| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ SPLETNE TRGOVINE NA OSNOVI SISTEMA ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI PIMCORE
Dejan Kropec, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno področje sistemov za upravljanje vsebin. Pri tem se osredotočamo na zasnovo spletnih sistemov za upravljanje vsebin in spoznamo današnje glavne smernice, ki jih področje zajema tako na spletu kot tudi drugje. Na začetku dela so predstavljeni sistemi za upravljanje vsebin in opisani splošni koncepti upravljanja z vsebinami. V nadaljevanju so proučeni različni tipi sistemov za upravljanje z vsebinami. Osredotočimo se na tipične značilnosti, ki jih takšni sistemi vključujejo. Sledi analiza arhitektur sistemov za upravljanje vsebin in njihovih sestavnih delov. Na področju uporabe so predstavljene aktualne rešitve sistemov za upravljanje vsebin. V praktičnem delu diplomskega dela smo razvili aplikacijo za spletno trgovino z uporabo ogrodja za izgradnjo spletnih aplikacij Zend Framework in sistema Pimcore. Na osnovi pridobljenega teoretičnega znanja je nato z uporabo sistema Pimcore, ki temelji na omenjenem ogrodju, razvit primer tipične aplikacije za elektronsko poslovanje. Razvita aplikacija predstavlja primer osnovne spletne trgovine za prodajo blaga na drobno in vsebuje različne tehnologije razvoja sodobnih spletnih aplikacij, kot so notacija JSON, jQuery in zahteve AJAX.
Ključne besede: upravljanje z vsebinami, sistemi za upravljanje z vsebinami, hiter razvoj aplikacij, elektronsko trgovanje, pimcore, jquery, zend framework
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 809; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (2,43 MB)

2.
UPORABA IN RAZVOJ SPLETNIH REŠITEV S POMOČJO OGRODJA ZEND FRAMEWORK
Matej Pantar, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj spletnih aplikacij z uporabo ogrodja Zend Framework. Pregledani so poglavitni gradniki ogrodja ter prednosti arhitekture in vzorca MVC. Predstavljena je tudi datotečna struktura ogrodja ter opisane pomembne datoteke in komponente. Na kratko je predstavljena tudi najnovejša različica ogrodja, imenovana Zend Framework 2, ter naštete najpomembnejše novosti, ki jih ta prinaša. Vso znanje, ki je bilo pridobljeno iz teoretičnega dela, je bilo nato uporabljeno pri izdelavi spletne strani in primerjavi poteka razvoja s tradicionalnim načinom razvoja aplikacij. Za zaključek so predstavljena še pomembnejša alternativna ogrodja, ki so trenutno na tržišču, in primerjana z ogrodjem Zend Framework.
Ključne besede: Zend Framework, PHP, ogrodje, Zend, razvoj aplikacij
Objavljeno: 29.03.2013; Ogledov: 1164; Prenosov: 123
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

3.
KONCEPT INTERAKTIVNE SPLETNE APLIKACIJE ZA NAČRTOVANJE 3D DIAGRAMOV OSVETLJEVANJA V FOTOGRAFIJI
Igor Benko, 2009, diplomsko delo

Opis: Na spletu obstaja množica fotografskih blogov in spletnih strani za učenje fotografije. Najpogostejši način prikaza informacij o postavitvi elementov osvetlitve na njih je z uporabo diagramov osvetljevanja. Za načrtovanje diagramov že obstaja nekaj rešitev, a imajo te, prav tako kot diagrami sami, veliko pomanjkljivost — prikazujejo le pogled od zgoraj na postavitev. Zaradi tega prihaja do izgube pomembnih informacij o postavitvi elementov osvetljevanja, saj se le-ti ne postavljajo le v vodoravni ravnini, ampak tudi po y osi. Rešitev bomo predstavili s konceptom 3D diagramov osvetljevanja in v obliki Flash aplikacije za načrtovanje diagramov.
Ključne besede: diagram osvetljevanja, fotografija, Flash, ActionScript, Papervision3D, PHP, Zend Framework
Objavljeno: 01.10.2009; Ogledov: 10630; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (3,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici