| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
ZGODOVINA VRTCEV V PRLEKIJI
Monika Panič Puconja, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili vrtce v Prlekiji skozi zgodovino. Tako smo zajeli ustanovitev vrtcev in sicer čas ustanovitve, število vpisanih otrok ob ustanovitvi in strokovni kader. Nadalje so v diplomskem delu predstavljene značilnosti predšolske vzgoje skozi zgodovino v vrtcih v Prlekije, pri čemer je zajeto delo in življenje v vrtcih ter sodelovanje s starši. V diplomskem delu smo se dotaknili tudi strokovnega kadra v vrtcih in izobraževanja skozi zgodovino. Predstavili pa smo tudi delovanje vrtcev v šolskem letu 2007/2008.
Ključne besede: vrtec, Prlekija, zgodovinski razvoj
Objavljeno: 29.08.2009; Ogledov: 2078; Prenosov: 199
.pdf Celotno besedilo (626,16 KB)

4.
KULTURNA ZGODOVINA LAŠKEGA IN OKOLICE
Dobrila Vučenović, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena kulturna zgodovina mesta Laško in njegove okolice. Začetek prinaša nekaj splošnih značilnosti, kot so lega, prebivalstvo in občinski prazniki. V nadaljevanju sem predstavvila razvpj mesta skozi zgodovino,vse od prvih naselitev pa do danes, nakar sledijo opisi spomenikov, arhitekturnih in kulturnih znamenitosti. Predstavljeni so tudi šolstvo, knjižničarstvo in kulturno življenje v Laškem in okolici. Na koncu so predstavljene znane osebnosti oziroma posamezniki, ki so kakorkoli vplivali na kulturni, družbeni in gospodarski razvoj mesta Laško in okolice. V diplomskem delu je uporabljena deskriptivno raziskovalna metoda, pri opisu zgodovinskih dejstev in oseb pa zgodovinska.
Ključne besede: Laško in okolica, zgodovinski razvoj, kultura, znane osebnosti.
Objavljeno: 17.11.2009; Ogledov: 2975; Prenosov: 668
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
POMEMBNI SLOVENCI 18. IN 19. STOLETJA
Polona Žalar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni pomembni Slovenci 18. in 19. stoletja, ki so vodili slovenski narodnostni in siceršnji razvoj in so pomemben del slovenske kulturne zgodovine. Posebej so izpostavljena področja, na katerih je bilo njihovo delovanje pomembnejše in obsežnejše. Ta področja so: narodnopolitično delo, časopisje, literatura, šolstvo in znanost. Predstavljene so družbene, gospodarske in kulturne razmere v začetku 18. stoletja, in sicer čas pred začetkom delovanja pomembnih Slovencev, ki so podrobno predstavljeni, in spremembe, ki so se začele dogajati v drugi polovici 18. stoletja in v 19. stoletju. Osebnosti so kronološko razporejene po letnicah rojstva.
Ključne besede: zgodovinski razvoj, kultura, narodni preporod, narodnopolitično delo, literatura, pomembne osebnosti.
Objavljeno: 05.09.2011; Ogledov: 5339; Prenosov: 593
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

10.
TURISTIČNI POTENCIAL TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA
Andrej Martinek, 2011, diplomsko delo

Opis: Človek je v svoji preteklosti gledal na naravo, kot na nekaj samoumevnega in ji ni namenjal veliko pozornosti. Z vedno večjim uničevanjem narave in onesnaženostjo pa je prišla tudi zamisel o varovanju in ohranjanju narave za sedanje in prihodnje generacije. Zavedanje človeka o pomembnosti narave je tudi tista misel, ki je sprožila idejo o nastanku Triglavskega narodnega parka, ki se lahko pohvali z izjemno pestro, raznoliko in ohranjeno naravo, ki je bila že od nekdaj atraktivna za človeka in je v ta del Slovenije privabljala številne obiskovalce. V svoji diplomski nalogi zato predstavljam turistični potencial Triglavskega narodnega parka. V prvem delu sem spregovoril nasploh o varstvu okolja, nato pa sem prešel na ekološko problematiko in probleme s katerimi se sooča Triglavski narodni park. Nato sem nadaljeval s turizmom, njegovim razvojem, usmeritvijo in predstavitvijo turizma, ki ga najdemo v Triglavskem narodnem parku. V drugem delu sem najprej predstavil Triglavski narodni park, ga umestil v prostor in prikazal njegovo zgodovino. Nato sem predstavil naravnogeografske in družbenogeografske značilnosti območja narodnega parka. V tretjem delu pa sem predstavil naravni in kulturno-zgodovinski potencial za turizem in turistično ponudbo parka. Za konec sem naredil analizo turističnega prometa v Triglavskem narodnem parku ter v zaključku podal še svojo S.W.O.T. analizo.
Ključne besede: Triglavski narodni park, varstvo okolja, trajnostni razvoj turizma, naravni in kulturni-zgodovinski potencial za turizem
Objavljeno: 27.10.2011; Ogledov: 2191; Prenosov: 309
.pdf Celotno besedilo (5,04 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici