| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 99
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Prispevek k zmanšanju zlorabe žensk
Suzana Pak, 2009, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Diplomska naloga predstavlja splošna izhodišča za razumevanje zlorabe, predstavljene so oblike zlorabe nad žensko ter seznanja s posledicami le-teh. V nadaljevanju so opisani najpogostejši storilci zlorab nad žensko, opisane so tudi zakonske ureditve, ki zadevajo zlorabe nad ženskami. Predstavljene so strokovne institucije, ki pomagajo ženskam v boju proti zlorabi. Namen diplomskega dela je bil prispevati k zmanjšanju zlorabe žensk in pomagati k boljši prepoznavnosti kaj je zloraba žensk. Diplomska naloga v empiričnem delu prikazuje rezultate raziskave, ki je bila opravljena pri naključno izbranih rednih študentih 3. letnika Fakultete za zdravstvene vede Maribor. Na začetku našega dela smo si zastavili cilje, ki so nas vodili pri raziskovanju. Glavni cilj je bil ugotoviti, kaj študenti menijo o zlorabi, ali jo prepoznajo ter kaj menijo, zakaj ženske molčijo o zlorabi. Ugotovili smo, da študenti čutijo odpor, jezo in strah ob razmišljanju o zlorabi. Ugotovili smo tudi, da študentje prepoznajo zlorabo. Ugotovili smo, da so študenti mnenja, da ženske molčijo o zlorabi, ker se bojijo storilca, ker se sramujejo zlorabe ter ker so finančno odvisne od storilca.
Ključne besede: Ključne besede: zloraba, ženske, žrtev zlorabe, strokovne institucije, storilci zlorabe, družba,
Objavljeno: 30.04.2009; Ogledov: 2230; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (236,89 KB)

2.
Internet kot pripomoček sodobnega pedofila : diplomsko delo
Marko Svetina, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: spolne zlorabe, otroci, pedofilija, internet, diplomske naloge
Objavljeno: 25.05.2009; Ogledov: 2827; Prenosov: 702
.pdf Celotno besedilo (474,91 KB)

3.
PREPREČEVANJE ZLORAB ELEKTRONSKEGA PLAČEVANJA
Klavdija Kumar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo proučili zgodovinski razvoj elektronskega plačevanja po posameznih fazah razvoja, opredelili smo instrumente elektronskega plačevanja kot so plačilne kartice, elektronski denar ter elektronski ček. Spoznali smo vrste zaščit in varnost podatkov pri elektronskih plačilnih instrumentih ter varne protokole in sisteme na internetu med katere sodijo protokol IPSec, protokol SSL in požarni zid. Proučili smo tudi kako je poskrbljeno za varnost poslovanja s posameznimi plačilnimi instrumenti in ugotovili da ljudje najpogosteje za poslovanje uporabljajo plačilne kartice, medtem ko je za poslovanje najvarnejši elektronski ček. Podrobneje smo spoznali zlorabe na področju plačevanja s plačilnimi karticami med katere sodita metodi skimming s pridobivanjem CSC-številke in skimming s pridobivanjem PIN kode ter kako preprečiti goljufije na tem področju.
Ključne besede: Elektronsko plačevanje, plačilne kartice, elektronski denar, elektronski ček, protokoli, varnost posameznih plačilnih sredstev, zlorabe, preprečitev goljufij.
Objavljeno: 02.12.2009; Ogledov: 1456; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

4.
5.
6.
Odkrivanje spolnih zlorab otrok : diplomsko delo
Robi Borošak, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: kazniva dejanja, spolne zlorabe, spolno nasilje, otroci, preiskovanje, diplomske naloge
Objavljeno: 17.09.2009; Ogledov: 3195; Prenosov: 507
.pdf Celotno besedilo (355,89 KB)

7.
METODOLOGIJA UGOTAVLJANJA IN ODKRIVANJA SPOLNIH ZLORAB OTROK
Sabina Švagan, 2009, diplomsko delo

Opis: Spolne zlorabe otrok so realen družbeni pojav. Pri kazenski obravnavi spolnih zlorab predstavlja glavni problem, kako se dokopati do materialne resnice, še zlasti kadar je žrtev majhen otrok, ki še ne zna ali ne zmore povedati, kaj se mu je zgodilo. Izvedenci tako išcejo nove poti, kako do dokazov s spolnih zlorabah otrok. Ena izmed možnosti se je pokazala v analizah otroških risbic. Raziskave so pokazale, da otroške risbe odsevajo družinsko stanje in so pomembne pri dokazovanju spolnih zlorab v družini, ki so sicer še težje dokazljive od ostalih. Pomemben vidik pri tem pa je poznavanje otroške psihologije in razumevanje psihologije pricanja. Tukaj strokovna javnost ravno opozarja na pomanjkljiva znanja in razumevanje teh podrocij in se zavzema za to, da bi se organizirali vsaj posveti na to temo. Postopki bi zaradi tega bili ucinkovitejši, ker bi se á priori izognili (v marsikaterem primeru) nekaterim napakam kot npr. obsodba napacnega storilca, ponovna zaslišanja otrok žrtev-pric spolnih zlorab, pritožbeni postopki idr.
Ključne besede: otroci, spolne zlorabe, kazenski postopek, otroška risba, sposobnost pricanja.
Objavljeno: 14.12.2009; Ogledov: 2829; Prenosov: 344
.pdf Celotno besedilo (401,87 KB)

8.
ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI V ELEKTRONSKEM RAČUNOVODSTVU
Mitja Marguč, 2009, diplomsko delo

Opis: Pojavlja se vprašanje čemu pravzaprav uporabljati vso novo tehnologijo in varnostne ukrepe oz. kaj je poslovna dodana vrednost? Ali bo podjetje zaradi boljše varnosti in varnostne politike dosegalo boljše poslovne rezultate? Kakšen je pravzaprav učinek večje varnosti podatkov? Odgovor je: večja varnost podatkov zmanjša tveganje poslovanja, zmanjša tveganje pred vdorom v bazo podatkov, zmanjša tveganje pred razkritjem podatkov, zmanjša tveganje pred neskladnostjo z zakonodajo, kot je recimo Zakon o varovanju osebnih podatkov ali drugih zakonov, ki lahko za sabo potegnejo negativne posledice. Zato na varnost podatkov v podjetju in e-računovodstvu ne smemo gledati kot na nekaj, kar so si pred kratkim izmislili, ampak kot na dobro prakso in izkušnje upravljanja s podatki, ki so se nabirala zadnja desetletja. Namen varnostne politike je z informacijsko varnostjo v e-računovodstvu podjetju zagotoviti neprekinjeno poslovanje, omejiti poslovno škodo, zagotoviti skladnost z zakonodajo, obvarovati dobro ime oziroma ugled na trgu ter preprečevati in zmanjševati učinke varnostnih dogodkov. Za izboljšanje informacijske varnosti je poleg zapisane varnostne politike zelo pomembno tudi njeno izvajanje in spremljanje njene učinkovitosti. Prikazali smo, da je visoka stopnja varnosti lahko tudi zelo draga, zato je pomembno pripraviti tako varnostno politiko, ki bo odraz občutljivosti informacij, ki se nahajajo v specifičnem poslovnem okolju.
Ključne besede: E-računovodstvo, varnostna politika, informacijski sistem, prevare in zlorabe v e-računovodstvu, celovita informacijska rešitev, ERP.
Objavljeno: 27.01.2010; Ogledov: 1920; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

9.
Ugrabitve in spolne zlorabe otrok : primer Natasche Kampusch
Meta Cerkvenik, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: ugrabitve, ugrabitelji, žrtve, spolne zlorabe, otroci, primeri, diplomske naloge
Objavljeno: 12.01.2010; Ogledov: 1916; Prenosov: 245
.pdf Celotno besedilo (364,36 KB)

10.
Varnost pri kartičnem POS poslovanju
Vlasta Krajnc, 2016, diplomsko delo

Opis: Nenehne spremembe, hiter razvoj na vseh področjih je dokaz, da živimo v času, ko se je potrebno prilagajati in sprejemati spremembe. Tudi na bančnem področju je razvoj hiter. Včasih je bila gotovina način plačevanja storitev, ki so ga pogosteje uporabljali. Sedaj je gotovino nasledil »plastični denar«, negotovinski način plačevanja blaga in storitev. »Plastični denar« imenujemo plačilne kartice, ki so postale nepogrešljive za vsakega sodobnega potrošnika. Tudi za varnost pri kartičnem poslovanju je potrebno poskrbeti. Uporabnike je potrebno ozaveščati o varni uporabi kartic. Čeprav je za varnost ustrezno poskrbljeno, lahko pride do zlorab. Napadalci, ki nenehno prežijo na uporabnike plačilnih kartic znajo izkoristiti vsako nepazljivost človeka, ki ga lahko stane celo premoženje. Bodisi preko bančnih avtomatov, POS terminalov ali spleta. Banke so tiste, ki naj bi skrbele za ustrezno varovanje opreme, ozaveščanje in izobraževanje osebja in trgovcev. Za boljšo varnost sta pomembna PCI DSS standard in EMV standard.
Ključne besede: kartično poslovanje, plačilne kartice, POS tehnologija, bankomati, zlorabe, varnost, diplomske naloge
Objavljeno: 12.04.2016; Ogledov: 714; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (856,31 KB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici