| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
USPOSABLJANJE ZA DELO S PROGRAMI ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE V DRUŽBI MERCATOR D.D.
Helena Krivec, 2009, diplomsko delo

Opis: Skupina Mercator je vodilna trgovska veriga v Sloveniji in ena od največjih in najuspešnejših trgovskih verig v jugovzhodni Evropi. Naša najpomembnejša dejavnost je trgovina na drobno in debelo. Značilnost Mercatorja je široka razvejanost prodajne mreže s številnimi prodajnimi formati, kot so nakupovalni centri, hipermarketi, supermarketi, samopostrežne in specializirane prodajalne. Zaradi razvejanosti lokacij je elektronsko poslovanje v tako velikem podjetju izrednega pomena, saj omogoča stalno povezanost, hiter in kvaliteten prenos podatkov in posredovanje navodil. V preteklem letu smo v vseh maloprodajnih enotah uvedli elektronsko pošto in razvili lasten spletni portal. Učinkovita uporaba pa je seveda vezana na znanje in veščine zaposlenih v prodajalnah. Zato sem želela v diplomski nalogi ugotoviti usposobljenost uporabnikov na tem področju. V teoretičnem delu sem predstavila nekaj splošnih pojmov o izobraževanju, ugotavljanju potreb po izobraževanju, o izobraževanju odraslih, motivaciji za izobraževanje, potrebi po vseživljenskem izobraževanju in predstavila teorijo kurikuluma. Predstavila sem osnovno uporabnost programov Open Office Wreiter, Calc, elektronsko pošto Thunderbird ter področje našega portala. V nadaljevanju naloge predstavljam Skupino Mercator, vodilno trgovsko verigo v Sloveniji in eno od največjih in najuspešnejših trgovskih verig v jugovzhodni Evropi, katere del sem tudi sama. V raziskovalnem delu sem predstavila skupine dejavnosti kurikuluma, sodobne oblike pomoči za pripravo izobraževanja. Pridobljeno znanje sem uporabila za praktičen prikaz izobraževanja na področju e-poslovanja po opisanih skupinah. Drugi del raziskave temelji na anketnem vprašalniku, ki je bil posredovan poslovodjem v Mercator d.d. na maloprodajnem območju 3, ki ga sestavlja 50 poslovalnic na severovzhodnem delu Slovenije. Ugotovila sem, da so izobraževanja v Mercatorju organizirana v skladu s potrebami poslovanja in so dosegljiva zaposlenim. Pridobljeno znanje zaposleni prenašajo na sodelavce in razpolagajo z ustrezno strokovno literaturo, ki je dosegljiva tudi na Mercatorjevem spletnem portalu. Zavedajo se, da je e-poslovanje dejstvo, od katerega je danes in bo jutri v celoti odvisen razvoj in učinkovitost podjetij. Uvedbo e-pošte so sprejeli zelo pozitivno, saj jim olajšuje poslovanje.
Ključne besede: - izobraževanje - usposabljanje - vseživljensko izobraževanje - računalniški programi - elektronsko poslovanje - kurikulum
Objavljeno: 17.07.2009; Ogledov: 2470; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (826,45 KB)

2.
3.
MOTIVACIJA ZA IZOBRAŽEVANJE ZAPOSLENIH NA PODROČJU ZDRAVSTVENE NEGE
Jasmina Kamenčić, 2014, diplomsko delo

Opis: Vloga medicinske sestre se je z leti močno spremenila. Na te spremembe so vplivali številni in različni dejavniki. Pojav novih znanj, veščin, usposobljenosti ter razvoj medicine in tehnologije pomenijo priložnost za zdravstvo, da ponudi svojim uporabnikom nove oblike storitev in obravnave. Vse to zahteva od medicinskih sester, da gredo v korak s časom, da vedno znova obnavljajo svoja znanja in pridobivajo nova. Zaradi navedenega pridobivata v zadnjih nekaj letih vseživljenjsko učenje in izobraževanje vedno večji pomen. Na vedno večji pomen vseživljenjskega učenja in izobraževanja vplivajo zlasti hitre spremembe v današnji družbi, ki zahtevajo od posameznih skupin, institucij in posameznikov prožnost in ustvarjalnost. Vseživljenjsko učenje in izobraževanje postajata vedno bolj pomembna in potrebna zaradi daljšanja delovne dobe, ki je rezultat počasnejšega staranja prebivalstva, zaradi nove tehnologije, napredovanja medicine in zdravstvene nege, večje skrbi za zdravje, razvoja sociologije, psihologije, menedžmenta itd. V diplomski nalogi smo predstavili poklic medicinske sestre, področje delovanja, izobraževanje tekom delovne kariere in dejavnike, ki medicinske sestre motivirajo pri izobraževanju.
Ključne besede: medicinska sestra, zdravstvena nega, Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, vseživljensko izobraževanje in učenje, motivacija in motivacijski dejavniki.
Objavljeno: 08.04.2014; Ogledov: 1854; Prenosov: 248
.pdf Celotno besedilo (783,77 KB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici