| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 56
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
DOBRO POČUTJE IN ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH PRI DELU
Jasmina Paska, 2009, diplomsko delo

Opis: V zadnjih letih raziskovanja dogajanja v podjetjih ugotavljajo, da je človek ključni dejavnik vseh aktivnosti v podjetju. Človeški kapital postaja vse bolj cenjen v ohranjanju konkurenčnosti na globalnem trgu. V podjetju se lahko nezadovoljstvo zaposlenih kaže v izgubi volje za delo, namernem zmanjševanju delovnih naporov, širjenju nezadovoljstva med sodelavci, izostajanje z dela, stavke,… Zato je najboljša strategija podjetja, da odstrani vzroke nezadovoljstva zaposlenih. To je možno le, če vodstvo ugotovi, kakšni so vzroki in katere skupine zaposlenih so jim najbolj izpostavljene. Tako bodo lahko zadovoljni zaposleni sledili svojim ciljem in ciljem podjetja ter pokazali svojo učinkovitost in tako prispevali največ k uspešnosti podjetja. Ključnega pomena za uspešno delo so predvsem medosebni odnosi med zaposlenimi. Da bi se zaposleni dobro počutili na svojem delovnem mestu in bi z veseljem opravljali svoje delo, se morajo razumeti s sodelavci in nadrejenimi, sicer so napeti in komaj čakajo, da zapustijo svoje delovno mesto. Najbolj pomembna lastnost dobrega počutja so vrednote, saj le te ljudi vežejo. Člani neke socialne skupine z med seboj usklajenimi vrednotami se počutijo dobro, saj so jim pomembne enake oziroma podobne stvari. Nekdo daje prednost zabavi, drugi družini, tretji pa zdravju ali kariernemu uspehu. Zato ob sebi potrebujemo ljudi, s katerimi te naše prioritete delimo. Pomembno dejstvo je, da se bomo na delovnem mestu boljše počutili, če bodo naše karierne vrednote usklajene z vrednotami podjetja. Bolj kot se vrednote razlikujejo, težje bomo delali in manj verjetnosti je, da bomo zjutraj odhajali na svoje delovno mesto z nasmehom na ustih in polni energije.
Ključne besede: Ključne besede: pozitivna psihologija, subjektivno emocionalno blagostanje, psihično blagostanje, model petih velikih faktorjev osebnosti, dimenzije psihičnega blagostanja, teoretske razlage subjektivnega blagostanja, politika in dobro počutje zaposlenih, gospodarski kazalniki in dobro počutje zaposlenih, socialni odnosi, vera, kultura in dobro počutje, dobro počutje pri delu, fizično ter mentalno zdravje zaposlenih, prosti čas in dobro počutje, denar in dobro počutje, podjetje, zadovoljni zapo
Objavljeno: 26.07.2010; Ogledov: 6737; Prenosov: 1751
.pdf Celotno besedilo (735,81 KB)

9.
GRANULACIJA V ZRAČNEM TOKU - ANALIZE OBRATOVANJA IN VARNOSTI
Marta Melin, 2010, diplomsko delo

Opis: V podjetju je bila izvedena rekonstrukcija procesa granulacije, ki je vključevala zamenjavo obstoječe granulacijske opreme z novejšo in obnovo prostora v skladu z obstoječo zakonodajo. Razlog za rekonstrukcijo je bila dotrajana granulacijska naprava, s katero je bilo vse težje zadostiti novejšim varnostnim predpisom in standardom, vodenje je bilo ročno, pogosto je prihajalo do izpadov proizvodnje. V diplomskem delu je izvedena ocena spremembe proizvodnega procesa priprave suhega granulata s tehnologijo vrtinčnoslojne granulacije po zamenjavi dotrajanje opreme s sodobnejšo. Podana je primerjava opreme, delovnih postopkov, procesnih parametrov, tehničnih karakteristik in postopkov validacije. Izvedena je študija varnosti in obratovanja z uporabo interne metodologije podjetja in metode HAZOP. Primerjana je protieksplozijska zaščita. Rezultati primerjalnih analiz kažejo veliko prednost nove opreme, ki omogoča računalniško vodenje procesa granulacije pri nadzorovanih tehnoloških pogojih in s tem doseganje stabilne kvalitete produkta. Proizvodni časi so krajši, čiščenje opreme enostavnejše, poraba vode manjša. Študije varnosti in obratovanja kažejo, da so fizične in psihične obremenitve delavcev na novi opremi bistveno manjše, prav tako so manjši požarno-eksplozijska ogroženost in vplivi na okolje. Polkvantitativna analiza tveganj kaže, da so tveganja obratovalnih problemov in varnosti zmanjšana na polovico.
Ključne besede: granuliranje, vrtinčnoslojna granulacija, varnost in zdravje pri delu, tveganje, interna metodologija za izdelavo izjave o varnosti z oceno tveganja, HAZOP, validacija, protieksplozijska zaščita
Objavljeno: 09.09.2010; Ogledov: 2731; Prenosov: 230
.pdf Celotno besedilo (2,24 MB)

10.
PRIPRAVA PROGRAMA USPOSABLJANJA ZA VARSTVO PRI DELU IN VARSTVO PRED POŽARI
Maja Ramšak, 2010, diplomsko delo

Opis: Na začetku diplomskega dela smo predstavili osnovni pomen izobraževanja in pomen zdravja ter varstva pri delu. Pri nas je pravni red na tem področju urejen z Zakonom o varstvu in zdravju pri delu, ki temelji na evropskih ureditvah zdravja in varstva pri delu. V nadaljevanju smo se osredotočili na pripravo programa za usposabljanje varstva pri delu in varstva pred požari v podjetju Trgovina, d. d. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. Prvi del predstavlja teoretični vidik obravnavane teme, saj bomo na njegovi osnovi lažje razumeli praktični del, v katerem smo podrobneje predstavili program usposabljanja za varstvo pri delu in varstvo pred požari. V drugem, raziskovalnem delu, smo prikazali potek izobraževanja z izdelanim programom teoretičnega in praktičnega usposabljanja. Sledijo še analiza in rezultati izvedene raziskave. Zanimali so nas predvsem odgovori na vprašanja o tem, ali so se anketirani že usposabljali iz varstva pri delu in varstva pred požari, ali se jim navedena tematika zdi potrebna in smiselna, koliko časa so pripravljeni nameniti usposabljanju in kakšna znanja pričakujejo, da bodo pridobili na usposabljanju. Raziskava je pokazala, da udeleženci usposabljanje iz varstva pri delu in varstva pred požari ocenjujejo kot pozitivno in pomembno predvsem zaradi varnosti na delovnem mestu. Prav tako je pokazala, da si želijo več podobnih izobraževanj in da potrebujejo obnavljanje že pridobljenega znanja. Večinoma si želijo, da usposabljanje poteka na delovnem mestu in med delovnim časom.
Ključne besede: program, zdravje in varstvo pri delu, varstvo pred požari, zakonodaja, delovna sredstva
Objavljeno: 24.02.2011; Ogledov: 2371; Prenosov: 448
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici