| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
KADROVSKA FUNKCIJA V PODJETJU RAFINERIJA MARIBOR, D.O.O.
Sandi Osvald, 2009, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Pomen kadrov v organizacijah se spreminja. V sodobnem poslovnem okolju je uspeh podjetja odvisen od zaposlenih. Dobro izbrani kadri predstavljajo konkurenčno prednost, zato bi v svoji diplomski nalog rad opozoril na pomembnost izbire in razvoja kadrov ter kadrovsko problematiko. Diplomsko delo je vsebinsko razdeljeno na dva dela. V prvem delu sem se osredotočil na teoretične razlage pojmov, ki obravnavajo kadrovsko funkcijo in delo s kadri. V drugem (empiričnem) delu pa sem predstavil proces ravnanja s človeškimi viri v podjetju Rafinerija Maribor, d.o.o. od prvega stika s podjetjem do zaposlitve ter nadaljnjega uvajanja in izobraževanja.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE - kadrovska funkcija - organizacija - razvoj kadrov - vodenje
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 2160; Prenosov: 201
.pdf Celotno besedilo (348,92 KB)

6.
UVEDBA LETNIH RAZGOVOROV V PODJETJE BISNODE D.O.O.
Vesna Mrazić, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen sistem uvajanja letnih razgovorov v podjetje Bisnode d.o.o. Diplomsko delo je razdeljeno na tri glavna poglavja. V prvem poglavju so opredeljena teoretična izhodišča letnih razgovorov, njihov namen in cilji, pogoji za učinkovito izvedbo, vsebina, potek, problemi pri izvedbi in motivacijski učinki letnih razgovorov. V drugem poglavju je predstavljeno podjetje Bisnode d.o.o., funkcija upravljanja s človeškimi viri in podrobnejše faze uvajanja letnih razgovorov v podjetje. V zadnjem, tretjem poglavju je predstavljena raziskava o zadovoljstvu zaposlenih s prvimi, uvajalnimi letnimi razgovori. V raziskovalnem delu naloge je bila ugotovljena koristnost uvedbe letnih razgovorov v podjetje. Na osnovi rezultatov iz anketnega vprašalnika so bile podane ugotovitve in predlogi za nadaljnje delo.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: - razvoj kadrov - ciljno vodenje - letni razgovor - vodja - sodelavec
Objavljeno: 17.07.2009; Ogledov: 3100; Prenosov: 530
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

7.
OPERATIVNI MANAGEMENT IN KADROVSKA FUNKCIJA V IZVRŠNEM PODROČJU TEHNIKA PODJETJA MERCATOR, D.D.
Ines Smrke Štepec, 2010, diplomsko delo

Opis: Zaposleni so nedvomno eden izmed najpomembnejših elementov delovnega procesa in ustvarjanja dodane vrednosti v vsakem podjetju. Počutje zaposlenih, njihova pripadnost delodajalcu in motiviranost so le nekateri izmed dejavnikov, ki vplivajo na učinkovitost dela in doseganje rezultatov. Delovni proces se vedno bolj specializira, potrebna so nova znanja in sposobnosti, ki jih je treba združiti v učinkovit delovni proces. Velik vpliv na spremembe pri zaposlovanju je nedvomno prinesla tudi globalizacija in prost pretok dela preko državnih mej. S tem se je sicer olajšalo prehajanje znanja in izkušenj, hkrati pa se je povečala tudi konkurenčnost na trgu delovne sile. Delodajalci pri iskanju ustreznih kadrov tako ne tekmujejo le s tekmeci v lokalnem okolju, temveč se na tem trgu soočajo s tekmeci iz cele regije ali celo širše. Spreminjajo pa se tudi zahteve delavcev pri iskanju zaposlitve. Poleg plače vse bolj stopajo v ospredje drugi dejavniki, ki vplivajo na posameznika, ko se odloča za sklenitev pogodbe o zaposlitvi, kot so prilagodljivost delovnega časa, socialna varnost, možnost izobraževanja na delovnem mestu ipd. Vse to predstavlja izziv za zaposlene v operativnem managementu. Glavna naloga vodenja določene skupine posameznikov je organizacija delovnih procesov ter razdeljevanja nalog in informiranje o ciljih organizacije oziroma podjetja. Poleg tega manager opravlja tudi kadrovsko funkcijo, saj njegova naloga ni zgolj najti ustrezne kadre, temveč le-te tudi povezati v optimalno delujočo celoto
Ključne besede: management, manager, vodenje, načrtovanje, organizacija, kadrovska funkcija in planiranje kadrov
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 1793; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (607,24 KB)

8.
USPEŠNE ŽENSKE V SLOVENSKEM GOSPODARSTVU
Ksenija Šekoranja, 2012, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu z naslovom Uspešne ženske v slovenskem gospodarstvu sem se dotaknila mnogih tem v okviru managementa. V prvem poglavju sem tako razdelala predvsem sam management, ter funkcije managementa, kot so vodenje, planiranje, organiziranje, kontroling. Glede na temo me seveda zanima položaj žensk v managementu, ter prednosti, slabosti, razlike v vodenju. Prav tako se bom kot bodoča magistra ekonomskih in poslovnih ved posvetila karieri, ter napredovanju žensk v managementu, kar je zame že sedaj, ko sem vstopila na trg delovne sile zelo zanimiva tema. Pri napredovanju se bom dotaknila tem, ki so dandanes še kako aktualne pri zaposlovanju žensk v vseh ravneh managementa. Podrobno bomo opredelili seksizem, mobing, spolno nadlegovanje, ter manjšo plačo. Kot žensko v 21. stoletju me zanima tudi, zakaj je odstotek žensk na visokem položaju v gospodarstu in politiki tako majhen. Je ovira družina? Kot zanimivost sem predstavila tudi najbolj uspešne poslovne ženske v slovenskem prostoru, ter na katerem področju delujejo.
Ključne besede: - Management-definicija - Funkcije managementa - Management in izobraževanje - Razvoj vodstvenih kadrov - Moško in žensko vodenje - Uspešne ženske v slovenskem gospodarstvu
Objavljeno: 26.10.2012; Ogledov: 1843; Prenosov: 219
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici