| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba sodobne arhitekture na področju razvoja aplikacij
Matej Semenič, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili, kaj je arhitektura aplikacije in se nato osredotočili na monolitno in mikrostoritveno arhitekturo. Tekom raziskovanja smo uporabili analizo sekundarne literature in anketiranje. Ugotovili smo, da mikrostoritvena arhitektura ne rešuje težav monolitne arhitekture. Prav tako smo ugotovili, da pri virtualnih izvajalnih okoljih vsak virtualni stroj vsebuje lasten gostiteljski operacijski sistem, medtem ko zabojniki uporabljajo enak gostiteljski operacijski sistem. V diplomskem delu smo ugotovili, da se zadovoljstvo strank z vpeljavo DevOps procesa bistveno izboljša, podjetje pa je izpostavljeno tveganju varnostnih vprašanj.
Ključne besede: mikrostoritvena arhitektura, monolitna arhitektura, API, zabojniki, DevOps
Objavljeno: 04.07.2019; Ogledov: 752; Prenosov: 329
.pdf Celotno besedilo (1,94 MB)

2.
Uporaba zabojnikov v procesu neprekinjene dostave informacijskih rešitev
Christian Kohek, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja tehnologije virtualizacije na nivoju operacijskega sistema in jih primerja s klasično virtualizacijo. Podrobneje so opisani implementacija zabojnikov Docker in orodja, ki tvorijo celovito platformo za delo z zabojniki. Uporaba zabojnikov je predstavljena skozi pregled procesa neprekinjene integracije, dostave in namestitve informacijskih rešitev. Pri tem je izpostavljena uporaba mikrostoritev in njihova dostava v zabojnikih. V praktičnem delu smo prikazali neprekinjeno integracijo, dostavo in namestitev mikrostoritve v zabojniku Docker v produkcijsko okolje.
Ključne besede: zabojniki, Docker, neprekinjena dostava, mikrostoritve
Objavljeno: 15.09.2016; Ogledov: 878; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

3.
Uvedba RFID tehnologije v podjetju KSP Hrastnik, d.d.
Jerneja Senčar, 2013, magistrsko delo

Opis: V času sodobne tehnologije so se začeli pojavljati novi načini zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov. Razvila se je nova identifikacijska oprema za zabojnike in vozila, razvile pa so se tudi računalniške aplikacije, ki omogočajo obvladovanje komunalnih odpadkov. V magistrski nalogi bomo predstavili nov način zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov, to je vgradnja RFID čipov na zabojnikih oziroma sistem »plačaj, kolikor odložiš«. Prikazali bomo različne izračune sedanjega stanja (pobiranje in odvoz odpadkov) in jih primerjali z izračuni po uvedbi RFID tehnologije. Zanima nas tudi strošek investicije v to tehnologijo in seveda povrnitev stroškov. V nalogi bomo prikazali tudi spremembe, ki jih ta tehnologija prinaša in preverili ali je smiselna za KSP Hrastnik.
Ključne besede: komunalni odpadki, RFID, »plačaj, kolikor odložiš«, Komunalno-stanovanjsko podjetje Hrastnik, d. d., zabojniki, smetarska vozila.
Objavljeno: 12.10.2013; Ogledov: 1432; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

4.
DOLOČITEV UČINKOV SPREMEMBE LOKACIJE PODJETJA SIMBIO
Borut Ravnak, 2011, diplomsko delo

Opis: Prispevanje k zaščiti in ohranjanju narave ima izredno velik pomen. Za čim manj prizadeto stanje v naravi je potrebno skrbno načrtovanje odgovornega ravnanja z odpadki. Odpadkov se ni mogoče znebiti, saj se pojavljajo iz dneva v dan. Vsi odpadki niso škodljivi in neuporabni, ampak so lahko tudi koristni. Nekatere vrste odpadkov se da reciklirati in vrniti nazaj v uporabo. Naloga komunalnih in drugih podjetji, ki ravnajo z odpadki, je torej pravilno zbiranje, razvrščanje in odvažanje. Diplomsko delo bo temeljilo na analizi podjetja Simbio d. o. o., ki se ukvarja z različnimi dejavnostmi, ki prispevajo k čistejšemu okolju. V uvodnem delu smo predstavili problem časovno neučinkovitega transporta odpadkov in na kratko predstavili možno rešitev. Opisali smo podjetje, njegove dejavnosti in uporabljene metode dela za izdelavo naloge. V teoretičnem delu smo razložili osnovne pojme, ki se navezujejo na problem. V praktičnem delu smo natančno opisali problem, predstavili možne rešitve in poiskali najprimernejšo.
Ključne besede: transport, zabojniki, odpadki
Objavljeno: 23.10.2011; Ogledov: 1346; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (2,76 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici