| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjalna analiza platform za izdelavo spletnih mest google sites wix
Mateja Orešek, 2017, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega seminarja je izdelava spletnih mest s pomočjo brezplačnih orodij. V današnjem času podjetja nujno potrebujejo spletno mesto, saj večina ljudi pridobi informacije na svetovnem spletu in za nekatera podjetja je strošek izdelave spletnega mesta prevelik, zato smo v diplomskem projektu preverjali, ali lahko izdelamo spletno mesto brez znanja programiranja in ali je spletno mesto, izdelano z brezplačnimi orodji, vseeno lahko videti profesionalno. Namen diplomskega projekta je primerjava funkcionalnosti dveh brezplačnih orodij za izdelavo spletnega mesta. Testirali smo orodji Google Sites in Wix. Ti sta si v veliki meri med seboj zelo podobni, uporabniški vmesnik se sicer rahlo razlikuje, funkcionalnost orodij pa kar precej. Da smo lahko orodji primerjali, smo v skladu s fazami življenjskega cikla izdelave spletnih mest izdelali dve podobni spletni mesti in to nato primerjali.
Ključne besede: spletno mesto, spletna stran, brskalnik, vrste spletnih mest, brezplačna orodja za izdelavo spletnih mest, izdelava spletnega mesta, trendi spletnih mest.
Objavljeno v DKUM: 01.12.2017; Ogledov: 1603; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

2.
IZDELAVA SPLETNEGA MESTA ZA MIKRO PODJETJE S POMOČJO BREZPLAČNIH SPLETNIH ORODIJ
Simon Prajndl, 2015, magistrsko delo

Opis: Tema magistrskega dela je izdelava spletnega mesta za mikro podjetje s pomočjo brezplačnih spletnih orodij. Ker podjetje skorajda nujno potrebuje spletno mesto, saj ljudje večino informacij pridobimo na svetovnem spletu, strošek izdelave spletnega mesta pa je za marsikatero mikro podjetje lahko prevelik, smo v magistrskem delu preverjali, ali lahko z minimalnimi finančnimi sredstvi in brez znanja programiranja izdelamo spletno mesto. Namen magistrskega dela je primerjava funkcionalnosti petih brezplačnih orodij za izdelavo spletnih mest. Testirali smo orodja Weebly, Wix, Webs, Webnode in Hostinger/Zyro builder, ki temeljijo na freemium poslovnem modelu. Ugotovili smo, da so si brezplačna orodja za izdelavo spletnih mest v veliki meri podobna med sabo. Uporabniški vmesniki orodij se rahlo razlikujejo, orodja pa se precej razlikujejo v funkcionalnostih, ki so nam na voljo v brezplačni različici. Testirana orodja smo ocenili glede na različne kriterije in glede na lastnosti, ki bi jih po našem mnenju spletno mesto mikro podjetja moralo imeti. Na podlagi ocenjevanja smo orodje Hostinger/Zyro builder ocenili kot najprimernejše za izdelavo spletnega mesta. V skladu s fazami življenjskega cikla izdelave spletnih mest smo s pomočjo najprimernejšega orodja izdelali spletno mesto za podjetje Jasmina studio nege in sprostitve, Jasmina Turk s. p.
Ključne besede: spletna stran, spletno mesto, vrste spletnih mest, življenjski cikel izdelave spletnih mest, brezplačna orodja za izdelavo spletnih mest, izdelava spletnega mesta
Objavljeno v DKUM: 04.06.2015; Ogledov: 2181; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (4,31 MB)

3.
UVEDBA SPLETNEGA MESTA ZA MAJHNO PODJETJE NA PRIMERU AVTOPRALNICE ŽIŽEK
Tadej Žižek, 2013, diplomsko delo

Opis: Z diplomskim seminarjem, z naslovom Uvedba spletnega mesta za majhno podjetje na primeru Avtopralnice Žižek, smo želeli ubrati novo komunikacijsko pot do naših strank. Za to pot smo si izbrali internet, ki je v današnjih dneh že na ravni televizijskih in radijskih medijev. Diplomski seminar nam tako predstavi teorijo, katera je povezana z internetom, spletnimi mesti, spletnimi portali in spletnimi stranmi, predstavljene so pa tudi vrste spletnih mest ter zgradba le-teh. Pridobljeno teoretično znanje nam diplomski seminar poskuša zaključiti s primerom uvedbe spletnega mesta za manjše podjetje. V današnjem času je za podjetja, ki želijo uspeti, ali pa le obstati na trgu, izrednega pomena to, da so v nenehnem stiku s svojimi strankami, najbolj dostopen medij za to pa vse bolj postaja internet.
Ključne besede: internet, splet, spletno mesto, spletna stran, spletni portal, uvedba spletnega mesta, internet ter njegov razvoj, zgradba spletnih mest, vrste spletnih mest
Objavljeno v DKUM: 30.10.2013; Ogledov: 1655; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici