SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PREHOD NA DATOTEČNI SISTEM PRODUKCIJE TELEVIZIJSKIH PROGRAMOV
Boris Škrabl, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem opisal celoten postopek nastajanja televizijske programa in organizacijsko strukturo televizijske hiše. Opisal sem način klasične televizijske produkcije kot tudi datotečni način produciranja televizijske vsebine. Primerjal sem oba načina televizijske produkcije in iskal njune prednosti in slabosti. Podrobneje sem se lotil opisovanja in sestave datotečnega sistema Avid in diskovnega polja, z vso potrebno strojno in programsko opremo.
Ključne besede: televizijska produkcija, datotečni način televizijske produkcije, Avid, video strežnik
Objavljeno: 23.04.2010; Ogledov: 1850; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (10,24 MB)

2.
PRODUKCIJA GLASBENEGA VIDEA
Tatjana Kopitar, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Produkcijo glasbenega videa je najlažje razumeti, če jo dojemamo kot proces. Postopek je vedno enak, ne glede na to, če gre za preprost ali zahtevnejši izdelek. Proces produkcije delimo v štiri poglavitne korake: predprodukcijo, produkcijo, postprodukcijo in distribucijo. Predprodukcijska faza je najpomembnejša, saj so od nje odvisne vse ostale faze produkcije glasbenega videa. Potrebno je skrbno načrtovanje celotnega projekta od začetne ideje do končnega izdelka. V drugi fazi produkcije video posnamemo. Po snemanju videa sledi tretja faza — postprodukcija. Vsebuje zajemanje, montažo zabeleženih posnetkov, dodajanje glasbe v ozadju in dodajanje video učinkov, ki obogatijo končni video material. Pomemben del produkcije glasbenega videa je tudi distribucija končnega izdelka. Tukaj gre predvsem za iskanje načinov, ki omogočajo, da bi video videlo čim večje število gledalcev. Cilj tovrstnega projekta je promoviranje glasbenikov in njihovega dela, ter možnost za večjo prepoznavnost.
Ključne besede: predprodukcija, produkcija, postprodukcija, distribucija, video, snemanje.
Objavljeno: 14.12.2010; Ogledov: 7389; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

3.
ORGANIZACIJA IN REALIZACIJA TELEVIZIJSKIH PRENOSOV
Bojan Purgaj, 2011, diplomsko delo

Opis: Televizija nam predstavlja enega izmed virov zabave, izobraževanja in preživljanja prostega časa nasploh. Poseben čar imajo televizijski prenosi v živo, saj gledalca postavijo v dogajanje, ki poteka v realnem času. Prav zaradi tega so športni prenosi ena izmed najbolj priljubljenih vsebin na televizijah po vsem svetu. Veliko truda in ustrezne tehnologije je potrebno vložiti s strani televizijske produkcije, da je prenos v živo kar se da kvaliteten in brez napak. Večina ljudi si le stežka predstavlja obseg dela in potrebne televizijske opreme, da se izvede televizijski prenos v živo, saj večino gledalcev zanima le končen rezultat. Vsako delo ima svoje specifične lastnosti, zato je dobro poznavanje lastnega dela v okviru televizijske produkcije še kako pomembno.
Ključne besede: televizijski prenosi, televizijska produkcija, reportažni avtomobil, režija, avdio in video oprema
Objavljeno: 15.06.2011; Ogledov: 10914; Prenosov: 244
.pdf Celotno besedilo (2,59 MB)

4.
PRODUKCIJA OGLASOV ZA NOVE MEDIJE
Katja Bačko, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavana tematika produkcije oglasov, ki so namenjeni objavi v novih medijih. Namen diplomske naloge je predvsem raziskati kakšne vrste oglasnih videov se pojavlja v novih medijih, in na primerih videti, kaj naredi oglasni video na spletu uspešen. Pri pregledu področja v diplomskem delu je ugotovljeno, da je le to še dokaj nedefinirano, kljub temu pa obstajajo lastnosti, ki lahko naredijo video uspešen (zanimiva vsebina, različnost, kontroverznost …). Ustvarjalci radi v produkte mešajo lastnosti različnih vrst oglasnih videov. Kljub temu, da se v svetu dogaja premik od televizijskega k internetnemu video oglaševanju, slovenski oglaševalci zaostajajo in imajo na tem področju še veliko za nadoknaditi.
Ključne besede: video produkcija, novi mediji, oglas, YouTube
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 935; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (2,58 MB)

5.
Priročnik za izvedbo video projekta
Marjan Družovec, 2014, slovar, enciklopedija, leksikon, priročnik, atlas, zemljevid

Opis: Pri realizaciji video projekta je potrebno upoštevati precej formalnih zahtev za pripravo dokumentacije pri načrtovanju produkcije, pravil za dobro kompozicijo in osvetlitev v produkciji ter pravil za dobro montažo v zaključni fazi projekta. Z izkušnjami postane upoštevanje navedenega rutina, začetnik pa v množici pravil in zahtev lahko kakšne stvari tudi spregleda ali pozabi upoštevati. Vse to pa se potem odraža na kakovosti končnega izdelka. V priročniku so podani koraki in »pravila«, ki jih je potrebno upoštevati pri video produkciji. Za uporabo priročnika je potrebno imeti ustrezno teoretsko znanje in je namenjen predvsem študentom, kot pripomoček pri realizaciji enostavnejšega samostojnega projekta.
Ključne besede: video produkcija, uporaba kamere, osvetljevanje, snemanje zvoka, montaža, priročniki
Objavljeno: 29.09.2014; Ogledov: 1159; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (348,98 KB)

6.
INFORMACIJSKA PODPORA ZA STUDIO NOGRAVITY
Dragan Babić, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Namen diplomskega dela je seznanitev z aplikacijo, razvito v MS Accessu, ki nam bo kasneje v pomoč pri izdelavi informacijske finančne podpore za studio NoGravity. Studio NoGravity se ukvarja z glasbeno in video produkcijo. Gre za novo podjetje (Rok Kadoič, s.p.), ki je iz konjička zrastlo v posel. Stranke so po večini stalne in z nami poslujejo že vrsto let. Ugotovili smo, da v podjetju Rok Kadoič, s.p. zaposleni nimajo pregleda nad naročilnicami in obveznostmi. Vse si zapisujejo ročno in tudi ročno fakturirajo. Po večini so podatki in računi shranjeni v fasciklih in MS Excel datotekah. Cilj naloge je ustvariti arhiv naročil in izdanih računov, kjer bodo imeli zaposleni vpogled v svoje obveznosti. Pri izdelavi diplomske naloge bom narisal in prikazal analizo procesov v podjetju Rok Kadoič, s.p. (NoGravity Media) po standardu IDEF0. Zasnoval in izdelal bom model relacijske baze podatkov ter zgradil prototip z uporabo programa MS Access 2010. Pričakovani rezultat je delujoča rešitev, ki bo ustrezala navodilom naročnika. S tem se bo skrajšal čas vpisovanja in pregleda celotne dokumentacije, hkrati pa se bosta povečala tudi donos strank in prepoznavnost podjetja. V podjetju smo preučili nekaj informacijskih rešitev in prišli do zaključka, da bi jim program, ki sem ga predlagal, prišel prav za poslovanje v prihodnosti.
Ključne besede: glasbena/video produkcija, relacijska baza, izdajanje računov
Objavljeno: 26.06.2015; Ogledov: 378; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (885,78 KB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici