| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjalna analiza vtičnikov za spletno trgovino za cms joomla
Jan Bogataj, 2020, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo na kratko predstavili CMS Joomla in metodologijo testnega pristopa razvoja informacijskega sistema. V raziskovalnem delu smo raziskali in opisali tri najpogosteje uporabljene vtičnike za spletno trgovino za CMS Joomla in za vsakega izdelali SWOT-analizo. Na osnovi rezultatov smo izbrali najboljšega in izdelali delujočo testno spletno trgovino ter izvedli testni nakup izdelka.
Ključne besede: Joomla, XAMPP, SWOT-analiza, vtičniki trgovanja, spletna trgovina
Objavljeno: 10.03.2020; Ogledov: 455; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (2,66 MB)

2.
Izdelava in optimizacija spletne strani za storitveno podjetje
Rok Vengar, 2019, diplomsko delo

Opis: Danes podjetja brez svoje spletne strani težje dosežejo ciljne kupce kot podjetja, ki se predstavljajo tudi prek spleta. Dobro izdelana in optimizirana spletna stran privlači potencialne kupce, ki se zanimajo za storitev ali izdelek podjetja. V okviru diplomskega dela smo se odločili izdelati in optimizirati spletno stran za storitveno podjetje, ki te še ni imelo. Diplomska naloga opisuje proces izdelave spletne strani s programom Wordpress. Za izdelavo in nadaljnjo optimizacijo spletne strani smo uporabili različna orodja in vtičnike. S spremljanjem analitike spletne strani ugotavljamo učinkovitost optimizacije spletne strani. Za doseganje večje prepoznavnosti in boljše uvrstitve spletne strani smo ustvarili tudi profile na družbenih omrežjih. V prihodnosti bomo spletno stran še optimizirali in redno dodajali aktualno vsebino. Le tako lahko spletna stran uspešno konkurira drugim spletnim stranem.
Ključne besede: spletna stran, optimizacija spletne strani, Wordpress, vtičniki, analiza
Objavljeno: 14.11.2019; Ogledov: 629; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (3,66 MB)

3.
Razvoj spletne trgovine na platformi wordpress
Jani Nedeljko, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta predstavljena razvoj in uporabnost vtičnikov na platformi WordPress, kot dodatek k zelo priljubljenemu vtičniku za spletno trgovino, WooCommerce. Med drugim si ogledamo sistem za upravljanje vsebin WordPress, vtičnik WooCommerce ter izdelavo in integracijo vtičnikov v sistem. Predstavimo tudi napotke za vzpostavitev lastne spletne trgovine in implementiramo lasten vtičnik, ki dopolni WooCommerce. Izdelali smo vtičnik, ki lastnika trgovine in kupca o nakupu v trgovini obvesti s SMS-sporočilom, omogoča shranjevanje kupcev v seznam in brisanje iz tega seznama ter funkcije, kot so pošiljanje SMS-sporočil izbranim strankam, izvoz in uvoz strank.
Ključne besede: spletne trgovine, WordPress, WooCommerce, vtičniki
Objavljeno: 24.08.2018; Ogledov: 707; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

4.
RAZVOJ PREDVAJALNIKA VSEBIN DIGITALNEGA SPOROČANJA
Gregor Pohajač, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj predvajalnika vsebin digitalnega sporočanja, temelječega na brskalniku, ki je realno-časovno povezan z osrednjim strežnikom. V začetku govorimo o naravi vsebin in različni terminologiji. Predstavimo koncept podajanja vsebin Adin DS, ki nam bo služil kot vodilo za razvoj predvajalnika. Nadaljujemo z definicijo komponent, komunikacije in spletnega brskalnika kot osrednje medijske predvajalne aplikacije z njenimi znanimi prednostmi in slabosti. V zadnjem delu podamo uporabo komponent in tehnike pri razvoju predvajalne naprave Adin Device. V zaključku podamo ugotovitve in možne izboljšave na področju datotečne zaščite sistema, prenosu vsebine ter načina predvajanja video vsebine, ki bo sledil zadanim izhodiščem.
Ključne besede: Digitalno sporočanje, oblačno računalništvo, platforma kot storitev, storitev kot storitev, spletni brskalnik, vtičniki NPAPI, vtičnik VLC, HTML5 video, realno-časovna komunikacija, protokol WebSocket, datotečni sistem Aufs
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 932; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

5.
6.
RAZVOJ SPLETNEGA MESTA ZA PODROČJE ODNOSOV Z JAVNOSTMI NA OSNOVI SISTEMA WORDPRESS
Dunja Šulc, 2013, diplomsko delo

Opis: Za urejanje in vzdrževanje spletnih vsebin so vse bolj priljubljeni sistemi WCMS (Web Content Management System), po slovensko sistemi za upravljanje spletnih vsebin. Te programske rešitve od uporabnika ne zahtevajo znanja označevalnega jezika HTML, zato je upravljanje vsebin poenostavljeno. Kljub temu pa je pomembno, da se uporabnik zaveda možnosti prilagoditve in nadgraditve sistema, ki bo ustrezal njegovim specifičnim potrebam in željam. Z optimalnimi razširitvami in vpeljavo dodatnih funkcionalnosti prilagodimo sistem za lastne potrebe in s tem poskrbimo, da bo naše delo potekalo bolj kvalitetno, hitreje ter ceneje. V diplomskem delu smo spoznali nadgradnjo spletnega mesta, postavljenega na odprtokodni programski rešitvi WordPress, za potrebe predstavnika za odnose z javnostmi, na primeru Študentskega sveta Univerze v Mariboru.
Ključne besede: sistemi za upravljanje spletnih vsebin, spletno mesto, WordPress, vtičniki, odnosi z javnostmi
Objavljeno: 20.09.2013; Ogledov: 1058; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

7.
RAZVOJ VTIČNIKOV ZA NADZORNI SISTEM NAGIOS
Damjan Žiberna, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je prikazan razvoj vtičnikov nadzornega sistema Nagios, ki so bili razviti prav za specifično aplikacijo VPN povezave. Prvi vtičnik preverja pravilnost delovanja VPN povezave, ki za svoje delovanje uporablja standardna orodja na nestandardni način. Drugi vtičnik pa zna odpravljati napake, ki se ob samodejnih vzpostavitvah takih povezav lahko pripetijo. Ker je vizualizacija stanja nadziranega sistema koristna in pomembna funkcija nadzornega sistema Nagios, je v diplomski nalogi podana izboljšava programskega modula za izris zemljevida naprav.
Ključne besede: razvoj, vtičniki za nagios, nadzor, vizualizacija
Objavljeno: 03.08.2012; Ogledov: 1182; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

8.
RAZVOJ VTIČNIKOV ZA PLATFORMO ECLIPSE
Jernej Tuljak, 2009, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu smo opisali nekatere vidike razvoja vtičnikov za platformo Eclipse. Navedli smo informacije o tem, kaj vse razumemo pod imenom Eclipse, naredili pregled zgodovine platforme in na njej zgrajenega integriranega razvojnega okolja ter jo umestili v svetu razvoja programske opreme. Spoznali smo odprtokodno naravo razvoja platforme, vlogo vtičnikov v njeni arhitekturi in predstavili tehnologijo OSGi, ki vtičnike omogoča. Kot primer uporabe tehnologije Eclipse v drugih produktih, smo opisali tudi platformo Jazz. V praktičnem delu diplomskega dela so predstavljene podrobnejše lastnosti vtičnikov in nekatera orodja, ki se pri njihovem razvoju uporabljajo.
Ključne besede: informacijske rešitve, integrirana razvojna okolja, Eclipse, vtičniki, OSGi
Objavljeno: 16.11.2009; Ogledov: 1653; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (1,94 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici