| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 30
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
KRIZNI MANAGEMENT V PROMETU
Janja Budič, 2009, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu z naslovom Krizni management v prometu, skozi posamezne sklope predstavljamo pogled na prometne tokove in situacije, merjenje hitrosti ter kritični cestni odsek v Občini Tržič. Prometne tokove predstavljamo z vidika udeležencev v različnih prometnih sistemih, ki jih doživljamo na potovanjih doma in v tujini. V smernicah za izboljšanje preventive predstavljamo konkretno rešitev za izboljšavo cestne infrastrukture v Tržiču z namenom izboljšanja prometne varnosti. Menimo, da je za varnost, kot tudi reševanje življenj udeležencev v prometu izredno pomembno poznavanje kriznega managementa, hitra odzivnost in pretok informacij med posameznimi akterji v konkretnih kriznih dogodkih ter hitro in učinkovito reševanje le teh.
Ključne besede: krizno vodenje, varnost, vozniki, cestni promet, medij, prometne informacije
Objavljeno: 07.04.2010; Ogledov: 2190; Prenosov: 0

5.
IZBOLJŠANJE RAVNI PROMETNE VARNOSTI VOZNIKOV KOLES Z MOTORJEM IN MOTORNIH KOLES
Boštjan Slana, 2010, diplomsko delo

Opis: V zadnjih letih je na slovenskih avto- in hitrih cestah v promet vključenih vedno več enoslednih motornih vozil, predvsem motornih koles. S povečanjem števila motornih koles na naših cestah imajo vozniki teh vozil vedno večjo vlogo v cestnem prometu ter velik vpliv na prometno varnost. Prometno varnost motoristov v letu 2009 lahko v primerjavi z letom 2008 ocenimo kot uspešno. Vzrok je morda tudi zadnja sprememba Zakona o varnosti cestnega prometa v aprilu 2008. Kljub zmanjšanju števila prometnih nesreč in posledic, v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil, se delež poškodovanih in delež udeleženih voznikov nista spremenila, zmanjšal se je le delež umrlih voznikov. Pričujoča diplomska naloga obsega zraven statistike prometnih nesreč z udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil in prodaje motornih koles še poglavja, ki so pomembna za vožnjo motornega kolesa, vključno s pripravo in opremo pred samo vožnjo. Z namenom, da bi se okrepil občutek odgovornosti do udeležencev v prometu in izboljšalo ravnanje motoristov, je obravnavan psihološki vidik obnašanja v prometu, ki zajem atudi prometno kulturo voznikov. Predstavljeni so nekateri pristopi ter nove tehnične in tehnološke rešitve na področju zagotavljanja večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil s stališča voznika, vozila in okolja (ceste). V zaključku je podanih še nekaj predlogov in ukrepov za dvig ravni prometne varnosti voznikov enoslednih motornih vozil s področja vseh treh glavnih dejavnikov prometne varnosti.
Ključne besede: prometna varnost, vozniki enoslednih vozil, motoristi, mopedisti
Objavljeno: 10.05.2010; Ogledov: 2666; Prenosov: 494
.pdf Celotno besedilo (8,35 MB)

6.
7.
ODNOSI MED UDELEŽENCI V PROMETU IN PROMETNA ETIKA
Radko Čebular, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje, katere posamezne skupine udeležencev sodelujejo v prometu in kakšni so odnosi med vsemi udeleženci v prometu. Pod drobnogled smo vzeli predvsem voznike, katere smo razdelili v skupine glede na tipe voznikov, ki jih poznamo. Namen diplomskega dela je ugotoviti ali se obnašanje udeležencev v prometu izboljšuje. V diplomskem delu so uporabljene naslednje metode dela: logično miselne metode (metoda deskripcije, metoda analize in sinteze, induktivna — deduktivna metoda), statistične metode (obdelava tabel, risanje grafov). V diplomskem delu so predstavljeni rezultati, katere smo pridobili z anketo, v kateri je bilo 100 anketirancev. 88 % anketirancev meni, da udeleženci v cestnem prometu zelo dobro upoštevamo cestnoprometne predpise. Zavedati se moramo, da so odločilne determinante za etično ravnanje (v poklicu ali drugih področjih, kot je npr. promet) v človekovi osebnosti, čeprav tudi okolje spodbuja ali zavira etično ravnanje.
Ključne besede: etika, promet, udeleženci, vozniki
Objavljeno: 09.06.2010; Ogledov: 3414; Prenosov: 295
.pdf Celotno besedilo (606,30 KB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici