| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje gozdarskega vitla s konstantno vlečno silo
Tilen Gubenšek, 2020, magistrsko delo

Opis: V delu je obravnavan problem padca vlečne sile na gozdarskem vitlu. Ta se zgodi z naraščanjem števila plasti žične vrvi na shranjevalnem bobnu. Zato je cilj naloge skonstruirati sistem, ki bo omogočil konstantno vlečno silo po vseh plasteh. Najprej je v fazi koncipiranja opisanih več konceptov. Sledi faza snovanja, v kateri se izdela računalniški model izbranega koncepta in predstavi rezultat konstruiranja. V sklopu analitičnih izračunov so prikazane glavne karakteristike vitla, vrednosti padca sile po plasteh in potrebni tlak v cilindru sklopke, da se dobi konstantna vlečna sila. Na koncu je z računalniškimi simulacijami preverjeno, ali so najbolj obremenjene komponente skonstruiranega sistema ustrezno dimenzionirane.
Ključne besede: konstruiranje, gozdarski vitel, moment, konstantna vlečna sila
Objavljeno: 12.10.2020; Ogledov: 201; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (3,15 MB)

2.
Optimizacija navijalnega sistema vitla
Dušan Amon, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno delovanje izboljšanega navijalnega sistema gozdarskega vitla, ki je montiran na modelu 8,5 DH. Predstavljeni so problemi, ki so nastajali že pri obstoječih modelih vitlov, iskanje novih rešitev in sam potek konstruiranja. Cilj je bil poiskati optimalne rešitve, katere bi nam omogočile lažje, učinkovitejše in varnejše delo. Izdelava izboljšanega vitla je temeljila na visoki kakovosti, čim boljši funkcionalnosti in ekonomičnosti izdelave.
Ključne besede: vitel, jeklena vrv, navijalni boben, navijanje
Objavljeno: 16.09.2016; Ogledov: 694; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (3,30 MB)

3.
Konstrukcija malega gozdnega goseničarja
Andraž Ferleš, 2016, diplomsko delo

Opis: Goseničar je koncept delovnega stroja za pomoč gozdarjem v hribovitem kot tudi v ravninskem predelu gozda. S pomočjo zastavljenega zahtevnika smo se lotili konstruiranja. Delovni stroj je konstruiran po sklopih, kar mu omogoča hitro zamenjavo obrabljenih delov in lahek dostop za servisiranje. Poganja ga bencinski agregat, le-ta pa poganja hidravlične komponente. Zaradi gosenic, ki sta med seboj ločeno vodeni je goseničar izredno okreten in stabilen.
Ključne besede: Goseničar, gozdni stroj, konstruiranje, zahtevnik, gosenice, ogrodje, vitel, nagibni mehanizem, nalagalna ploščad, hidravlika.
Objavljeno: 25.04.2016; Ogledov: 1273; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)

4.
Podajalni robot za varjenje gozdarskih vitlov
Tadej Strašek, 2014, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela proučiti možnost uvedbe podajalnega robota v podjetju kjer proizvajajo gozdarske vitle, s katerim bi izboljšali kakovost dela, skrajšali čas obdelave in olajšali delo delavcem na določenem delovnem mestu. V teoretičnem delu je predstavljena proizvodnja gozdarskih vitel in že znani dosežki na področju avtomatizacije proizvodnje ter uporabe industrijskih robotov z vidika ekonomske upravičenosti uvajanja robotike, večje učinkovitosti, boljših delovnih razmer in zmanjšanja obremenjenosti zaposlenih. V praktičnem delu naloge je opisana možnost uvedbe podajalnega robota pri varjenju bobnov gozdarskih vitlov , z vnovično primerjavo vseh vidikov upravičenosti in tehničnih možnosti uvedbe avtomatizacije dela proizvodnje. Na koncu so predstavljeni rezultati, dosežene prednosti in tehnične rešitve obravnavanega problema.
Ključne besede: gozdarski vitel, avtomatizacija, robotika, industrijski robot, robotska celica
Objavljeno: 11.12.2014; Ogledov: 1547; Prenosov: 215
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici