SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RECIKLAŽA IN PONOVNA UPORABA GRADBENIH MATERIALOV
Natalija Ternik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Zakonodaja Republike Slovenije zajema tudi področje gradbenih odpadkov in podaja smernice, kako zbirati, ločevati, deponirati in predelovati odpadke, nastale pri gradbenih delih. Stopnja uporabe recikliranih izdelkov je zaradi nepoznavanja možnosti reciklaže in ponovne uporabe gradbenih materialov ter posledično nezaupanja v kvaliteto takšnih proizvodov v Sloveniji nizka. Osrednja tematika te diplomske naloge je predstavitev možnosti reciklaže in ponovne uporabe nekaterih materialov za gradnjo. V tem kontekstu bomo predstavili načela in smernice trenutno aktualne teme »Trajnostni razvoj« in »Zelena gradnja«. Omenili bomo nekaj načinov uporabe odpadnih stranskih proizvodov v smislu nadomeščanja okolju neprijaznih materialov in zmanjševanja porabe naravnih virov. Spoznanja o reciklaži in ponovni uporabi lesa bomo uporabili na konkretnem primeru konstruiranja pohištva iz starega ladijskega poda.
Keywords: reciklaža, ponovna uporaba, gradbeni materiali, trajnostni razvoj, zelena gradnja
Published: 24.06.2013; Views: 1514; Downloads: 404
.pdf Full text (4,89 MB)

2.
ZELENA GRADNJA ENOSTANOVANJSKE HIŠE
Nina Vrček, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem opisala zeleno gradnjo enostanovanjske hiše. Opredelila sem se predvsem na teoretični del, ki vsebuje razlago o zeleni gradnji, orientaciji hiše, zelenih strehah in konvencionalnem ogrevanju ter hlajenju zgradbe. K zeleni gradnji pa sodi tudi zbiranje, shranjevanje in uporaba deževnice. Na koncu pa je kratek izračun primerjave med klasično in zeleno gradnjo.
Keywords: zelena gradnja, zelena streha, ogrevanje, hlajenje, obnovljivi viri energije
Published: 23.09.2014; Views: 1015; Downloads: 118
.pdf Full text (2,66 MB)

3.
Pasivna hiša z zeleno streho v posavju
Boštjan Krošelj, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Pasivna hiša predstavlja energetsko najbolj učinkovit objekt, ki ga v povezavi z zeleno streho še nadgradimo in s tem zmanjšamo poseg v naravo. Za gradnjo takšnega objekta uporabimo čim več naravnih materialov iz obnovljivih virov. V diplomskem delu je predstavljen primer takšne hiše in izdelana energetska izkaznica, ki potrjuje energetsko učinkovitost objekta.
Keywords: pasivna hiša, zelena streha, zeleni segment, gradnja
Published: 22.09.2017; Views: 573; Downloads: 135
.pdf Full text (5,61 MB)

4.
Zelena gradnja s konopljo - zasnova enodružinske hiše
Tadej Zemljič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno, kako lahko z uporabo principov zelene gradnje in gradnjo hiš iz konoplje izboljšamo kakovost bivanja in pripomoremo k varovanju okolja. Podani so princip zelenih gradenj, kaj ga določa in ukrepi, potrebni za zmanjšanje porabe energije in vode. Predstavljeni so glavni zeleni materiali in njihove značilnosti. Spoznamo konopljino zgodovino, njeno uporabo in pridelavo ter kaj je konopljin beton in kako ga vgrajujemo. Temu sledi še predstavitev načina, kako graditi s konopljo in kakšne so lastnosti konopljinega betona. Nazadnje je prikazana zasnova enodružinske hiše iz konoplje.
Keywords: konoplja, zelena gradnja, gradnja s konopljo, energetska varčnost
Published: 13.11.2018; Views: 99; Downloads: 19
.pdf Full text (3,76 MB)

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica