| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Križni zbirnik za signalni procesor TMS 32020 : diplomsko delo
Tatjana Buhner, 1987, diplomsko delo

Ključne besede: računalniki, programska oprema, križni zbirnik
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1175; Prenosov: 0

4.
Programska oprema 32-bitnega mikrokrmilnika
Marko Lutar, 1990, diplomsko delo

Ključne besede: industrijski mikrokrmilnik, programska oprema, križni zbirnik
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1189; Prenosov: 0

5.
STRATEŠKA ANALIZA IN DIAGNOZA V PROCESU STRATEŠKEGA MARKETINGA NA PRIMERU PODJETJA INTEREUROPA D.D.
Matjaž Novak, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so najprej predstavljeni teoretični vidiki procesa strateškega marketinga. Podrobneje je opisana strateška analiza h kateri spada analiza odjemalcev, dobaviteljev in konkurentov ter širše zunanje okolje podjetij. Opisana je tudi SWOT analiza ter opredeljene strateške prednosti, pomanjkljivosti, priložnosti in nevarnosti. V zadnjem poglavju teoretičnega dela pa je predstavljena metoda portfolio analize in metoda življenjskega ciklusa. Spoznanja teoretičnega dela so nato uporabljena na primeru podjetja Intereuropad.d., ki je ena od vodilnih logističnih podjetij v Sloveniji. Na kratko je predstavljena zgodovina podjetja in osnovne dejavnosti ter opisan potek dela zbirnega cestnega transporta. Opisani so odjemalci Intereurope, dobavitelji in njihovi konkurenti. V nadaljevanju je opravljena SWOT analiza za prevoze med Nemčijo in Slovenijo. S tem so ugotovljene prednosti podjetja Intereuropa, njihove pomanjkljivosti, kakšne priložnosti ima podjetje in katere nevarnosti ji pretijo. Opravljena je tudi BCG portfolio matrika in analiza življenjskega cikla SPE uvoza in izvoza med Slovenijo in Nemčijo v podjetju Intereuropa d.d. Vse te ugotovitve pa so nato uporabljene za nadaljnji proces strateškega marketinga.
Ključne besede: strateška analiza, strateška diagnoza, SWOT analiza, Intereuropa d.d., zbirnik
Objavljeno: 02.08.2010; Ogledov: 2668; Prenosov: 393
.pdf Celotno besedilo (332,73 KB)

6.
Uvedba črtne kode v podjetju Gorenje d.d.-zbirnik Valjevo
Gašper Mićin, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomskega dela je optimizirati proces manipuliranja z materialom v zbirniku Valjevo v podjetju Gorenje, d. d., Velenje, kjer se skladišči in odpremlja repromaterial v Srbijo. V Srbiji se nahaja obrat za proizvodnjo bele tehnike in gospodinjskih aparatov. V teoretičnem delu bomo opredelili, kaj je črtna koda, osnovne značilnosti skladiščnega poslovanja. V drugem poglavju bomo podrobneje predstavili obstoječe stanje, prikazali vzroke, ki vplivajo na problem, s pomočjo vzročno-posledičnega diagrama. Kot predlog izboljšave smo podali uvedbo črtnih kod v zbirnik in tudi možnost povečanja skladiščnega prostora oziroma dodajanja regalov.
Ključne besede: koda, Gorenje, Valjevo, zbirnik, repromaterial
Objavljeno: 10.11.2015; Ogledov: 935; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (923,75 KB)

7.
Uvedba zbirnika za hitro pošto v podjetju gorenje d.d.
Melanie Terglav, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu predstavljamo delo v podjetju Gorenje, d. d. Osredotočamo se na delovanje hitre pošte. V prvem delu opišemo podjetje, predstavimo različne ponudnike hitre pošte in podamo teoretične osnove o notranji, nabavni ter prodajni logistiki. V nadaljevanju predstavimo delovanje hitre pošte, delo kurirja in referenta, zadolženega za urejanje tovrstnih pošiljk. Prikažemo možne rešitve za potek dela z zbirnikom za hitro pošto. Zaključimo z ugotovitvijo, da bi bili zbirnik ali zbirna mesta za hitro pošto v Gorenju dobra pridobitev. Pridobitev bi bila varnejša, saj se kurirji ne bi več tako dolgo zadrževali v podjetju. Prednost bi bila tudi, da kurirjem ne bi bilo treba klicati kontaktnih oseb, pošiljko pa bi lahko prevzeli tudi po drugi uri, ko so ostala skladišča že zaprta, in zato ne bi bilo treba podaljševati delovnega časa.
Ključne besede: pošta, pošiljka, logistika, Gorenje, d. d., zbirnik
Objavljeno: 28.02.2019; Ogledov: 152; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici