SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Načrtovanje sistema e-obveščanja
Davorin Kvar, 2011, final seminar paper

Abstract: Diplomsko delo »Načrtovanje sistema e-obveščanja« zajema možne rešitve za direktno obveščanje potencialnih gledalcev predstav za društvo MUKI. V teoretičnem delu so opisane različne možnosti za vnašanje ter shranjevanje podatkov (zbirke podatkov, skladišča), sistemi za posredovanje informacij (e-pošta, RSS, Facebook) ter sistemi za usmerjeno obveščanje. V drugem delu diplomskega seminarja je opisano društvo MUKI, sedanji način obveščanja in kakšne zahteve imajo za nov način obveščanja svojih gledalcev. Tretji del diplomskega seminarja vsebuje moje predloge za rešitev problema društva MUKI. Osredotočil sem se na dva načina obveščanja: obveščanje s pomočjo zbirke podatkov in s pomočjo socialnega omrežja Facebook. Ugotovil sem, da je za društvo MUKI najprimernejši način za obveščanje svojih gledalcev obveščanje s pomočjo zbirke podatkov. Ta rešitev je sicer težja za uporabo, vendar jo lahko razvijejo strokovnjaki, kar jo poenostavi.
Keywords: usmerjeno obveščanje, usmerjeno oglaševanje, e-obveščanje, e-pošta, RSS, Facebook, zbirke podatkov, podatki
Published: 24.05.2011; Views: 1368; Downloads: 64
.pdf Full text (972,52 KB)

2.
MODEL VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV V MALEM PODJETJU
Aida Mujić, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava varovanje osebnih podatkov in bo razdeljeno na dva dela, in sicer na teoretični in analitični. Medtem ko bom v prvem delu skozi teorijo razložila varovanje osebnih podatkov, način zbiranja in obdelave, način shranjevanja osebnih podatkov ter sankcije za kršitev le–teh, pa bo v drugem delu prikazan analitični del kot analiza opravljene ankete med zaposlenimi v treh različnih podjetjih. Anketo bo podprl tudi model večkriterijskega ocenjevanja DEXi.
Keywords: Osebni podatki, kršitve, katalog zbirke osebnih podatkov, obdelava osebnih podatkov, večkriterijski model ocenjevanja, DEXi
Published: 06.03.2012; Views: 1680; Downloads: 126
.pdf Full text (695,18 KB)

3.
PRENOS PODATKOV LOKALNIH NADZORNIH SISTEMOV BMS NA CENTRALNO ODDALJENO LOKACIJO
Primož Mahorič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Sodobne informacijske in komunikacijske naprave so vpete v vse pore sodobnega življenja. Njihovo delovanje je odvisno od računalniških centrov in njihovih oskrbnih sistemov. Te upravljamo z namenskimi nadzornimi sistemi, nameščenimi v lokalnem omrežju računalniškega centra. Obstaja neposredna povezanost med upravljanjem oskrbnih sistemov ter razpoložljivostjo informacijskih in komunikacijskih naprav v računalniških centrih. Krajši je čas prenosa informacij o kritičnih dogodkih in čim bolj je informacija o aktualnem stanju pravilna ter popolna, tem krajši je čas do odprave morebitne napake. V diplomskem delu smo analizirali zahteve ter z uporabo spletnih servisov zasnovali sistem za prenos podatkov iz nadzornih sistemov na oddaljen centralni nadzorni sistem. Spletne servise in ustrezne module sistema smo zasnovali tako, da omogočajo uporabo v različnih okoljih in niso odvisni od specifičnih rešitev v posamičnih računalniških centrih. Posebno skrb smo posvetili razvoju zanesljivega posredovanja in varovanja podatkov, s čimer smo preprečili njihovo izgubo ali zlorabo. V zaključku dela je bila izvedena analiza sistema glede na izhodiščne zahteve. Podali smo tudi usmeritve za nadaljnji razvoj.
Keywords: BMS, podatkovne zbirke, prenos podatkov, računalniški center, spletni servis
Published: 08.09.2016; Views: 305; Downloads: 41
.pdf Full text (5,90 MB)

4.
Obdelava podatkov na velikih zbirkah za tekstovno iskanje v skoraj realnem času, na primeru podatkov kulturne dediščine
Nino Berke, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge smo izdelali novo rešitev za evropsko digitalno knjižnico Europeana. Razvita rešitev preko spletnega programskega vmesnika omogoča evropskim kulturnim ustanovam veliko hitrejšo objavo svojih zapisov oziroma del, v primerjavi s trenutnim procesom, na spletni portal evropske digitalne knjižnice Europeana. Spletni programski vmesnik omogoča tudi zelo hitro obdelavo podatkov, ne glede na že prisotno količino le-teh. Prav tako smo na tej veliki zbirki podatkov implementirali tekstovno iskanje v skoraj realnem času ter tako omogočili čim hitrejši dostop do informacij preko spletnega portala Europeana.
Keywords: tekstovno iskanje, velike zbirke podatkov, kulturna dediščina, indeksiranje, Europeana
Published: 03.07.2017; Views: 1182; Downloads: 94
.pdf Full text (1,62 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica