SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PERCEPCIJA KOMPETENC SLOVENSKIH PODJETNIC
Sara Zagernik, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi bomo predstavili kompetence, ki so pomembne za vsakdanje življenje ter kompetence, ki nam pomagajo, da smo uspešni podjetniki. Kompetence so lastnosti in značilnosti vsakega posameznika, ki mu omogočajo, da se sooči s problemi, ter da svoje delo opravi dobro in uspešno. Še posebej so pomembne, ko se odločimo, da bomo nekaj sami ustvarili. Kompetence pomagajo pri uspešnem vodenju podjetij in pri uresničevanju podjetniških sanj. Podjetništvo se pogosto omenja kot sredstvo izhoda iz krize, saj neposredno vpliva na zmanjšanje brezposelnosti in na gospodarsko rast. Vsem naj bi bilo enako dostopno, vendar kljub poudarjanju enakosti med spoloma vseeno opažamo, da v podjetništvu prevladujejo moški, delež žensk pa je še zmeraj razmeroma nizek. V diplomski nalogi bomo ugotavljali, kakšen je pomen ženskega podjetništva in katere so značilnosti slovenskih podjetnic. Naloga bo prispevala k temu, da spoznamo kompetence, ki jih potrebujemo za vstop v žensko podjetništvo ter da se ženske opogumijo in se v prihodnosti začnejo bolj vključevati v sfero podjetništva. Rezultati naloge bodo temeljili na odgovorih uspešnih slovenskih podjetnic.
Ključne besede: kompetence, žensko podjetništvo, odnos do ženskih podjetnic, spodbujanje ženskega podjetništva, značilnosti ženskih podjetnic
Objavljeno: 09.09.2015; Ogledov: 365; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (498,89 KB)

2.
ŽENSKO PODJETNIŠTVO V OBČINI MISLINJA
Mojca Rošer, 2016, diplomsko delo

Opis: Osrednja tema diplomskega projekta so ženske in podjetništvo na območju občine Mislinja. Žensko podjetništvo se je v Sloveniji začelo pojavljati predvsem v začetku devetdesetih let, ko smo prehajali v tržno ekonomijo. V diplomskem projektu smo analizirali žensko podjetništvo in značilnosti ženskega podjetništva. Prav tako je bil namen ugotoviti, s katerimi izzivi se srečujejo ter kakšne so spodbude za podjetnice. Predstavili pa smo tudi žensko podjetništvo v občini Mislinja. S pomočjo raziskav drugih avtorjev smo v teoriji najprej opredelili pomen ženskega podjetništva ter lastnosti žensk v podjetništvu, opredelili pa smo tudi razlike med ženskami in moškimi v podjetništvu. Nato smo analizirali demografske značilnosti podjetnic. V četrtem poglavju smo opredelili izzive žensk v podjetništvu, kjer smo izpostavili ovire in priložnosti. V nadaljevanju smo predstavili tudi podpore oziroma spodbude za žensko podjetništvo, na koncu teoretičnega dela pa smo opredelili še položaj podjetnic v občini Mislinja. Empirični del je zajemal intervjuje, ki smo jih opravili s tremi podjetnicami z območja občine Mislinja. Odgovore smo primerjali ter ugotovili, da jih je pri odločitvi za lastno podjetniško pot spodbujala družina. Prav tako so vse podjetnice enakega mnenja, da v občini Mislinja ni posebnih spodbud za ženske v podjetništvu, kar je pomembno sporočilo za oblikovalce ekonomske politike na občinski ravni.
Ključne besede: podjetništvo, žensko podjetništvo, značilnosti ženskega podjetništva, ovire pri ženskem podjetništvu, spodbujanje ženskega podjetništva.
Objavljeno: 07.08.2017; Ogledov: 141; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

Iskanje izvedeno v 0.02 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici