| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 80
Na začetekNa prejšnjo stran12345678Na naslednjo stranNa konec
1.
Vpeljava digitalnih delovnih nalogov v Vulkanizerstvo Furlan d.o.o. : diplomsko delo
Matic Furlan, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo govori o procesni problematiki v storitvenem podjetju in ugotavlja kakšni so potenciali ter možne variantne rešitve za izboljšavo. Središče naloge je vpeljava digitalnih delovnih nalogov, kateri so ključni za učinkovito delovanje celotnega procesa. S pomočjo znanstveno-raziskovalnih metod, je bila izbrana najboljša rešitev za podjetje. Na podlagi tržnih in vrednostnih analiz, pa izbran najboljši produkt, kateri je predlagan za implementacijo. Obravnavana je tudi problematika prerazporeditve delovnih mest in zaposlenih.
Ključne besede: poslovni procesi, tržna analiza, vrednostna analiza, digitalizacija, prenova poslovnih procesov, delovni nalogi, COMBINEX metoda, 635 metoda, amortizacija
Objavljeno v DKUM: 05.03.2024; Ogledov: 127; Prenosov: 0

2.
Razvoj univerzalnega visokozmogljivega skobeljnega stroja z metodologijo vrednostne analize : magistrsko delo
Uroš Kurnik, 2021, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi raziskujemo trg na področju skobeljnih strojev in ugotavljamo trende oziroma potrebe na trgu lesne industrije. Na podlagi zbranih tržnih informacij smo določili funkcije in tehnične parametre skobeljnega stroja z uporabo metodologije vrednostne analize.
Ključne besede: Razvoj, tržna analiza, vrednostna analiza, visokozmogljiv skobeljni stroj
Objavljeno v DKUM: 28.09.2021; Ogledov: 673; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (3,06 MB)

3.
Primerjava mehanskih lastnosti in vrednostna analiza bitumenskih hidroizolacij za trajnostno učinkovitost hidroizolacije ravnih streh : diplomsko delo
Kaja Pevec, 2021, diplomsko delo

Opis: Z razvojem tehnologije se je pojavil tudi močan razvoj izdelkov v gradbeništvu. Trg je preplavljen z raznimi tujimi in domačimi ponudniki, vedno več je novih, naprednejših materialov in izdelkov. Bitumenska hidroizolacija je že od nekdaj prisotna na trgu zaradi dobre dostopnosti bitumna in ker se lahko uporablja na vseh področjih, kjer je potrebna zaščita konstrukcije pred vlago in vodo. Je najboljša izbira za izvedbo hidroizolacije ravnih streh, saj ima mnogo dobrih lastnosti in zagotavlja dolgo zaščito konstrukcije. Ker je vedno več povpraševanja po gradnji objektov z ravnimi strehami, se nam poraja vprašanje, kakšne lastnosti mora imeti dobra bitumenska hidroizolacija, da doseže čim daljšo življenjsko dobo. V diplomskem delu smo primerjali različne vrste bitumenske hidroizolacije za ravne strehe in poiskali najprimernejšo izbiro po upoštevanju mehanskih lastnosti in z uporabo metode vrednostna analiza.
Ključne besede: bitumenska hidroizolacija, natezni preizkus, vrednostna analiza, hidroizolacija ravnih streh, trajnostno
Objavljeno v DKUM: 16.09.2021; Ogledov: 946; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (1,82 MB)

4.
Tržna analiza in razvoj rezalno-cepilnega stroja z metodologijo vrednostne analize v podjetju Fortis Maribor d.o.o. : diplomsko delo
Uroš Lobenwein, 2019, diplomsko delo

Opis: Vsa podjetja, ne glede na gospodarsko panogo, morajo izdelke izpopolnjevati ali izvajati projekte razvoja novega izdelka. Vrednostna analiza se je najbolj uveljavila pri razvoju novih proizvodov, omogoča pa predvsem občutno skrajšanje časov in znižanje stroškov. Pogoj za uspešno izvedeno vrednostno analizo je učinkovita tržna analiza. Podjetje Fortis Maribor d.o.o. želi dopolniti svoj prodajni repertoar z inovativnim rezalno-cepilnim strojem. V diplomski nalogi sem uporabil znanstveno-raziskovalne metode, kot so analiza podatkov in zbiranje informacij, pa vse do eksperimentalnih metod. S pomočjo tržne analize in vrednostne analize sem določil najboljšo rešitev variante novega izdelka in potrdil soodvisnost navedenih raziskovalnih metod.
Ključne besede: tržna analiza, vrednostna analiza, rezalno-cepilni stroj, razvoj izdelka, COMBINEX metoda, SWOT analiza, FAST analiza, vrednotenje funkcij, Fortis Maribor d.o.o.
Objavljeno v DKUM: 11.09.2019; Ogledov: 1088; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

5.
Vrednostna analiza estrihov za enostanovanjsko stavbo
Aleksandra Kranar, 2019, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga obravnava estrihe enostanovanjske stavbe. Estrihi so pomemben sestavni del tal v stavbah. Predstavljene so lastnosti in delitev estrihov. Prerez medetažne plošče obravnavamo kot sistem v sestavi armirano betonske plošče, ločilnega sloja, zvočno izolativne plasti, estriha in talne obloge. Kot metodološko orodje za ocenjevanje ekonomičnosti je uporabljena vrednostna analiza. Uporaba metode je prikazana na primeru izbire najprimernejšega estriha. V projektni nalogi je podan izračun stroškov, ki je narejen na podlagi glavne analize cene.
Ključne besede: gradbeništvo, estrih, vrednostna analiza, analiza cene
Objavljeno v DKUM: 04.07.2019; Ogledov: 1330; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

6.
Razvoj nove ograje v podjetju mastnak ograjni sistemi, d.o.o.
Nejc Mastnak, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj nove dvoriščne ograje. Teoretično so opisani termini, kot so novi izdelek, vrednost, vrednostna analiza in cena. Na osnovi te teorije je v nadaljevanju diplomskega dela predstavljen razvoj novega izdelka z vidika vrednostne analize. Izdelek je tudi v celoti predstavljen, zanj pa je opredeljena tudi cena.
Ključne besede: razvoj, izdelek, ograja, vrednostna analiza, cena
Objavljeno v DKUM: 03.10.2017; Ogledov: 1664; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

7.
TEHNIKE VREDNOSTNE ANALIZE V MANAGEMENTU VREDNOSTI
Ines Paradiž, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena in opisana uporaba vrednostne analize pri obravnavanju managementa vrednosti novega izdelka. Uporaba tehnik vrednostne analize temelji na optimizaciji izdelka. Osnovno vodilo pri delu z vrednostno analizo je obdržati čim večjo kakovost s čim nižjimi stroški. V nalogi so predstavljeni koraki poteka pri delu ter uporaba primernih metod na vsakem izmed teh. Metode, uporabljene pri delu so: brainstorming, metoda 635, izbirna lista za vrednotenje idej, vzročno - posledični diagram, Pareto diagram, benchmarking, FMEA metoda, SWOT analiza, SWOT matrika, FAST diagram, funkcijsko – stroškovna matrika, QFD in Combinex metoda. V nalogi je vsaka izmed metod predstavljena s praktičnim primerom, v zaključku pa podane smernice koristnosti uporabe.
Ključne besede: management vrednosti, vrednostna analiza, ustvarjalne metode, vrednotenje idej
Objavljeno v DKUM: 29.09.2016; Ogledov: 2073; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

8.
VREDNOSTNA ANALIZA DVIGALA V REŠEVALNEM VOZILU ZA PACIENTE NA INVALIDSKEM VOZIČKU
Marko Jokić, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo teoretično predstavili metodo vrednostne analize ter s pomočjo le-te na praktičnem primeru poiskali najprimernejšo rešitev za izdelavo dvigala v reševalnem vozilu za paciente na invalidskem vozičku. Dvigalo smo stroškovno ovrednotili in skonstruirali do te mere, da je pripravljeno za izdelavo in vgraditev v reševalno vozilo.
Ključne besede: vrednostna analiza, dvigalo, reševalni prevozi, combinex metoda
Objavljeno v DKUM: 22.09.2016; Ogledov: 1142; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (2,62 MB)

9.
Optimizacija procesa razvoja izdelkov z uporabo metode analize koristnosti
Nejc Majhen, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava razvoj novega izdelka od same ideje pa vse do končnega razvoja novega izdelka. Problemi v podjetjih se kažejo v premalem sodelovanju tehnične, kot tudi ekonomske stroke v podjetju pri razvijanju novih izdelkov. V ta namen sem v diplomi teoretično prikazal možnost sodelovanja področij analize koristnosti in projektnega managementa pri sami ocenitvi in izboru najboljše ideje s pomočjo Combinex metode in primerjavo izvedbe analize koristnosti po domači literaturi in metodo Nutzwertanalyse, ki jo uporabljajo v Nemčiji.
Ključne besede: razvoj izdelkov, vrednostna analiza, metoda analize koristnosti, Combinex metoda, Nutzwertanalyse
Objavljeno v DKUM: 19.09.2016; Ogledov: 1514; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (3,69 MB)

10.
Menedžment vrednosti v proizvodnji PVC oken in vrat
Borut Hohler, 2016, diplomsko delo

Opis: Gospodarski svet ter potrošniki pričakujejo od proizvajalcev nenehno izboljševanje svojih izdelkov, kajti konkurenca na trgu in pričakovanja potrošnikov so velika, zato je ključnega pomena nenehno prilagajanje razmeram na trgu. V podjetju Marta HOHLER s.p. že vrsto let uspešno ponujajo svojim kupcem 5-komorni profil z vgradno širino 70 mm za izdelavo PVC elementov stavbnega pohištva. Podjetje Marta HOHLER s.p. bi želelo narediti posodobitev v sami tehnologiji PVC profila za novejši, energetsko boljši profil, tako da bi lahko svojim kupcem ponudili konkurenčni izdelek na samem trgu stavbnega pohištva. Rešitev. ki sem jo podjetju predlagal, je novejši profil KBE 76MD. Moje delo v diplomski nalogi je obsegalo preučitev obstoječega PVC profila KBE 70 ter predstavitev novejšega, boljšega profila KBE 76MD. S to izboljšavo sem podjetju pripomogel k boljši konkurenčni prednosti na trgu stavbnega pohištva.
Ključne besede: proizvodnja oken in vrat, profil okvirja, vrednostna analiza, funkcije, vrednost
Objavljeno v DKUM: 13.09.2016; Ogledov: 1494; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (4,24 MB)

Iskanje izvedeno v 22.99 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici