| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIMERJALNA ANALIZA POSLOVNIH MODELOV SPLETNIH TRGOVIN
Sašo Djordjević, 2013, magistrsko delo

Opis: Področje je elektronsko poslovanje oziroma natančneje splošni proces elektronskega poslovanja z poudarkom oziroma z natančnejšim preučevanju področja spletnega poslovanja, natančneje spletna trgovina. Posebni pomen je potrebno posvetiti tematiki spletnih trgovin, ki v svoji osnovi predstavljajo zaokroženo osnovo in osredotočenje tega magistrskega dela. Za uspešni vpogled v tematiko spletnih trgovin je posebej pomembno, da si ponazorimo njihovo delovanje, ter osnovo iz katerih izvira in se razvijajo spletne trgovine. Vsekakor pa je potrebno ponazoriti, da za uspeh ali propad spletne trgovine vpliva možnost prilagajanja in osebni razvoj. Na samem koncu tega magistrskega dela je potrebno poudariti misel, da je spletna trgovina danes od odvisnega pomena za našo moderno družbo in, da se je potrebno tega tudi zavedati.
Ključne besede: Elektronsko poslovanje, spletna trgovina, elektronsko nakupovanje, B2C, B2B, vrste elektronskega poslovanja, modeli elektronskega poslovanja
Objavljeno: 16.10.2013; Ogledov: 1276; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

2.
UVAJANJE ELEKTRONSKEGA BANČNIŠTVA NA PRIMERU NOVE LJUBLJANSKE BANKE
Mojca Kamenšek, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Elektronsko poslovanje se je zelo hitro širilo na vseh področjih, in se bo po vsej verjetnosti še dalje. Ponudniki informacijskih sistemov ponujajo vedno nove rešitve za lažje ter bolj varno poslovanje, zato se vsakih nekaj let organizacije odločajo za posodobitev ali zamenjavo že obstoječih informacijskih sistemov. To je popeljalo podjetja in institucije do lažjega, hitrejšega in s finančnega vidika cenejšega poslovanja. Banke so se na začetku morale prilagoditi razmeram na trgu, in tudi same uvesti nove načine poslovanja. Banke so najprej uvedle bankomate, in plačilne kartice, nato pa začele še s poslovanjem preko interneta, ter mobilnega bančništva, kar je pomenilo konec čakanja pred bančnimi okenci. Prebivalstvo in podjetja zato večino bančnih storitev opravljajo preko računalnika.
Ključne besede: Elektronsko poslovanje, zgodovina elektronskega poslovanja, vrste elektronskega poslovanja, elektronsko bančništvo, elektronsko bančništvo v Sloveniji, uvajanje elektronskega bančništva, uvajanje elektronskega bančništva na primeru NLB
Objavljeno: 23.12.2010; Ogledov: 1796; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (397,59 KB)

3.
INTEGRACIJA ELEKTRONSKIH PRODAJNIH POTI V BANKAH
Vesna Lipuš, 2009, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi smo predstavili elektronske prodajne poti bank ter kot primer prikazali še elektronske prodajne poti, ki jih pri svojem poslovanju uporablja Banka Celje d.d. To temo smo raziskali zaradi zanimivosti, predvsem pa zaradi porasta elektronskega poslovanja pri nas v zadnjih letih. Kot vemo je elektronsko poslovanje zelo širok pojem, zato je treba omeniti, da obsega ta pojem tudi elektronsko bančništvo, elektronsko trženje, elektronsko trgovanje, spletno trgovanje, svetovanje na daljavo, elektronsko zavarovalništvo, delo na daljavo, pouk na daljavo… Diplomsko delo smo razdelili na več poglavij in sicer zato, da je bolj pregledno in da se bralci najprej seznanijo z samim pojmom elektronskega poslovanja in da lahko vidijo katere elektronske prodajne poti nudijo banke, med njimi tudi Banka Celje d.d. ki smo jo vključili v diplomsko delo kot primer. Prvi del je tako namenjen razlagi pojma elektronskega poslovanja in razvoju le-tega. Dotaknili smo se tudi vrst elektronskega poslovanja, namenili nekaj besed prednostim in slabostim, ter varnosti elektronskega poslovanja, ki je zelo pomemben element elektronskega poslovanja, še zlasti v današnjih časih, ko se število uporabnikov povečuje. V tem delu smo tudi prikazali vrste elektronskih prodajnih poti, ki jih uporabljajo banke, kot so na primer: bančni avtomati, bančni kioski, pos terminali, telefonsko bančništvo, internetno bančništvo ter druge možne elektronske prodajne poti. V drugem delu pa smo kot primer vzeli Banko Celje d.d. in njene elektronske prodajne poti. Najprej smo nekaj besed namenili izključno Banki Celje d.d., njeni zgodovini in razvoju, nato pa se posvetili elektronskim prodajnim potem. Zaradi zaupnih podatkov, ki nam jih Banka Celje d.d. ne sme posredovati, smo bili omejeni z literaturo. Tako smo podatke črpali iz interneta in raznih brošur, ki so nam jih posredovali zaposleni na Banki Celje d.d. Klasični načini plačevanja s čeki in gotovino, postopoma izginjajo iz prometa, nadomeščajo pa jih sodobni načini plačevanja. Čemu bi nosili gotovino za plačevanje položnic in se izpostavljali nevarnosti ropa, ko pa lahko to izvršimo kar doma s klikom na miško, s tem pa prihranimo tudi pri času. Elektronsko poslovanje nam tako omogoča hitro in kakovostno izvajanje bančnih storitev.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, vrste elektronskega poslovanja, elektronske prodajne poti, internet, komitent, bančni avtomati, informacijski terminali, bančni kioski, pos delovna mesta, internetno bančništvo, telefonsko bančništvo, mobilno bančništvo, klicni centri, pametna kartica, elektronska denarnica, interaktivna televizija, WAP, varnost elektronskega poslovanja, bančno pismo, plačilne kartice, digitalni podpis, Klik, Halo banka, PIN, spam, virusi, trojanski konji, črvi.
Objavljeno: 23.11.2009; Ogledov: 2688; Prenosov: 308
.pdf Celotno besedilo (811,74 KB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici