ES ter pripadajočimi standardi. Izvedena ja ocena tveganja ter načrtovanje varnosti z elektronskimi varnostnimi napravami.
Keywords: varnostni krmilnik, Direktiva 2006/42/ES, ocena tveganja, elektronske varnostne naprave.
Published: 11.12.2018; Views: 114; Downloads: 7
.pdf Full text (2,27 MB)

2.
Mediji kot generatorji medijskih memov. primer: al jazeera balkans
Dragan Petrevski, 2018, master's thesis/paper

Abstract: Teorija memov, osnovnih enot kulturnega prenosa, izhaja iz ideje, da se kulturne informacije podedujejo v naših možganih, podobno kot biološke v naših telesih. Teorija medijskih memov temelji na prenosu medijskih idej na občinstvo. Namen naloge je bil raziskati, kako se v televizijskih vsebinah oblikujejo in širijo medijski memi, kako se prenašajo na gledalce ter kako na njihovo sprejemanje vpliva gledalčevo morebitno predhodno mnenje/stališče o tej temi. V raziskavi smo obravnavali poročanje Al Jazeere Balkans o obsodbi Radovana Karadžića. Z odprtim kodiranjem, kvalitativno in kvantitativno analizo rezultatov smo potrdili obstoj medijskih memov, ki so vgrajeni v poročanja, prav tako pa smo potrdili tudi obstoj matrice sorodnih memov, ki v naših možganih kot navidezno sito ne dovoljuje novim memom, različnim od njih, da bi se pri nas naselili oziroma podvojili. Naloga predstavlja medijske meme kot nov pristop v študijah občinstva in proučevanju medijskega učinkovanja na mikro ravni in je ena redkih, ki se ukvarja s proučevanjem medijskega mema.
Keywords: memi, medijski memi, mempleks, Al Jazeera Balkans
Published: 11.12.2018; Views: 29; Downloads: 5
.pdf Full text (2,22 MB)

3.
Zaznavanje in napovedovanje prisotnosti napak v izvorni kodi s pomočjo metrik programske opreme in strojnega učenja
Mihael Polanec, 2018, master's thesis/paper

Abstract: V magistrski nalogi smo spoznali različne tipe metrik za merjenje karakteristik izvorne kode in algoritme strojnega učenja. Obe področji smo združili v aplikaciji, s katero smo testirali natančnost napovedovanja prisotnosti napak v izvorni kodi z različnimi algoritmi strojnega učenja. Aplikacija je razvita v Javi s pomočjo knjižnice WEKA 3.8. S pridobljenimi rezultati smo pokazali, da bi nekatere pristope lahko uporabili za napovedovanje napak v izvorni kodi.
Keywords: metrike programske opreme, strojno učenje, napake programske opreme
Published: 05.12.2018; Views: 51; Downloads: 9
.pdf Full text (2,82 MB)

4.
Zagotavljanje skladnosti v porazdeljeni krmilni ravnini programsko določenih omrežij
Simon Malek Kuzmič, 2018, master's thesis/paper

Abstract: Magistrsko delo zajema kratek opis konceptov in arhitekture programsko določenih omrežij. Sledita opis porazdeljene izvedbe krmilne ravnine in predstavitev glavnih pristopov zagotavljanja skladnosti v omrežjih s tako ravnino. Magistrsko delo se osredotoča na zagotavljanje skladnosti v omrežjih s krmilniki ONOS. Namen je predstavitev delovanja teh krmilnikov v grozdu in način zagotavljanja skladnosti njihovih informacij o topologiji omrežja. Delovanje grozda smo preizkusili v različnih scenarijih v navideznih omrežjih, tvorjenih z emulatorjem Mininet.
Keywords: programsko določeno omrežje, krmilnik, grozd, skladnost
Published: 30.11.2018; Views: 54; Downloads: 5
.pdf Full text (2,78 MB)

5.
Optimizacija delovanja hladilno-zamrzovalnega aparata z uporabo metode diferenčne evolucije
Niki Kozoderc, 2018, master's thesis/paper

Abstract: Namen magistrskega dela je izvedba optimizacije delovanja hladilno-zamrzovalnega aparata z uporabo metode diferenčne evolucije. Optimizirani parametri so hrup, poraba energije, temperaturni gradient in hladilna ter zamrzovalna kapaciteta. Predlagana metoda omogoča iskanje optimalnih vrtljajev kompresorja in ventilatorja hladilno-zamrzovalnega aparata. Rezultat magistrskega dela tako predstavljajo navedeni optimalni vrtljaji za različne profile delovanja hladilno-zamrzovalnega aparata in napotki, kdaj naj aparat deluje v katerem profilu.
Keywords: optimizacija, diferenčna evolucija, hladilno-zamrzovalni aparat, hrup
Published: 30.11.2018; Views: 62; Downloads: 12
.pdf Full text (2,05 MB)

6.
Merilnik onesnaženosti zraka z majhnimi delci
Igor Gombar, 2018, master's thesis/paper

Abstract: Cilj magistrske naloge je razviti in izdelati merilnik mase majhnih delcev, ki so škodljivi za zdravje ljudi in se nahajajo v zraku ki ga vdihavamo. Napajanje merilnika se vrši iz akumulatorskih baterij, ki se po potrebi polnijo iz zunanjega izvora energije. Izmjereni podatki o masi delcev iz zraka, temperaturi in vlažnosti zraka se prikazujejo na zaslonu, ter se odvisno od režima dela merilnika shranjujejo na spominsko kartico. Izmerjene podatke je možno s pomočjo serijske komunikacije prenesti na računalnik, seveda s pomočjo za to napisanega računalniškega programa. Merilnik mase majhnih delcev je sestavljen iz naslednjih medsebojno povezanih delov: napajalnih Li -ionskih baterij, enote za polnjenje baterij, enote za podnapetostno zaščtito baterij, časovnika za uro in datum, senzorja za merjenje temperature in vlage, enote za merjenje mase majhnih delcev, LCD zaslona, upravljalnih tipk, enote za shranjevanje izmerjenih podatkov, RS232 serijskega vmesnika in upravljalnega mikrokrmilnika. V nalogi so opisane nekatere od najbolj uporabljanih metod za merjenje velikosti, količine in mase majhnih delcev. Prav tako naloga vsebuje opis projektiranja in izdelave merilnika, katerega delovanje temelji na optični metodi prepoznavanja majhnih delcev. Umerjanje in rezultati meritev so prikazani tako tabelarično kot tudi grafično.
Keywords: Merilnik mase majhnih delcev, baterijsko napajanje, mikrokrmilnik, zaslon, spominska kartica, tipke, serijska komunikacija, temperatura, vlaga, čas, datum.
Published: 29.11.2018; Views: 23; Downloads: 9
.pdf Full text (8,35 MB)

7.
Zaznavanje kretenj s pulzno koherentnimi radarskimi senzorji
Miha Aplinc, 2018, master's thesis/paper

Abstract: Zaznavanje kretenj je ena izmed vrst uporabniške interakcije s strojem, zato smo se odločili, da bomo s pomočjo magistrskega dela izdelali strojno in programsko opremo, ki omogoča zaznave kretenj s pomočjo pulzno koherentnih radarskih senzorjev, ki delujejo na osnovi elektromagnetnega valovanja v področju radijskih frekvenc. Izdelana je bila strojna oprema, ki je sposobna zaznave objektov v želenem pasu detekcije, prav tako je bila izdelana procesna programska oprema za vizualizacijo in shranjevanje podatkov, prejetih iz senzorjev. Narejen je bil praktični primer uporabe tovrstne tehnologije. Podatke s senzorja smo zajemali in obdelovali v realnem času na dveh različnih strojnih opremah, saj smo z aplikativnim uporabniškim vmesnikom imeli različne funkcionalnosti vgrajene programske opreme glede na uporabljeno strojno opremo. Na koncu so predstavljeni rezultati in prikazane nadaljnje potencialne rešitve zastavljenega problema.
Keywords: pulzno koherentni senzorji, zaznavanje kretenj, vgrajena strojna oprema
Published: 29.11.2018; Views: 27; Downloads: 10
.pdf Full text (2,78 MB)

8.
Contribution of web analytic tools to improve online business of companies
Filip Aldić, 2018, master's thesis/paper

Abstract: The goal of this master’s thesis was to explore online analytical tools and how they can contribute towards creating successful campaigns that will improve the online business of companies that use the online world as part of their operation. In the case study, the most important aspect of the campaign was using an innovative approach and new platforms and channels to target loyal, existing, new and potential guests of the resort. Smoothly introducing the new content created on the basis of the friendly and hospitable lasting relationships. The most important elements were surely content production, as well as segmented and well targeted campaigns. This combination helped to reach the defined goals.
Keywords: Google Analytics, Google AdWords, Google Tag Manager, campaign, marketing
Published: 29.11.2018; Views: 17; Downloads: 1
.pdf Full text (6,30 MB)

9.
Stabilizacija in vplivi pri zajemanju panoramske fotografije
Domen Robič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Zajemanje fotografij je danes mogoče na vsakem koraku. Za zajemanje panoramske fotografije ne potrebujemo več posebnega fotoaparata in programske opreme temveč le mobilni telefon. Ker lahko vsak zajema te fotografije brez predhodnega znanja pogosto prihaja do anomalij. Naloga se osredotoča na vplive zajemanja panoramske fotografije ter preučevanje razlik med njimi. Osredotoča se na dva vpliva; hitrost zajemanja fotografije in svetilnost in kako vplivata na končano panoramo. Opravljen je bil raziskovalni del, ki prikazuje razlike med različnimi mobilnimi napravami in razlika med programsko opremo na mobilnih napravah in računalniku. Ugotavljamo, da najboljše rezultate dobimo z uporabo programske opreme na računalniku.
Keywords: panoramska fotografija, mobilni telefon, stabilizacija slike, post-produkcija fotografij
Published: 26.11.2018; Views: 209; Downloads: 20
.pdf Full text (3,77 MB)

10.
Načrtovanje in izdelava brezžičnega zvočnega sistema
Denis Plavčak, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je opisan postopek načrtovanja brezžičnega zvočnega sistema in ocena končnega sistema glede na izmerjene rezultate. V prvem delu so bili preučeni osnovni elementi za brezžični zvočni sistem: tehnologija »modri zob« za brezžičen prenos podatkov, zvočnik in ojačevalnik. Pri zvočniku so bili izmerjeni in izračunani parametri Thiele-Small ter primerjani s podatki proizvajalca. S pomočjo programskega orodja WINISD so bile za dobljene parametre določene ustrezne dimenzije in tip ohišja za zvočnik. Analitični rezultati so bili nato še primerjani z rezultati elektroakustičnih meritev, izmerjenih v gluhi sobi.
Keywords: načrtovanje zvočnega sistema, brezžične tehnologije, zvočna ohišja, zvočnik.
Published: 26.11.2018; Views: 190; Downloads: 14
.pdf Full text (3,38 MB)

Search done in 0.47 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica