| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UVEDBA NOVEGA PRODUKTA V IZBRANI ZAVAROVALNICI
Tina Zajec, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo prikazali postopek ob uvedbi novega produkta v zavarovalništvu in analizo rezultatov anketnega vprašalnika. V prvem delu diplomske naloge smo na osnovi domače in tuje literature podali teoretična izhodišča in obrazložili zgodovino zavarovalništva v svetu in Sloveniji, predstavili izbrano zavarovalnico, ki ji bomo podali predlog za uvedbo novega produkta, ter opisali proces uvedbe novega produkta. V drugem delu smo se osredotočili na izbor novega produkta, in sicer demence, ki smo jo podrobneje analizirali, opisali ter izvedli anketo. Na podlagi analize rezultatov anketnega vprašalnika smo prišli do zaključka, da se vedno več ljudi zaveda, v kakšnem porastu je bolezen demenca in kaj to pomeni za oskrbo. Ta bolezen prinese s seboj tudi stroške, ki se jih anketiranci v večini zavedajo. Zato je uvedba tovrstnega produkta smotrna. Za državo je to preveliko breme in ljudje bomo morali večji del tovrstnih stroškov kriti sami. Težava je v premajhnih pokojninah, ki ne zadostujejo za dostojno preživljanje starosti, kaj šele z diagnozo demence. Domovi za starejše so že brez popolne oskrbe, ki je seveda najdražja, dovolj dragi, da nekomu z nizko pokojnino predstavljajo problem. Delež pri oskrbi se delno krije iz obveznega in prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, kar pa je absolutno premalo, da bi si lahko oseba z minimalno pokojnino in diagnozo demence, pri kateri ni več samostojna, lahko sama pokrila stroške. Zato v večini primerov svojci plačujejo razliko, ki je potrebna, da je lahko bolna oseba v domu. Diplomsko delo je pokazalo, da je uvedba novega produkta, zavarovanja demence, smiselna in na slovenskem trgu potrebna, saj je na podlagi analize trga izraženo mnenje, da bi potencialni zavarovanci novo ponujeno zavarovanje kupili. Zavarovanci bi imeli na ta način zagotovljeno rento ali pa bi zavarovalnica institucijam, ki nudijo oskrbo zavarovancem, nakazovala delež, ki bi ga bilo potrebno doplačati v primeru premajhne pokojnine. S tem bi zavarovanci razbremenili svojce, potencialne stroške zdravljenja in oskrbe oziroma bi si sami omogočili brezskrbno oskrbo v starosti.
Ključne besede: zavarovalništvo, zavarovalniški produkti, analiza, demenca
Objavljeno v DKUM: 06.10.2016; Ogledov: 887; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (922,73 KB)

2.
IZDELAVA FACEBOOK FAN STRANI ZA PODJETJE SAFE INVEST- MREŽA D.O.O.
Domen Zavec, 2011, diplomsko delo

Opis: Družbena omrežja postajajo vse pomembnejši del nastopa in predstavitve podjetij na internetu. S pojavom družbenih omrežij se je organizacijam in njihovim blagovnim znamkam ponudila priložnost, da uberejo nov kanal komuniciranja z obstoječimi in potencialnimi kupci / strankami. Danes si skorajda več ne predstavljamo, da ne bi imeli interneta in bili del družbenih omrežij. Tako so družbena omrežja postala nekaj vsakdanjega v našem življenju. Prav to so začela izkoriščati podjetja, saj lahko pridejo na zelo enostaven način do komunikacije z svojimi strankami. Danes poznamo zelo različna družbena omrežja, ki se pojavljajo na internetu. Skozi diplomsko nalogo sem opisal in razložil kaj so družbeni mediji in katera družbena omrežja se pojavljajo na njih. Zelo podrobno sem se posvetil družbenemu omrežju Facebook, saj je najbolj razširjen v Sloveniji in prav tako v svetu. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnih in praktičnih ciljev. Najprej sem se posvetil teoretičnemu delu diplomskega dela, v katerem opisujem nastanek spleta 2.0. Prav tako sem predstavil družbene medije in družbena omrežja,ki so del nastanka spleta 2.0. Preučil sem katere so glavne prednosti in slabosti družbenih omrežij za podjetja, ki se pojavljajo na njih. V praktičnem delu diplomskega dela sem se posvetil družbenemu omrežju Facebook. Razložil sem kako se naredi Fan stran za podjetje, ki se hoče predstaviti na Facebooku. Prav tako praktični del temelji na analizo marketinškega komuniciranja podjetja Safe Invest Mreže na družbenih omrežjih. Izdelal sem lastno Fan stran in naredil strategijo oglaševanja in komuniciranja za podjetje. Na koncu diplomskega dela sem naredil analizo pet mesečnega delovanja Fan strani in opisal prednosti, ki jih je podjetje pridobilo.
Ključne besede: Ključne besede: splet 2.0, družbeni mediji, zavarovalniški produkti, Fan stran, Safe Invest Mreža.
Objavljeno v DKUM: 09.09.2011; Ogledov: 2637; Prenosov: 226
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

3.
RAZVOJ IN PERSPEKTIVA BANČNEGA ZAVAROVALNIŠTVA V SLOVENIJI
Barbara Herjavec, 2009, diplomsko delo

Opis: Slovenija na področju bančnega zavarovalništva še ni dosegla ravni razvitosti držav, ki je značilen za starejše članice skupnega evropskega prostora. Danes večina slovenskih bank preko svojih okenc ponuja bančno zavarovalniške storitve, ki pa jih je večina za enkrat omejena na ponujanje različnih vrst življenjskih zavarovanj. Od teh je najbolj razširjena ponudba življenjskih zavarovanj, kjer zavarovalec prevzema naložbeno tveganje (t.i. »Unit—linked Life Insurance«). Banke pa postopoma že uvajajo trženje raznih oblik premoženjskih zavarovanj (avtomobilsko odgovornost, zavarovanje stanovanjskih objektov in premičnin itd.). Omenjena zavarovanja so zelo kompleksna in se banke z njimi posredno verjetno ne bodo nikoli ukvarjale (denimo zaradi načina likvidacij škod), so pa možne izpeljanke. Banke bodo morale najti upravljavce škod, se povezati s klicnimi centri (kamor lahko stranke pokličejo ob nezgodi) in asistenčnimi družbami (ki urejajo stvari za zavarovance). Iz diplomskega dela lahko povzamemo, da se slovenski trg bančno zavarovalniških produktov razvija in ima še veliko potenciala. Slovenski potrošnik potrebuje in si želi bančno zavarovalniških storitev tako zaradi načina življenja, kateremu smo priča kot tudi zaradi demografskih sprememb. Še posebej se potencial za banke kaže na področju dopolnilnega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja in pokojninskih zavarovanj.
Ključne besede: banke, zavarovalnice, bančno zavarovalništvo, perspektiva bančnega zavarovalništva, razvoj bančnega zavarovalništva, zavarovalniški produkti.
Objavljeno v DKUM: 01.04.2010; Ogledov: 2654; Prenosov: 259
.pdf Celotno besedilo (357,68 KB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici