| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRENOVA VIRTUALNEGA OKOLJA IN VZPOSTAVITEV REZERVNE LOKACIJE
Matevž Juhart, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Virtualizacija je tehnologija, ki je danes postala samoumevna, saj si brez nje ne predstavljamo več strežniške okolja v malo večji organizaciji. Ravno zaradi te tehnologije, je danes precej lažje dosegati zahteve po rezervni lokaciji, ki je ključna za varnost in zanesljivost poslovanja podjetja ali organizacije. V podjetju Triglav Skladi d.o.o., je že delujoče virtualno okolje in rezervna lokacija, vendar je oboje kombinacija zastarele strojne opreme ter starejših verzij programske opreme. S svojim delom sem prenovil obstoječe virtualno okolje v podjetju Triglav Skladi d.o.o., nadgradil strojno opremo ter vzpostavil novo rezervno lokacijo. Uspešno sem izvedel postopek prenove in nadgradnje virtualnega okolja, ter samo vzpostavitev in test rezervne lokacije za zagotavljanje nemotenega poslovanja družbe. Po končani prenovi, je podjetje dobilo novo rezervno lokacijo, ki zadovoljuje vsem standardom in priporočilom s tega področja. Prav tako ima novo, prenovljeno, virtualno okolje, s katerim lahko zagotavlja nove IT podporne storitve za uspešnost in konkurenčnost poslovanja.
Ključne besede: - virtualno okolje - rezervna lokacija - strojna oprema - Zerto Virtual Replication
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 582; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

2.
Inteligenca v virtualnih okoljih
Martina Fatorič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga nudi pregled različnih postopkov ter orodij uporabe umetne inteligence v virtualnih okoljih. Najprej se bomo na kratko seznanili s pojmom virtualnega okolja ter spoznali različne vrste virtualnih okolij. Nato bomo definirali umetno inteligenco znotraj virtualnega okolja in predstavili njeno zgodovino. Podrobno bomo opisali postopke, s katerimi oponašamo inteligentno obnašanje v virtualnih okoljih in jih primerjali med seboj. V praktičnem delu naloge bomo v virtualnem okolju Second life definirali lik in mu dodelili nekaj inteligentnih lastnosti. V sklepnem delu bomo povzeli ugotovitve diplomske naloge in pregledali, kam stremi umetna inteligenca v prihodnosti.
Ključne besede: virtualno okolje, virtualni svet, umetna inteligenca, Second life
Objavljeno: 30.03.2016; Ogledov: 1122; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)

3.
Virtualni model učne robotizirane celice
Željko Posavec, 2015, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo obravnavali virtualni model učne robotizirane celice, ki se nahaja na Hrvaškem, v Elektrostrojniški šoli, Varaždin. Predstavili smo vso tehnologijo, potrebno za izvajanje predmeta Robotike. S pretvorbo realne celice v virtualno okolje zelo lahko analiziramo vsak posamezni del celice. Za modeliranje smo uporabili programski paket Solidworks, za prikaz celotnega okolja pa ABB RobotStudio. Izdelani program bo pozneje uporaben za dijake in študente, ki se prvič srečujejo z industrijskim proizvodnim okoljem in robotom. Modeliranje je danes zelo zapleten in širok pojem. Predstava moderne robotske celice v virtualnem okolju je velika prednost. Dijaki lahko simulirajo, spreminjajo, pa tudi vstavijo nove stvari, elemente v celico (skladišče, stroj s katerim se obdelovalec izdeluje in podobno). V delu bomo opisali tehnologijo in način modeliranja s programskim paketom SolidWorks in delo nam bo pomagalo, četudi se prvič srečujemo z 3D modeliranjem. Spoznali bomo tudi ABB RobotStudio, uvoz elementov in geometrije iz Solidworksa v ABB RobotStudio. Predstavili bomo robot ABB IRB 2400 in njegove možnosti.
Ključne besede: robotska celica, robot, virtualno okolje, modeliranje, analiza, simulacija, Solidworks, ABB RobotStudio
Objavljeno: 16.12.2015; Ogledov: 692; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (5,80 MB)

4.
Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici