| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
POSODOBITEV TRANSPORTA VOZIČKOV IZ PRETOČNEGA SKLADIŠČA
Aleš Rošer, 2009, diplomsko delo

Opis: Za diplomsko delo sem si izbral nalogo posodobitev transporta vozičkov iz pretočnega skladišča. Na podlagi analize težav z raztovarjanjem transportnih vozičkov iz pretočnega skladišča je izdelan predlog spremenjenega raztovarjanja s pomočjo dvižne mize. Pri stari izvedbi je bil za raztovarjanje potreben ročni viličar. Takšen način raztovarjanja je problematičen zaradi omejenega manevrskega prostora, kar zelo otežuje raztovarjanje. Zaradi majhnega prostora pa je tudi večja verjetnost poškodb naprav, ki se uporabljajo še posebej pa delavcev samih. Namen diplomskega dela je poenostaviti razkladanje transportnih vozičkov, povečati varnosti delavcev, zmanjšati verjetnost poškodb naprav, zmanjšati stroške vzdrževanja in omogočiti nemoteno proizvodnjo. Cilj diplomske naloge je zasnovati dvižno mizo za sprejemanje transportih vozičkov iz pretočnega skladišča. Trdim, da bomo z vpeljevanjem nove naprave dosegli lažje in hitrejše raztovarjanje vozičkov, nemoten potek dela, znižanje stroškov za popravilo naprav in odpravili poškodbe delavcev na tem delovnem mestu.
Ključne besede: vzdrževanje, pretočno skladišče, dvižna miza, transportni voziček.
Objavljeno: 11.05.2009; Ogledov: 1603; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (5,63 MB)

7.
KRMILJENJE SMERI VOŽNJE INVALIDSKEGA VOZIČKA S POMOČJO KOMPASA
Janez Klobasa, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je opisano krmiljenje smeri vožnje invalidskega vozička s pomočjo kompasa. Opisana je izdelava vmesnika CAN za kompas, ter način zaznavanja kompasa in njegova namestitev na voziček (pomembna, saj je le ta hitro dostopen za motnje iz okolice). Prav tako je opisan postopek branja podatkov s kompasa s pomočjo PIC mikrokrmilnika. Za uspešno zajemanje podatkov je bilo potrebno napisatiustrezni program, ki uspešno bere podatke s kompasa in jih posreduje do vgradnega računalnika na vozičku ali do osebnega računalnika. Programski vmesnik za PIC mikrokrmilnik je bil izdelan in testiran s pomočjo razvojne plošče Easy PIC 6, podjetja Mikroelektronika. Komunikacija med PIC mikrokrmilnikom in vgradnim računalnikompoteka preko CAN omrežja.Izdelalsem tudi vmesnik za CAN na RS232 serijsko povezavo. Delovanje sistema je bilo preizkušeno na invalidskem vozičku.
Ključne besede: meritev orientacije z elektronskim kompasom, invalidski voziček
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 1141; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (23,92 MB)

8.
SENZORSKI MODUL ZA MERJENJE KOTNEGA ZASUKA KOLESA NA INVALIDSKEM VOZIČKU
Peter Medvešek, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo zajema razvoj in izgradnjo senzorskega modula za merjenje kotne hitrosti osi pogonskega motorja invalidskega vozička. Ta bo kompatibilen za vgradnjo v obstoječi sistem senzorskih modulov, ter bo podpiral komunikacijo preko CAN vodila. Za delovanje senzorskega modula je bilo potrebno razviti tudi pretvornik sinusnega signala inkrementalnega dajalnika v digitalno obliko. Naloga zajema tudi razvoj vmesnika CAN-RS232 za komunikacijo z osebnim računalnikom ali katero koli napravo, ki podpira to vrsto komunikacije.
Ključne besede: meritev kotne hitrosti, inkrementalni dajalnik, invalidski voziček
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 1486; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (4,37 MB)

9.
Broselow-Luten sistem kodiranja reanimacijskih vozičkov
Andreja Ačko, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu, smo raziskovali kakšna je vsebina reanimacijskih vozičkov v naših zdravstvenih ustanovah. Ugotavljamo, da obstajajo standardi glede vsebine medicinskega materiala, opreme in zdravil, ni pa standarda zlaganja medicinskega materiala, opreme in zdravil v reanimacijskem vozičku. Ker ti standardi točnih lokacij medicinskih pripomočkov ne obstajajo, je lahko pričakovati daljši dostopni čas do opreme. Predstavili smo Broselow trak, kot pripomoček pri reanimaciji otrok in z njim povezan sistem kodiranja reanimacijskih vozičkov po Broselow-Luten sistemu, ki se v tujini že uveljavlja. Ugotavljamo, da pri nas še ni prakse za kodiranje reanimacijskih vozičkov po Broselow-Luten sistemu, sam Broselow trak pa se redko uporablja.
Ključne besede: reanimacijski voziček, Broselow trak, Broselow-Luten barvno kodiranje.
Objavljeno: 06.01.2012; Ogledov: 2323; Prenosov: 764
.pdf Celotno besedilo (3,86 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici